asv Dronten speelde zaterdag tegen het op voorhand sterk ingeschatte vv Unicum. Vorig jaar moest Unicum de titelstrijd laten aan Batavia en asv Dronten, maar dit seizoen lijken ze op oorlogssterkte op weg om zichzelf te mengen in de titelstrijd in de 2e klasse.


asv Dronten werd vorige week afgetroefd in effectiviteit en verloor met 0-4 van Putten. Unicum speelde met 3-3 gelijk tegen Batavia ’90.

Voor beide ploegen gold dus, dat er gewonnen moest worden, wilde men verder kunnen komen in de bekerouverture van dit seizoen.


asv Dronten startte met de volgende 11 namen:

Verburg, Diepstraten, Brouwer, Kroes, Meulens, de Boer, Schols, Veldman, Breukelman, de Brons en van der Stoel.


Op de bank namen plaats:

Bindenga, Leichtenberg, Timmer, Woertink en Frankvoort. 


van der Vlag, Siebelink, Bosch en Telgen moesten geblesseerd toekijken.


Aangezien beide ploegen elkaar nog kenden van vorig seizoen, was het bij de start van de aanvang even aankijken hoe de teams uit de zomer waren gekomen. De teams begonnen afwachtend en in het eerste kwartier vielen er wat hele kleine kansjes te noteren aan beide kanten, maar echt gevaarlijk werd geen van de beide ploegen. 

asv Dronten had wat meer de bal en probeerde beetje bij beetje een overwicht te creëren. En in de 20 minuut ontstond de kans om het overwicht uit te drukken in een doelpunt. 

Schols mocht aan leggen vanaf 11 meter en faalde niet: 0-1!


De penalty was voor Unicum het sein wakker te worden, want na de penalty was het vv Unicum dat het spel overnam en steeds gevaarlijker werd. Nog geen 2 minuten na de 0-1 was het al gelijk: 1-1.

En Unicum denderde door. Aanval op aanval werd op de mat gelegd en na een half uur had Unicum de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Unicum was zeker nog niet klaar en legde asv Dronten nog voor de rust over de knie, een prachtig schot vanaf de 16 werd binnengeschoten en een feller en energieker Unicum scoorde vlak voor rust zelfs de 4-1!


In de tweede helft kwam Frankvoort in het veld voor Brouwer en na een kwartier moest ook Schols zich geblesseerd laten vervangen door Leichtenberg. De stand was op dat moment al 5-1 in het voordeel van Lelystad. 

asv Dronten kwam er in de tweede helft absoluut niet meer aan te pas. Rustig en met overtuiging bouwde Unicum de voorsprong zelfs uit, want op het uur scoorde men de 6-1 en 20 minuten voor tijd een wonderschoon doelpunt, dat de 7-1 op het scorebord zette!


Een ware afstraffing!
Meulens en van der Stoel werden een kwartier voor tijd nog afgelost door Woertink en Timmer, maar ook zij konden geen verschil meer maken. 


asv Dronten zal de wedstrijd tegen Batavia moeten gebruiken volgende week om wat aan het vertrouwen te werken en verder hebben Posthuma en zijn mannen duidelijk, dat er richting de start van de competitie op 24 september nog een hoop werk te verrichten is!


AvL