asv Dronten legde vanmiddag de reis af naar Wierden, waar er een lastige uitwedstrijd tegen SVZW op het programma stond. SVZW won de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, won ook haar oefenwedstrijden in aanloop naar de herstart en had de overwinningen eind november tegen KHC en Quick ’20 nog vers in het geheugen. De Drontenaren, nummer 3 in de stand, konden hun borst nat maken.

 

Statistieken zeggen niet alles. In het verleden behaalde resultaten……..

Maar een terugblik op de wedstrijden SVZW – asv Dronten leerde ons:

seizoen 06/07 2-1 en 4-1 verlies. 

seizoen 08/09 4-0 en 1-0 verlies.

seizoen 17/18 3-0 en 3-1 verlies.

 

Waarvan akte…….

 

asv Dronten begon met de volgende 11 namen:

Bindenga, de Brons, Raven, Telgen, Brouwer, Kroes, van der Vlag, de Boer, Timmer, Siebelink en Schols

 

Raven terug van een half jaar reizen, mocht dus gelijk in de basis starten.

 

Op de bank mochten (eindelijk weer) plaatsnemen: Bosch en Veldman, en daarnaast Leichtenberg, Meulens, Breukelman en van Velthoven. 

In een koud en lichtelijk mistig Wierden startten beide teams vol vertrouwen aan de hervatting van de competitie in de 1e klasse E. SVZW, van oudsher een ploeg die meedoet aan de bovenkant van het amateurvoetbal leek met het meeste vertrouwen de wedstrijd aan te vangen, want zij waren in de beginfase de bovenliggende partij. 

Ze zetten druk op de verdediging, die sterkhouder Florijn Diepstraten helaas de komende maanden zal moeten missen ivm een meniscusoperatie, en maakten het Dronten zo knap lastig. 

In de 10e minuut resulteerde dat in de eerste echt grote kans, gelukkig voor asv Dronten ging de bal net voorlangs. Nog geen 2 minuten later opnieuw een kans voor nummer 6 op de ranglijst SVZW. Alex Bindenga toonde eens te meer aan een betrouwbare sluitpost te zijn en pareerde het schot van de aanvaller van SVZW knap!

 

Dronten had moeite om onder de druk van SVZW uit te komen. 

Tussen minuut 20 en 30 waren er wat plaagstootjes aan beide kanten, maar leek het op een soort van wapenstilte. Tot minuut 32. Eindelijk was daar asv Dronten die liet zien, waarom ze VVOG op 3-3 hielden en waarom ze de 3e plek in deze competitie innemen. 

 

De tandem Timmer-Schols was er verantwoordelijk voor, dat asv Dronten wat uit haar schulp kroop. Yordi Schols, tegen VVOG nog goed voor drie goals, speelde zich prima vrij aan de zijkant en gaf voor op Martijn Timmer. Deze kwam een teenlengte tekort om de uitgemeten voorzet binnen te tikken. 

Het was het sein voor asv Dronten om voor rust aan te zetten, SVZW werd verder achteruit gedrongen en de Drontenaren leken het spel naar zich toe trekken. Helaas duurde het slecht tot minuut 45 voordat het publiek echt van de banken kon komen. Eerst was het Kevin van der Vlag die een schot loste, maar deze ging voorlangs. 

Het slotakkoord van het eerste bedrijf was voor SVZW, dat een schot op de lat terecht zag komen.

 

Al met al een eerste helft met hier en daar wat kansen, maar beide ploegen die qua veldspel toch enigszins teleurstelden. 

 

ruststand 0-0

In de rust mocht Kelson Raven na zijn eerste 45 minuten sinds lange tijd gaan douchen. Om wat meer voetbal in de ploeg te krijgen werd Pim Breukelman gebracht. 

In de eerste 5 minuten van de tweede helft sorteerde dit geen effect. SVZW pakte de draad op waar het was gebleven in een groot deel van de eerste helft en drukte asv Dronten achteruit. In de 49e minuut leverde dat bijna de 1-0 op, maar Alex Bindenga kon de bal maar ternauwernood overtikken. 

3 minuten later was het dan wel raak. Nadat asv Dronten de druk op het vijandig doel wat had opgevoerd werd het getrakteerd op een snelle counter en kwam SVZW, toch wel terecht, op een 1-0 voorsprong. asv Dronten kon in de achtervolging. 

De 1-0 zorgde er voor, dat men toch wel enigszins wakker werden geschud, want 2 minuten na de openingstreffer een knappe kopbal van Jodi de Boer, die bij van der Vlag belandde, die vervolgens hard, maar niet zuiver genoeg, de bal overjoeg. 

Verliezen gelijk vanuit de herstart, dat wil niemand, en dus was het asv Dronten dat doorging met de aanval zoeken. Niek Telgen wist in de 60e minuut de bal voor te zetten, maar de kopbal van Jodi de Boer, die daarop volgde had te weinig vaart om de keeper van SVZW te laten schrikken. 

In de 65e zorgde trainer Posthuma voor een batterij aan vers bloed en werden van der Vlag, de Boer en Telgen vervangen door Bosch, Veldman en Meulens. Zij moesten voor de broodnodige energie zorgen om nog iets van dit duel te maken.  

Ondanks de nieuwe spelers was het SVZW dat de druk richting Dronter doel juist opvoerde en in de 72e minuut een hele grote kans, waarmee de Wierdenaren de wedstrijd in het slot hadden kunnen gooien, maar de bal ging over het doel van Bindenga. 

 

Een minuut later was het Mark Veldman, die eindelijk kon laten zien, wat hij waard is, die opstoomde via links, maar zijn schot werd keurig gepareerd door de keeper van SVZW. De tijd begon te dringen voor asv Dronten. 

10 minuten voor tijd een ‘alles of niets’ wissel, waarbij spits Yanick Leichtenberg mocht komen voor verdediger Laurens Brouwer. 

In zijn eerste 5 minuten kon hij helaas nog geen potten breken. Het was opnieuw SVZW dat van zich liet horen. In de 85e minuut loste zij een schot op goal en was het weer Bindenga, die redding moest brengen. Het leek erop, dat asv Dronten bij de herstart van de competitie gelijk puntenverlies moest incasseren. 

Ook SVZW was met haar gedachten al bij een toost op de overwinning, maar Rihairo Meulens liet heel Wierden toch nog even schrikken in de 90e minuut, hij creëerde ruimte voor zichzelf om uit te halen, deed dit ook en zijn bal leek het doel in te gaan, maar spatte uiteen op de lat. 

de ‘ooohhs en aaahhs’  vlogen over het sportpark de Lage Veld. 


Dit bleek helaas het laatste wapenfeit. asv Dronten richtte zich de laatste 20 minuten op, maar dit kwam te laat. Een zuur begin van het tweede deel van de competitie. Einduitslag SVZW – asv Dronten 1-0.


AvL