Zaterdag 3 september, na een flink aantal oefenwedstrijd was het dan zover. asv Dronten mocht voor het ‘echie’ de mat op. Op voorhand een zware bekerloting: vv Unicum, Batavia ’90 en vandaag de aftrap tegen het hoog aangeslagen SDC Putten, met ‘onze’ Vincent van der Burg in de gelederen. 


Patrick Posthuma stuurde de volgende 11 namen het veld in:

Bindenga, Diepstraten, Telgen, Brouwer, Leichtenberg, de Boer, Timmer, Schols, Veldman, Breukelman en de Brons. 


Op de bank: Meulens, van der Stoel, Bosch, Woertink, van Velthoven, Frankvoort.

van der Vlag, Siebelink en Kroes waren om verschillende redenen afwezig. 


De opening verliep zonder al te veel hoogtepunten, beide ploegen speelden afwachtend en tot aan het eerste kwartier viel er slechts in kopkansje te noteren van Florijn Diepstraten. Beide wilden wel, maar leken geen gat te kunnen vinden in beiden verdediging. Tot aan het half uur. Jodi de Boer leek de eerste te zijn, die een doelpunt op zijn naam kreeg, maar de keeper pareerde het harde schot van de Boer. 

asv Dronten kreeg de overhand en het wachten was op iemand, die trekker ging overhalen. 

In de 38e minuut was het Yanick Leichtenberg, die de volgende levensgrote kans kreeg. Een mooie lob strandde in schoonheid, de bal ging net over het Puttense doel. 


Ondanks dat asv Dronten gevaarlijker was richting het einde van de eerste helft bleef het steken op 0-0.


In de tweede helft bleef Jodi de Boer achter in de kleedkamer, hij werd vervangen door nieuwkomer Maikel Bosch. 

Gelijk na rust draaide de wedstrijd volledig om. SDC Putten kwam beter uit de kleedkamer en deed, wat asv Dronten de eerste helft naliet: scoren. in de 47e minuut werd het 0-1.

asv Dronten zette hier in de 50e minuut een hele grote kans tegenover, maar het vizier van Bosch stond nog niet op scherp. 

Een minuut later opnieuw een kans voor asv Dronten. Leichtenberg kopte de bal net naast! Dezelfde Leichtenberg kreeg 5 minuten later opnieuw een grote kans. Hij mocht alleen afstomen op de keeper van SDCP, maar de voet van de doelman stond de gelijkmaker in de weg. 


SDC Putten leek absoluut niet van slag van de dadendrang van asv Dronten en in de 62e minuut waren ze opnieuw uiterst effectief. 0-2!

De koppies bij asv Dronten leken wat te gaan hangen. SDC Putten maakte hier dankbaar gebruik van, door de wedstrijd volledig op slot te gooien en in de 65e minuut gelijk de beslissende 0-3 binnen te schieten. 
Gelijk hierna een drinkpauze, waarbij de Puttenaren elkaar in een kring in de ogen keken en zich tot doel stelden de 0 te houden.


Posthuma deed nog een poging de wedstrijd nieuw leven in te blazen door Meulens, Woertink en van der Stoel in te brengen. Timmer, Brouwer en Breukelman mochten gaan douchen. Dit alles vond plaats in de 72e minuut. En ondanks dat asv Dronten ook in de tweede helft geen onverdienstelijk spel op de mat legde, lukte het niet aansluiting te vinden in het laatste kwartier. 


Het werd zelfs 0-4 en wel door Drontenaar van den Burg, die van 11 meter mocht aanleggen. 


asv Dronten mag zich zaterdag 10 september revancheren tegen vv Unicum, dat vorige week in een knotsgekke wedstrijd 3-3 speelde tegen Batavia ’90. vv Unicum contracteerde ex-prof Gino Bosz en samen met de sterkte selectie die er al stond, zal het een beste klus worden zaterdag om de punten uit Lelystad mee te nemen. 


AvL