Nadat Dinand Woertink en Pim Breukelman afgelopen zaterdag hun eerste officiële contract hadden getekend, mochten beide jeugdspelers invallen. Afgelopen dinsdag startten ze allebei in de basis.

Tegen FC Almere, eveneens uitkomend in de tweede klasse, speelden beiden samen met Verburg, Timmer, Diepstraten, Kroes, van der Meer, Schols, Siebelink, Brouwer en Stenekes.

 

Het duurde nog geen 20 minuten voordat Yordi Schols, die al zo lekker op schot is in het begin van dit seizoen, de 1-0 mocht aantekenen. Het was gelijk duidelijk, dat asv Dronten op deze dinsdagavond lekker aan het vertrouwen en doelsaldo mocht gaan werken, want van echte tegenstand was geen sprake.

Een paar minuten na de openingsgoal, liet Dinand Woertink zien, dat hij het vertrouwen in hem van trainer Posthuma niet beschaamt: hij schoot de 2-0 binnen en nog binnen het half uur zat asv Dronten helemaal op rozen, opnieuw was het Yordi Schols  met een goal en een geruststellende 3-0 voorsprong, nog binnen het half uur.

 

asv Dronten zocht met deze stand de kleedkamer op en na de rust liet Dinand Woertink nog maar een keer zien, dat er rekening gehouden dient te worden met hem. Hij tekende voor zijn 2e en de 4e voor asv Dronten.

 

Martijn Timmer deed ook nog een duit in het zakje en zorgde voor het slotakkoord: 5-0!

 

Er leek al zelfvertrouwen genoeg, maar dat werd deze avond nog een stukje opgekrikt en men zal dit nodig hebben, aanstaande zaterdag, als er een echte krachtmeting plaats zal vinden, thuis tegen het sterke vv Nunspeet. 

 

AvL