Zaterdagmiddag 6 november. Terwijl er op Corona gebied donkere wolken zich samenpakten boven Nederland, beloofde het weer in Veenendaal ook niet veel goeds. Koud en bewolkt, het decor voor een voetbalmiddag waarbij de nummer 3 asv Dronten en de nummer 4 VRC elkaar troffen. 

Voordat de wedstrijd begon kwam er toch lichtelijk hoopgevend nieuws vanuit de ziekenboeg. Waar vorige week de tranen nader stonden dan het lachen bij Niek Telgen, lijkt er toch enige hoop, dat de blessure die hij opliep enigszins meevalt. Hij heeft de looptraining heel voorzichtig opgepakt en wie weet, dat Niek toch nog voor de winterstop weer kan aansluiten. Samen met de andere geblesseerden o.a. Kelson Raven en Alex Bindenga wensen we hen allen heel veel succes met het herstel. 

asv Dronten mag aftrappen

Een getergd asv Dronten dat zinde op revanche na verlies tegen Veensche Boys en een gelijkspel tegen VSCO, startte met de volgende 11 spelers:

Verburg, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, Meulens, de Boer, Siebelink, Schols, Stenekes en Leichtenberg. 

Op de bank: van Velthoven, van der Meer, van der Vlag, Timmer, Breukelman, Brouwer en Woertink. 

asv Dronten maakte van meet aan de intenties duidelijk. Druk naar voren en zo snel mogelijk scoren. Yanick Leichtenberg, teruggekeerd in de basis, leek dit na 5 minuten ook te doen. Nick Siebelink, de laatste weken belangrijk, door veelvuldig op te stomen aan de rechterkant, gaf een voorzet af, die door Leichtenberg bijna tot goal werd gepromoveerd: een reflex met de voeten van de keeper bracht VRC redding. 

de eerste doelpoging
en ook deze keer gaat de bal niet in het doel

Een paar minuten later was het Nick Siebelink zelf, die bijna de score opende: hij wilde een voorzet van Yordi Schols binnenkoppen, maar een verdediger van VRC was hem net te snel af. 
Een kwartier gespeeld en asv Dronten leek de wedstrijd onder controle te hebben. Het wachten was op een goal. 

 

Net toen asv Dronten dacht door te drukken, was het een aanvaller van VRC die vanuit het niets voor Jordy Verburg opdook, maar Verburg reageerde zeer alert. In de 23e minuut had Verburg echter geen antwoord op het schot van de aanvoerder van VRC. Hij kreeg alle tijd om een hoek uit te zoeken en deed dit zeer zorgvuldig. Enigszins tegen de verhouding in: 1-0 VRC. 

Sean Stenekes en zijn tegenstander kijken de bal na
Yordi Schols kon het verschil niet maken vanmiddag
Rémon Kroes als altijd hard werkend
Rhairo Meulens voor de eerste keer gestart in de basis

Het was nu VRC wat bloed rook en asv Dronten dat aangeslagen leek. Dezelfde aanvoerder van VRC leek om Verburg heen te lopen met de bal om hem vervolgens in het doel te schieten, maar een uitstekende ingreep van Jordy Verburg volgde, hij pikte de bal van de voeten van de VRC aanvoerder af en voorkwam zo erger voor asv Dronten. 

 

asv Dronten oogde zeer slordig, vooral aanvallend, waar veel ballen niet aan kwamen en verkeerde keuzes werden gemaakt. Rust 1-0 VRC. 

Na de rust bleef Leichtenberg achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Jeroen van der Meer. Na een gezapige start van de tweede helft zorgde van der Meer met een voorzet voor de eerste goede mogelijkheid voor asv Dronten, maar Yordi Schols kopte helaas net naast. 

VRC was niet van plan zich achteruit te laten drukken en na wat druk op de verdediging waarbij de bal slordig werd weggewerkt, haalde Florijn Diepstraten een schot van VRC van de doellijn, bijna kon asv Dronten fluiten naar de punten. 

Na dit hachelijke moment, stond het volgende moment al weer klaar: waar van de week de rode kaart te snel werd getrokken, mocht Sean Stenekes van geluk spreken, dat hij niet binnen het uur van het veld werd gestuurd. Stenekes werkte een doorgebroken speler naar de grond, maar de scheidsrechter was coulant, en gaf geel. Dit kwam hem op veel commentaar van VRC zijde te staan. 

Yordi Schols met de aanleg voor de 1-1
Jeroen van der Meer kijkt toe als de bal langs de paal in het VRC doel gaat

asv Dronten herpakte zich en hoe. Rihairo Meulens stuurde in de 65e minuut Jeroen van der Meer weg, die prima voorgaf en zo Yordi Schols in staat stelde de gelijkmaker aan te tekenen: 1-1!

En asv Dronten ging door. Het was vanuit de aftrap van VRC gelijk Dronten dat overnam en Bas Maljaars, die een kans kreeg, maar hij schoot tegen de keeper op. Helaas een zeer ongelukkig moment volgde nog geen 3 minuten later, een vermeende overtreding van de goed keepende Jordy Verburg kwam hem op een penalty tegen te staan: via de onderkant van de lat werd deze feilloos binnen geknald. VRC kwam weer op voorsprong: 2-1.

Een enorme domper natuurlijk, net nu asv Dronten de spirit weer had gevonden. 

Een heet laatste kwartiertje volgde. Eerst was daar een enorme scrimmage voor de goal van VRC, waarbij asv Dronten tot tweemaal leek te scoren, maar een inzet van Breemhaar werd van de lijn gehaald en de kopbal van Diepstraten die volgde werd gestopt door de keeper van VRC. 

Coach Postuma besloot Meulens en Maljaars naar de kant te halen en voor hen kwamen Martijn Timmer en Kevin van der Vlag, die al eerder bewees scherp te kunnen invallen. Niet vrijwillig, maar eveneens naar de kant ging Jodi de Boer 5 minuten later. Hij moest zich geblesseerd laten vervangen door Dinand Woertink. Nog 10 minuten te gaan. Opnieuw puntenverlies dreigde voor de Drontenaren. 

de laatste pogingen om alsnog te scoren
Florijn Diepstraten probeert liggend te scoren

Waar een storm vanaf Dronter kant de verwachting was, kwam het niet meer tot grote kansen en verloor het in Veenendaal tegen opnieuw een tegenstander, die niet per se veel beter was, maar wel dodelijk effectief. asv Dronten zal snel uit een ander vaatje moeten gaan tappen om niet ook volgende week in de beker en de week erna tegen Batavia ’90 het seizoen in rook te zien opgaan. 

eindstand: VRC – asv Dronten 2-1

AvL

de doelman van VRC zit ernaast
Jodi de Boer wurgt zich langs zijn tegenstander
Jeroen van der Meer met 2 tegenstanders in zijn rug
Rik Breemhaar als stormram naar voren gestuurd