Seizoen 2023/2024, na een lange voorbereiding en een bekerouverture, start dan op zaterdag 23 september de competitie. Een 1e klasse met ploegen, waarvan het merendeel onbekend is. Posthuma bereidt zich met zijn team zo goed mogelijk voor en de eerste horde zal RKHVV uit Huissen zijn. 

Na een gelijkopgaande strijd de eerste helft, een bepalend moment vlak voor de rust. Een speler van RKHVV komt wat wild in, niets onoverkomelijks, maar de scheidsrechter stuurt de betreffende speler met rood van het veld. 

asv Dronten heeft de overhand en in minuut 73 zet de Graaf dit om in een verdiende 1-0 voorsprong, 10 minuten voor tijd, lijkt hij zelfs de wedstrijd in het slot te gooien, maar helaas, net geen 2-0!

En dan vanuit het niets, in minuut 87, een hoge bal vanaf de zijkant en een aanvaller van RKHVV, die met de teen de bal verwerkt tot gelijkmaker. Het sportpark in Dronten valt stil………de supporters van RKHVV verlaten het sportpark met de woorden: ‘héérlijk, op z’n Duits….’


Nu blijkt, dat RKHVV één van de te kloppen ploegen in de competitie is en dat maakt de 1-1 van toen nog zuurder. asv Dronten zal dan ook azen op revanche en met de wetenschap dat RKHVV niet in de beste periode zit (voor de winterstop verloor het van SC Bemmel en speelde het gelijk tegen WSV, afgelopen zaterdag verloor het van SDC Putten) lijken er kansen te liggen!


asv Dronten kreeg deze week goed nieuws. De straf n.a.v. de ongeregeldheden tegen DUNO, van 1 punt in mindering, is omgezet in een voorwaardelijke straf, dus daarmee houdt asv Dronten nog altijd zicht op de bovenste plaatsen en dat zicht willen de Drontenaren behouden. 


Vraag is even hoe de blessuregevallen van vorige week, zich deze week hebben gehouden en of er sprake is van herstel!?


Een mooie ‘voor-wedstrijd’ richting de kraker in de eredivisie, want de wedstrijd RKHVV – asv Dronten start zaterdag om 18:00 uur (hierna volgt om 20:00 uur Ajax – PSV) en wordt gespeeld op sportpark de Blauwenburcht aan de Blauwenburcht 1 in Huissen. 


AvL