Bijna een jaar geleden speelden FC Horst en asv Dronten in Dronten nog een competitiewedstrijd, die achteraf gezien van weinig waarde bleek te zijn. asv Dronten won met 3-1, maar het werd de competitie, die door Corona nooit werd afgemaakt. 
Voor de uitslag van 1-3 zou asv Dronten nu opnieuw tekenen en dit mag gezien worden als niet geheel onmogelijk, aangezien de Drontenaren met een geweldige klapper deze competitie zijn begonnen vorige week. Dronten speelde tegen mede titelkandidaat vv Unicum, maar blies de Lelystedelingen (in ieder geval qua uitslag) volledig weg. Het werd 5-0.


Ondanks de blijdschap heeft asv Dronten toch ook te maken met blessureleed. van der Vlag, Telgen en Raven zaten vorige week niet bij de selectie en mede door het harde spel van vv Unicum, moesten enkele spelers het flink bezuren en haalde ze het einde van de wedstrijd niet. Dit gold voor Maljaars en van der Meer. 
Het zal moeten blijken of zij er zaterdag bij zijn. 
Los daarvan is de sfeer natuurlijk uitmuntend bij de Drontenaren en zullen ze met minder dan een overwinning zaterdag geen genoegen nemen.


FC Horst zit sinds zaterdag ook in de goede mood. Er was het chagrijn van de uitschakeling in de beker. FC Horst verloor van vv Bennekom en DCS en speelde gelijk tegen Terschuurse Boys, dat uitkomt in de 3e klasse.
Vervolgens kwamen de Horstenaren net na rust vorige week in de wedstrijd tegen vv Lunteren op een 1-0 achterstand. In de 80e minuut scoorde FC Horst alsnog en leek het toch nog een felbegeerd punt in de wacht te slepen, maar de vechtlust bracht ze zelfs meer dan dat, want diep in blessuretijd dompelde Lars van Wetering heel Lunteren in diepe rouw met de 1-2, die FC Horst de overwinning opleverde.


Beide teams starten dus met vertrouwen aanstaande zaterdag aan de wedstrijd, die om 14:30 uur zal aanvangen. 

Zaterdag 2 oktober

Sportpark de Adelaar

Buitenbrinkweg 70 in Ermelo


AvL