Een knotsgekke middag in een koud Dronten heeft asv Dronten een prachtige overwinning opgeleverd op Noordscheschut, helaas zorgde in de dying seconds Quick ’20 voor een domper. Door de late 2-2 haalden zij in plaats van Dronten de eerste periode binnen.

 

De supporters liepen klappertandend naar de rand van het veld, want het kwik deze middag was van een behoorlijk laag niveau. Ondanks de kou kregen zij een geweldige wedstrijd voorgeschoteld.

 

Na de prima en vermakelijke wedstrijd op dinsdag tegen Sparta Nijkerk O23, waren het de volgende 11 spelers die mochten starten:

Verburg, Diepstraten, Telgen, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, Meulens, Timmer, Schols,  Breukelman en de Brons

 

Op de bank:

van der Vlag, Schinkel, Siebelink, van der Stoel, de Boer en de toch herstelde Woertink

asv Dronten startte furieus tegen de bonken van kerels uit Drenthe. Al heel snel mocht Martijn er van door, maar op randje van buitenspel werd hij afgefloten. Gelijk hierna was het Yanick Leichtenberg die slim was blijven hangen. De verdediger van Noordscheschut had dit niet in de gaten en speelde de bal terug, maar Leichtenberg kwam net te kort. De intenties van asv Dronten waren duidelijk!

Na 5 minuten sloeg de schrik bij alles wat Dronten was om het hart. Goudhaantje en asbolute uitblinker deze jaargang Yordi Schols schoot en ging daarna gelijk neer. Een liesblessure betekende al snel einde wedstrijd. Kevin van der Vlag was zijn vervanger. 

Al eerder spraken we over een brede selectie en enorm talent wat er op de Dronter velden rondloopt en ondanks de domper van het uitvallen van Schols, lieten de Drontenaren zich niet uit het veld slaan. In tegendeel. 

In minuut 9 was het Yanick Leichtenberg die sterk doorging op rechts, zichzelf vrijspeelde en de bal op een presenteerblaadje legde op 1 meter voor de goal. Rihairo Meulens wist de bal helaas jammerlijk te missen. Kans verkeken. Meulens, die bedrijvig was en van waarde deze middag, heeft toch wel veel kansen nodig om tot scoren te komen, iets om aan te werken!

In de 15e minuut was het dan wel raak. Een aanval die rechtsachterin begon belandde via veel schijven bij Martijn Timmer, hij bracht de bal voor en Kevin van der Vlag toonde zich een waardig vervanger van Schols: 1-0!

Een minuut of 10 lieten de ploegen elkaar redelijk met rust, maar in de 25e minuut was het opnieuw Martijn Timmer, ook hij speelde weer uitstekend vandaag en was  bij veel aanvallen betrokken, die nu op links doorkwam. Hij gaf de bal voor, deze belandde achter Leichtenberg, die de bal achter zijn standbeen naar de goal stuurd. Helaas bleek de poging geen probleem voor de keeper van Noordscheschut.

Op het veld ondertussen weer een blessurebehandeling. Het bleek een waar slagveld vandaag, misschien was de kou hier debet aan. Na Schols en twee spelers van Noordscheschut, was het na een half uur Niek Telgen, die de kleedkamer moest opzoeken. Geblesseerd. Nick Siebelink verving hem. 

asv Dronten bleef de tegenstander onder druk zetten en met opnieuw een uitblinkende Pim Breukelman, die meer en meer zijn stempel drukt op het team, kwam Dronten er voetballend steeds uitstekend uit. 

Nadat Cliff de Brons een bal uit het vijandelijk doelgebied kopte in plaats van richting vijandelijk doel, kreeg hij hierna gelijk een herkansing, een hoge bal werd losgelaten door de keeper en de Brons was er als de kippen bij om de bal in het doel te werken. De doelpunt tune klonk al en de scheidsrechter leek ook naar de middenstip te wijzen, maar om onbegrijpelijke redenen werd de goal afgekeurd. 

Vlak hierna nog een kans. Van der Vlag kwam door op rechts wipte de bal voor de goal, maar helaas was er niemand van Dronten aanwezig om af te ronden. 

 

De eerste helft, die vermakelijk was, werd afgesloten met een opstootje. Noordscheschut leek er gevaarlijk uit te kunnen komen, maar Rèmon Kroes voorkwam dit. Zijn actie was er eentje op het randje, waardoor bij heel Noordscheschut de emoties hoog opliepen. Nadat iedereen was afgekoeld kreeg Kroes ‘slechts’ geel. 

Rust 1-0

De tweede helft kende een rustig begin. Beide teams wilde niet te veel druk zetten, bang om tegen een counter aan te lopen. Pas in de 56e minuut het eerste wapenfeit. Martijn Timmer speelde een paar man uit, maar dreef zijn actie net te ver door, waarop de keeper de bal kon oprapen. 

Aan de andere kant een enorme kans voor de bezoekers. Keeper Verburg speelde een uittrap zo in de voeten van een aanvaller van Noordscheschut, die zich niet bedacht en de bal net naast schoot. 

Ineens leek de geest weer in de wedstrijd te zitten, want het spel golfde op en neer. Een voorzet van Meulens was te hoog, maar via van der Vlag kwam de bal bij Yanick Leichtenberg, met kunst en vliegwerk kreeg hij de bal vrij en scoorde, maar opnieuw verdedigde de scheidsrechter de keeper en keurde de goal af. 

Twee minuten later was het Pim Breukelman die de bal veroverde op het middenveld, hij kon alleen op de keeper af gaan, leek te gaan schieten, maar niet zelfzuchtig legde hij de bal af op Martijn Timmer, voor laatstgenoemde een koud kunstje om zijn seizoenstotaal op 4 te brengen: 2-0!

En in de 65e minuut leek asv Dronten de wedstrijd definitief op slot te gooien. 

Weer was het Timmer die doorkwam en de bal naast hem neerlegde, van der Vlag had een open goal, maar een sliding op het allerlaatste moment zorgde er voor, dat de bal niet in het lege doel verdween. 

Dit was voor Noordscheschut het sein om alles of niets te gaan spelen en meteen na de kans van van der Vlag een enorme kans aan de andere kant: keeper Verburg moest zich strekken, maar redde uitstekend. 

In de 70e minuut een ‘Advocaat-Robben 2004’ momentje.

De geweldig spelende Breukelman die het middenveld in handen had werd naar de kant gehaald ten faveure van Jodi de Boer. De supporters en ook Breukelman zelf waren verbaasd over deze wissel. Ook Meulens ging naar de kant en werd vervangen door van der Stoel. 

Of het aan de wissels lag, laten we in het midden, feit was, dat asv Dronten het na de wissels moeilijker en moeilijker kreeg. 

Noordscheschut bracht nog twee stormrammen in en met lange ballen probeerde zij gevaar te stichten voor Dronter goal. 

De nummer 7 van Noordscheschut, die het door de supporters van asv Dronten vanmiddag zwaar te verduren had, haalde zijn gram. Hij nam een corner en ondanks de lengte van Verburg wist hij de bal over de keeper in één keer in de goal te deponeren: 2-1, de spanning volledig terug!

Dronten kreeg de bal nog maar moeilijk weg en de laatste 10 minuten waren billenknijpen. 

In de 85 minuut weer een corner, wéér de nummer 7, en weer de bal over Jordy Verburg heen, gelukkig voor Dronten stond Rèmon Kroes op de goeie plek om de bal uit het doel weg te koppen.

Man-of-the-Match Rémon Kroes

Waar heel Dronten hoopte op het eindsignaal, liet scheidsrechter Kiremit doorspelen en trok hij zo’n 8 minuten blessuretijd bij. En ondanks een paar enorme kansen voor Noordscheschut trok asv Dronten de wedstrijd over de streep. 

2-1 winst!

Hierna was het wachten op de uitslag van Quick ’20 tegen Hulzense Boys. Heel lang stonden de boys voor en leek de periodetitel naar Dronten te gaan, maar in de allerlaatste minuut kwam Quick ’20 langszij. 2-2 en zo haalden de mannen uit Oldenzaal de eerste periode binnen. 

Dronten bezet nu samen met Quick de eerste plaats, een geweldige prestatie voor promovendus asv Dronten. 

 

Op naar volgende week. SVI uit. 

 

AvL