Wie afgelopen zaterdag was gekomen om te zien hoe asv Dronten tegen rode lantaarndrager Epe, het blazoen wat zou oppoetsen, kwam bedrogen uit. In een bar slechte wedstrijd onder bar slechte omstandigheden zat het venijn hem letterlijk en figuurlijk in de staart van de wedstrijd. 

 

Posthuma stuurde de volgende 11 namen het veld in tegen sv Epe:

Bindenga, Raven, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, Meulens, Timmer, Siebelink, Schols, de Brons en Frankvoort.

 

Op de bank:

Verburg, van der Vlag, de Boer, Veldman, P. Breukelman, van der Stoel en Bosch. 

de wedstrijd is begonnen

Waar de regendruppels afwisselden met droge momenten bleven de wolken boven het Dronter sportpark de volle 90 minuten donker en grauw, alsof de hemel voorspelde wat voor wedstrijd het zou worden. sv Epe wilde wel, maar kon eigenlijk niet, maar zij waren wel de eerste die gevaar stichtten voor het doel van Bindenga. Waar de eerste mogelijkheid werd afgevlagd voor buitenspel, kregen ze daarna de mogelijkheid tot een schot, maar deze zeilde ver naast. 

In minuut 17 leek de wedstrijd dan te ontbranden. Yordi Schols glipte langs de verdediging, kon op de goal afgaan, maar werd op hardhandige wijze afgestopt door de verdediger van Epe. De scheidsrechter schoot op de situatie af, bekeek de boel, praatte met wat spelers en gaf toen geel, waar rood ook tot mogelijkheden behoorde. 

De daarop volgende ingestudeerde vrije trap belandde in de kluts en strandde in schoonheid. 

In de 24e minuut weer een klein moment van opwinding, een corner kwam tot bij Meulens, maar die tikte de bal over de goal. 

Veel meer viel er niet te melden. De spelers van asv Dronten lukt het niet in de wedstrijd te komen. Ballen werden te hard ingespeeld, konden niet worden gecontroleerd, acties lukte niet en er gingen meer ballen over de zijlijn, dan dat er aankwamen. 

 

Het duurde tot de 44e minuut voordat we de eerste echte kans voor Dronten konden noteren. Meulens kreeg de bal op rechts, gaf op goed geluk voor, en Timmer liet de bal op zijn hoofd vallen, de bal ging helaas net naast de paal. 

Nog geen minuut later een identieke situatie: Meulens gaf weer voor vanaf rechts, Leichtenberg verlengde de bal, en Raven probeerde na de stuit, de bal met het hoofd tot goal te verwerken, maar de keeper was attent. 

0-0 ruststand na een bedroevende eerste helft. 

Na rust kon Mark Veldman zijn rentree maken. Hij verving Jordan Frankvoort, die een zeer ongelukkige eerste helft speelde. 

De tweede helft begon als de eerste met een grote kans voor sv Epe. Maar de ploeg liet de hele wedstrijd zien waarom het nog maar 18 doelpunten maakte tot nu toe. Er was geen bal die tussen de palen belandde, en ook deze eerste kans werd om zeep geholpen door de aanvaller van Epe. 

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste en na nog een mogelijkheid voor Epe, was aanjager Rèmon Kroes het zat. Hij liet zich gelden, maar ontving hiervoor wel een gele kaart. In minuut 58 vers bloed: Timmer en Leichtenberg verlieten het veld voor aanvallers van der Stoel en Bosch. 

Na deze wissel een levensgrote kans die de staat van Epe symboliseerde, vanuit de kluts kwam de bal voor de voeten van een Epenaar, die zag op 1 meter een leeg goal, maar wist de bal over te krijgen. asv Dronten zwijnde….

Het gemor op het veld en nog meer vanaf de tribune en langs het veld nam toe. En dit was het sein voor Schols om nog eens te proberen één van zijn acties uit de hoed te toveren. Ondanks het feit, dat er ook bij hem vandaag vrijwel niets lukte. 

In de kluts lukte het hem door de verdediging te sluipen, hij kwam 1 op 1 met de keeper, maar bleef besluiteloos en zo kon de keeper de bal pakken. Met het hoofd gebogen liep Schols terug………..

Kevin van der Vlag mocht in de 75e minuut zijn jasje uit doen. Hij verving Kelson Raven. 

Van der Vlag bracht wel wat meer leven in de brouwerij, eiste de bal op en probeerde zijn ploeggenoten mee te krijgen. Een voorzet van Brouwer belandde bij Schols, maar deze schoot over en in de 82e minuut een vlammend schot vanaf 20 meter van Maikel Bosch, maar de bal ging net langs de paal. De tijd begon te dringen……

En ondanks dat, hadden geen van beide ploegen vandaag recht op een overwinning. De frustraties namen toe, omdat er werkelijk helemaal niets lukte. In de 90e minuut uitte zich dat in een snoeiharde tackle van Rèmon Kroes. De scheidsrechter werd aan alle kanten belaagd door spelers van Epe, hij nam opnieuw zijn tijd en waar hij in de eerste helft geel trok, toonde hij Kroes nu de rode kaart. 

Waar de middag al donker en grauw was, eindigde deze in inktzwart!

Door al het oponthoud en tijdrekken van Epe, liet de scheidsrechter nog even doorspelen. Een heel aantal supporters waren al vertrokken of zaten al droog in de kantine. Die misten het moment dat Yordi Schols ondanks een zeer matige wedstrijd, zich toch weer het goudhaantje mocht noemen. In de 95e minuut kreeg hij de bal aan de rechter kant van de 16 meter, dribbelde naar het midden en vanaf de 16 schoot hij de bal precies in de hoek. 

1-0: mag je na zo’n wedstrijd dan juichen? Natuurlijk mag dat, een enorme ontlading maakte zich meester op het sportpark. Het venijn zat ‘m dus daadwerkelijk in het puntje van de staart van de wedstrijd!

En aangezien KHC, Go Ahead Kampen en ook WHC verloren, kreeg de 1-0 nog meer waarde!

 

De oefenwedstrijd tegen ESC Elburg gaat dinsdagavond niet door!!

Rihairo Meulens met de bloemen van bloemenshop Anemoon

asv Dronten is volgende week vrij en Posthuma heeft dus twee weken om te zorgen, dat op 15 april bij Noordscheschut uit een heel ander vaatje getapt gaat worden!

 

AvL