Zaterdag 13 november mocht de JO14-1 proberen een vervolg te geven aan het bekertoernooi. De poule fase werd glansrijk doorgekomen met solide overwinningen. De tegenstander in de tweede ronde was echter van een ander formaat.

    

Ietwat onbegrijpelijk werd er geloot tegen OSC uit Oosterhout, onder de rook van Nijmegen. Nu zou je zeggen wat is daar nou zo vreemd aan? Nou het ging niet om de JO14-1 maar om de JO15-1 van de betreffende club. Een team gecoacht door een oud prof van NEC en een team dat ongeslagen bovenaan staat in hun Hoofdklasse.

     

Maar goed, zoals Niels zegt, het is een bekerwedstrijd en dan kan alles gebeuren.

   

Thomas was afwezig en Seth was er niet bij vanwege zijn overstap naar de 15-1. Thiemen zat al langer te azen op een voetbalpartijtje samen met zijn broertje. Niels gaf hem de kans en maakte daar mee een uitzondering. Ook Jordi, die overigens wel vaker paraat staat werd aan de spelerslijst toegevoegd zodat de JO14-1 af mocht reizen met 15 spelers.

     

Op het mooie tijdstip van 16.15 uur zou de wedstrijd beginnen. De aftrap zou uiteindelijk plaatsvinden om 16.22 uur. Iedereen had zich even kunnen vergapen aan de lengte van sommige spelers, veelal groter dan de meeste meegereisde ouders, uitzonderingen daargelaten.

    

Opstelling:  Leon op de goal, Thiemen en Annick centraal, Derrik links en Pepijn rechts. Middenveld bestaande uit Sander, Lucas en Henrik, voorin starten Jeroen op links, Jesse, Stijn op rechts. Wissels; Evan, Benjamin, Jort en Jordi.

    

Het was al duidelijk dat veel jongens van de tegenstander op de brommer gingen. Toch kwam de 14-1 niet zwaar in de problemen en was het na 15 minuten spelen nog steeds 0-0. De eerste kans van OSC kwam over links, Pepijn kon zelfs het duel niet aangaan, normaal gesproken zijn kracht. Hij werd compleet overlopen. De rugdekking aan die kant was soms iets te ver weg. Het eerste schot was niet ongevaarlijk en ging rechts voor de goal langs. Om nou te zeggen dat de 14-1 werd overlopen is niet geheel terecht. Wel was het balbezit kort en werd er dapper geprobeerd op te bouwen. Annick en Thiemen lieten zich niet gek maken en probeerden met gerichte passes de backs te bereiken. Dat lukte best vaak. Het vervolg met een lange bal vooruit had weinig rendement. De ballen die het middenveld in gespeeld werden waren vrij snel voor de tegenstander, geheel logisch. Henrik, Lucas en Sander sjouwden de longen uit hun lijf maar bleven onvermoeibaar doorgaan. Af en toe ging er een combinatie goed en kon Stijn of Jesse bereikt worden. Stijn kon het zijn tegenstander verrassend moeilijk maken en Jesse probeerde met zijn fysiek de bal goed af te schermen. Jeroen kwam er in de eerste helft niet helemaal aan te pas. Een paar ballen die diep kwamen waren voor Jeroen niet te halen zodat het enige wat hij kon doen in balbezit was breed leggen en proberen een 1-2 aan te gaan.

    

Zoals gezegd kwam de 14-1 de eerste 15 minuten ongeschonden door tot het moment dat een verkeerde pass recht in de voeten terechtkwam van de nummer 10, de toeschouwers weten het nog wel, die jongen van 3.30 m. Hij kon vrij op het doel af omdat Thiemen en Annick volledig uit positie waren door de verkeerde pass. Derrik ging er op volle snelheid achteraan maar kon de score niet voorkomen, 1-0. Wat erger was dat Derrik in de achtervolging een arm van de lange spits tegen zijn gezicht kreeg en neerstortte. Een dikke neus en een tand door zijn tong was het gevolg. Hevig snikkend ging hij van het veld af. Erg jammer want zijn broer wist hem tot dan toe goed te vinden met passes en Derrik leverde zelf veel goede passes en spelhervattingen af.

Hup Benjamin er in die gewend is om op de back positie te spelen.

   

OSC kwam veelvuldig over de flanken opstomen en de tweede goal kwam van het hoofd van de nummer 10 die een voorzet van de rechterkant netjes de goal inkopte nadat hij voor Annick kroop. Slimme en goede speler, 2-0 na ongeveer 20 minuten. De derde goal valt ook in de eerste helft. Een breedtepass van Thiemen op Annick, de controle is er even niet en de bal springt net te ver weg. Weer kan de aanvaller op de goal af en de bal beheerst langs Leon schuiven in de rechterhoek.

Toch blijft de 14-1 proberen op te bouwen. Een prachtige cross pass van Thiemen op Pepijn kan net niet onder controle worden genomen. ASV Dronten doet nog wel wat terug in de persoon van Stijn. Een lange bal van Thiemen schiet over de verdediging, Stijn gelooft er in en zet de turbo aan. De verdediger, die overigens een moeilijke wedstrijd had tegen Stijn, passt de bal terug op de keeper maar doet dit niet hard genoeg. Stijn ramt op volle snelheid langs de verdediger en tikt de bal voor de uitkomende keeper met een zacht rollertje de goal in. Wat een blijdschap en wat een beteuterde gezichten bij de tegenstander.

    

Langs de kant was het de vraag of Stijn heel zou blijven, hij wordt hard aangepakt maar weert zich goed en krijgt regelmatig een vrije trap mee. Zo ook even later aan de rechterkant. Thiemen krijgt de optie om mee naar voren te gaan of de bal zelf te nemen. Hij kiest het laatste, verstandig overigens want aanvallend koppen is niet echt zijn kwaliteit. Hij legt de bal netjes neer tussen de verdediging en de keeper richting de tweede paal. Iedereen kijkt naar de bal en Jesse komt net te laat bij de tweede paal, wat een prachtkans om de gastheren een beetje pijn te doen.

   

OSC speelt niet sterk en combineert weinig. Het enige wat ze doen is op power duels aangaan en langs ASV Dronten sprinten met de bal aan de voet. Voorzetten geven op de nummer 10. Deze aanvaller maakt overigens nog een kopdoelpunt door vanuit een goede voorzet de 4-1 in te koppen.  Lucas schreeuwt van frustratie tegen het middenveld. Het is wel te snappen. Het enige wat het middenveld kan doen in de eerste helft is achter tegenstanders aanlopen en zelfs een conditionele sterke loper als Lucas kan dit niet eeuwig blijven doen. De scheidsrechter fluit voor de rust.

     

In de tweede helft is Jort er in gekomen voor Jeroen. Evan en Jordi zouden later het veld inkomen. Derrik zit nog steeds op de bank en het lijkt er op alsof hij nog te veel last heeft van de gebeurtenis in de eerste helft.

ASV Dronten gaat weer door met proberen op te bouwen. OSC is nog steeds slordig in de combinatie waardoor er niet echt uitgespeeld kansen worden gecreëerd. Het vele lopen in de eerste helft breekt de JO14-1 wel een beetje op want de krachten vloeien wat weg en OSC prikt op die momenten toch weer wat goaltjes er in. 5-1, 6-1, 7-1. Evan is er in gekomen voor Lucas en Henrik mag zijn plek afstaan aan Jordi. Sander verhuist een plekje naar voren op de plek van Jesse die last heeft van zijn hand.

     

Evan valt goed in en klapt er weer lekker op bij de tegenstander, hij is goed aan het stofzuigen en laat zich niet intimideren door de fysiek. Sander krijgt nog een mooie kans als hij reageert op een lange bal over de verdediging heen. Hij gelooft er in maar houdt dicht bij de keeper toch een beetje in. De keeper profiteert en kan de bal weg roeien. Jammer want daar lag weer een kans. 

   

Thiemen schakelt onbewust in een duel de nummer 10 uit, hij moet met een ijsbeentje naar de kant. Aan de linkerkant vlak voor de dug-out volgen nog een paar mooie combinaties op snelheid met een 1-2 tje tussen Derrik, die geen moeite had met zijn tegenstander van dat moment, en Sander. Voorin stokte de aanval en kwam de bal weer hard terug. Annick ging tegen de grond na wat wild doorlopen van de aanvaller. Leon stond op veel momenten goed maar kon aan veel goals ook niet echt wat doen. De laatste goal was een goed voorbeeld van de wegvloeiende krachten. De aanvaller van OSC schudde Thiemen af met een combinatie aan de zijlijn. Hij zocht de achterlijn op en kwam hem daar weer tegen, ook nu glipte hij er langs en kon hij langs de achterlijn op de goal af. Zijn schot ging via de paal weer het veld in waar twee andere aanvallers gelukkigerwijs de bal bij hen voor de voeten kregen. Intikken en de eindstand van 9-1 stond op het scorebord. De scheidsrechter besloot dat het er op zat, de JO14-1 hield het lang vol maar moest toch het hoofd buigen.

  

Stijn wilde nog even op de foto met de oud-prof en coach van de tegenstander. Moe zochten de spelers de kleedkamer op. Op weg naar de eerste de beste MC Donalds, daar hadden de spelers wel zin in en was ook wel verdiend na zo hard werken.

   

Volgende week de thuiswedstrijd tegen het sympathieke Batavia. Jordi en Thiemen, bedankt voor het meespelen.