Een nieuw seizoen is in aantocht!

En waar velen van ons denken aan het maken van een begin met de  opbouw van de conditie , heeft ons vlaggenschip er al heel wat minuten van lopen, zweten, afzien en genieten opzitten.

Ergens genieten we nog na, van een prachtig seizoen, waarbij op een haar na, promotie naar de 4e divisie werd misgelopen, toch zal bij Posthuma en zijn mannen het vizier gericht zijn op de aanstaande bekerouverture en de opening van het competitie seizoen. 


Oefenwedstrijd

Het seizoen startte met een oefenwedstrijd tegen Flevo Boys. Een goede en gelijkwaardige eerste helft, en een tweede helft die wat moeizamer verliep, maar met een 2-2 een prima start! Cliff de Brons en Jeremy de Graaf maakte de goals. 


BET

asv Dronten koos er opnieuw voor de voorbereiding in te gaan met het BET toernooi in Oosterwolde. Een prachtig toernooi, waar dit jaar drie wedstrijden werden gespeeld. 

Met nog een smalle selectie  speelde asv Dronten op 19 augustus tegen KHC. Een flink gevecht, waarbij Laurens Brouwer rood ontving eindigde in een 2-3 overwinning voor KHC. Goals kwamen er van de voet van Dylan van der Stoel en Pim Breukelman. 

Hierna volgde de wedstrijd tegen de organisator van dit toernooi VSCO. Cliff de Brons scoorde twee keer met het hoofd en daarmee zorgde hij voor een 2-1 overwinning. 


Op de finaledag alvast een voorproefje voor de bekerwedstrijd van aanstaande zaterdag. Doskampen was de tegenstander. Opnieuw Cliff de Brons opende de score. Na twee goals van Dos, waarvan 1 in eigen doel, stond het 2-1en Rihairo sloot af met de 3-1! Een prima toernooi en een mooie tweede plaats!


Competitie

Naast natuurlijk de heerlijke thuiswedstrijden op ons mooie sportpark (die in de toekomst nog mooier gaat worden) zullen er flink wat kilometers afgelegd moeten gaan worden dit seizoen. De betuwe, en de omgeving Arnhem en Nijmegen zullen meer dan eens bezocht gaan worden. Aangezien in alle competities zaterdag en zondagploegen door elkaar gehusseld zijn, spelen we tegen veel onbekenden deze jaargang.

Er is dus veel huiswerk te doen voor trainer Posthuma om inzicht te krijgen in de kracht van onze tegenstanders. Gelukkig is dit aan hem wel besteed!


Topscorer

Met Jeremy de Graaf keert er een echte asvd-er weer terug op het nest. Met zijn goals en spel hoopt hij de harten van de supporters in Dronten sneller te doen laten kloppen dit voetbalseizoen.

Maar als de voorbereiding een goede graadmeter mag zijn, dan hebben we in onze laatste man Cliff de Brons ook een heuse goalgetter! Dat belooft wat……


Zaterdag 2 september 15:00 uur uit naar Doskampen

Dan morgen! De eerste wedstrijd in de beker tegen Doskampen. De ploegen hebben al aan elkaar mogen ruiken vorige week zaterdag. Maar morgen staan alle tellers weer op 0.

Een mooie poule met daarin ook Go Aheadkampen en IJVV uit IJsselmuiden. 

Na de uitwedstrijd in Kampen, volgen twee thuiswedstrijden tegen ‘Kowet’ en IJVV.


We gaan weer beginnen, héérlijk! We zien u graag morgen in Kampen!


AvL