asv Dronten behaalde zijn eerste overwinning tijdens de oefencampagne. 

 

Na een gelijkspel tegen Flevo Boys en een nederlaag in het BET toernooi tegen KHC was dinsdagavond gastheer VSCO  de tegenstander op het Berend Elzerman Toernooi.

Voor de meeste deelnemende verenigingen is het toernooi een mooie gelegenheid om hun elftallen samen te smeden. Door het veelvuldig wisselen van spelers lijkt het allemaal wat rommelig maar geeft de trainers de mogelijkheid om het één en ander uit te proberen.

 

asv Dronten kwam fanatiek uit de startblokken in de 1e helft. Drong VSCO ver terug op eigen helft maar moest oppassen voor de snelle counters van de thuisploeg. Het was dan ook VSCO die het eerst tot scoren kwam. Een snelle uitbraak van VSCO was de achterhoede van asv Dronten te machtig en met de punt van de schoen maakte Hans van Renselaar de 1-0.

asv Dronten bleef aandringen en kreeg ook kansen op de gelijkmaker. Volgens trainer Patrick Posthuma telde hij wel 30 kansen in de gehele wedstrijd! Zelfs ballen op 5 meter voor het doel van VSCO gingen er niet in.

asv Dronten scoorde 2x uit standaard situaties en 2 maal was het Cliff de Brons die doel trof. De eerste uit een rechtstreekse corner kopte hij beheerst binnen. Het 2e doelpunt ontstond uit een scrimmage na een korte corner. Ditmaal kon de Brons hard binnen schieten.

Daar bleef het bij in de 1e helft, rust 1-2.

 

In de 2e helft speelde VSCO wat verder van het eigen doel om zodoende het opbouwen van asv Dronten te ontregelen. Dit lukte de thuisploeg aardig. asv Dronten kreeg weinig doelrijpe kansen en het spel speelde zich vooral af op het middenveld.

De laatste 10 minuten drong asv Dronten wat meer aan mede door vermoeidheid aan de kant van VSCO. Het enige wapenfeit wat te melden viel was een hard schot op het doel van asv Dronten die keurig werd gekeerd door doelman Jordy Verburg. Aan de andere was er nog een hard schot van Jeremy de Graaf op de paal.

Gescoord werd er niet meer zodat de uitslag 1-2 bleef. In de strafschoppen serie scoorde asv Dronten 3x en VSCO 2x.

 

Zaterdag is de volgende wedstrijd tegen DOSK uit Kampen. Aanvang 14:00uur op veld 3 in Oosterwolde.