Patrick Posthuma heeft aangegeven de A selectie van asv Dronten aan het einde van dit seizoen te verlaten ten faveure van 3e divisionist v.v. Eemdijk. Van te voren wisten we dat onze trainer Patrick Posthuma enorm ambitieus is en dat hij graag hogerop wil in de trainers wereld. Als het moment komt dat Patrick aangeeft in gesprek te zijn met een mooie 3e divisionist en uiteindelijk het belletje komt dat alles rond is, is dat als bestuur en T.C. toch wel een tegenvaller. We hadden graag samen verder gegaan maar begrijpen en respecteren zijn keuze. Nu nemen we aan het einde van het seizoen afscheid van een zeer gedreven trainer, maar bovenal betrokken mens Patrick Posthuma.

Sinds dag 1, in seizoen 20/21, dat Patrick bij ons als trainer is binnengekomen is er een frisse wind gaan waaien. Geen trainerskerkhof meer. Daarvoor in de plaats plezier, presteren, passie en teamgeest binnen de A selectie en de club. In het eerste jaar gooide Corona nog roet in het eten en kon de competitie niet worden afgemaakt. Ondanks het feit dat er niet om de knikkers werd gespeeld zorgde Patrick en zijn staf dat er voor de spelers voldoende was te doen om de moed er in te houden en met plezier elke keer naar de club te gaan.

 

In het tweede seizoen werden we op een prachtig wijze kampioen door o.a. Batavia en Unicum achter ons te laten. Met een duidelijk spelplan en uitvoering werden de zeges aan elkaar geregen en kon de club zich opmaken voor een prachtig kampioensfeest in het jubileum jaar. Vorig seizoen was er sprake van een versterkte promotie –  degradatieregeling en waar je als nieuwkomer in zo’n zware 1e klasse geneigd bent om naar beneden te kijken deden Patrick en zijn mannen bijna het onmogelijke door de nacompetitie te halen waar uiteindelijk LRC Leerdam in de halve finale te sterk was. asv Dronten staat weer op de kaart waarbij met name de teamgeest, het voor elkaar willen vechten kenmerken zijn van deze groep.

Ook dit seizoen laat het elftal weer zien dat het voor elke meter en voor elkaar wil strijden in deze zware 1e klasse. Daar waar vorig seizoen het kwartje steeds de goede kant op viel is dat nu niet altijd het geval. Toch lukt het steeds om, na een teleurstelling, de bakens te verzetten en vol te gaan voor de volgende wedstrijd met in 9 van de 10 gevallen een goed resultaat. Waar dit naar toe zal leiden zullen we over 15 wedstrijden weten. Dat spelers en begeleiding onder leiding van Patrick er vol voor zullen gaan is een vanzelfsprekendheid.

 

 

Het bestuur en Patrick laten weten dat ze nog in gesprek zijn over de rol binnen de jeugd. De verwachting is dat de werkzaamheden van Patrick hierin gecontinueerd blijven.

 

De spelers, begeleiding, het bestuur, de T.C., de businessclub en de supporters gaan uiteraard aan het einde van het seizoen op een gepaste manier afscheid nemen van Patrick. Voor nu rest niets meer dan Patrick te feliciteren met deze prachtige persoonlijke promotie naar 3e divisionist v.v. Eemdijk.

 

 Bestuur en T.C. asv Dronten.