Wat in de eerste 20 minuten een moeilijke middag leek te worden, is door asv Dronten gisteren omgezet in een ietwat geflatteerde overwinning. Vanuit het niets draaide asv Dronten de wedstrijd voor rust om en gaf dat niet meer uit handen.

 

asv Dronten moet nog altijd Bosch en Veldman missen, maar ziet van der Vlag weer rustig aan terugkeren. 

De Drontenaren begonnen met de volgende 11 namen:

Bindenga, Diepstraten, Telgen, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, Meulens, Timmer, Siebelink, Schols en de Brons.

 

Op de bank: van der Vlag, de Boer, Breukelman, Woertink, van der Stoel en van Velthoven. 

De wedstrijd begon letterlijk met vuurwerk, een groene walm ging over het veld en nadat de groene rookwolken waren opgetrokkken, bleek dat de Hulzense Boys niet van plan waren zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. De redelijk uit de kluiten gewassen mannen uit Hulsen, brachten een flinke portie arbeid en duelkracht en daar was asv Dronten duidelijk van onder de indruk. 

Al in de 3e minuut een enorme kans voor Hulzense Boys. Nick Siebelink tastte mis, waardoor een speler van de boys alleen voor Bindenga kwam te staan, maar hij redde uitstekend. Bindenga is dit seizoen opnieuw erg sterk begonnen en sleept zijn elftal er meerdere malen per wedstrijd doorheen. 

Na opnieuw een kans voor Hulzense Boys, was het de beurt aan Dronten. Wie anders dan Schols kreeg kort na elkaar twee mogelijkheden om de score te openen. Op zijn karakteristieke wijze kwam hij vanaf rechts en probeerde bal met links over de keeper heen te krullen. Eén maal was de keeper de baas over de bal en tikte deze naast, en daarna schoot Yordi Schols de bal net over. Dezelfde bal, waarvan hij met zijn bedrijf Yorfit sponsor was deze zaterdag.

Hulzense Boys was niet onder de indruk en bleef druk zetten op de bal en op de Dronter verdediging. Een lange bal van de keeper van de Boys, leidde de 0-1 in. De verdediging van Dronten lette niet goed op en opnieuw kon een speler alleen op Bindenga afgaan, de aanvaller faalde niet: 23e minuut 0-1! asv Dronten kon in de achtervolging. 

Dit deed het meteen. Laurens Brouwer ging uitstekend door op rechts, zette de bal voor, maar Leichtenberg en Schols liepen elkaar in de weg. Kans verkeken. 

De Hulzense Boys gingen verder waar ze waren gebleven. Een geweldige kans in het strafschopgebied van Dronten leek de 0-2 op te leveren, maar de bal spatte uiteen op de lat, waarna Bindenga de bal kon vangen. Het was bibberen voor Dronten. De 0-2 leek dichterbij dan de 1-1, maar waar Dronten soms in het nauw komt, is daar altijd Yordi Schols. Hij had een vooruitziende blik met het sponsoren van (we mogen voor deze wedstrijd wel zeggen) ‘zijn’ bal.

Martijn Timmer passeerde op Bergkampiaanse wijze zijn tegenstander op het middenveld, gaf de bal aan Schols, die in de 30e minuut met een wippertje de 1-1 liet aantekenen. 

asv Dronten wilde meteen doordrukken en leek dat te doen in een 4 tegen 3 situatie, maar waar Meulens afspeelmogelijkheden te over had, besloot hij zelf te schieten, een keuze die verkeerd uitpakte. 

In de 42e minuut opnieuw een mooie actie van Schols, al struikelend ging hij neer, wat een vrije trap opleverde, die genomen werd door Kroes, de bal werd vervolgens door Yanick Leichtenberg over de goal gewerkt. 

 

Net voor rust opnieuw een samenspel tussen Timmer en Schols. Martijn Timmer gaf de bal vanaf rechtsmidden laag voor richting doelgebied. Meulens draaide met zijn lichaam een verdediger het bos in, waarna de bal bij Schols belandde, die eigenlijk vanuit het niets en misschien enigszins tegen de verhouding in de 2-1 liet aantekenen. Dit was ook de ruststand. 

Na de rust twee meer voetballende spelers in de ploeg. Hulzense boys wilde vooral de duels in en dat lukte aardig met Brouwer en Leichtenberg, die ook wel van een duelletje houden. Zij bleven achter in de kleedkamer en Breukelman en Woertink moesten gaan proberen meer onder de duels uit te voetballen. 
Woertink probeerde dit gelijk en zijn schot vlak na rust belandde helaas in het zijnet. 

In het eerste kwartier wat kleine mogelijkheden, maar de wedstrijd kabbelde wat verder en asv Dronten dacht al even terug aan vorige week, toen eenzelfde spelbeeld uiteindelijk zorgde voor een ongelukkig gelijkspel. Gelukkig was Yordi Schols daar deze zaterdag niet van plan aan mee te werken. Hij zorgde met zijn 3e doelpunt van de middag voor een geruststellende 3-1 voorsprong! En hij was nog niet klaar, want nog geen 5 minuten later maakte hij ook zijn 4e goal. Ondanks dat Hulzense Boys best heel aardig meespeelde en ook wel kansen kreeg op  een aansluitingstreffer, was het asv Dronten wat in de persoon van Schols dodelijk effectief was. 

De aansluitingstreffer kwam er toch, omdat scheidsrechter de Gier de bal in de 70e minuut op de stip legde. Deze werd onberispelijk binnen geschoten, stand 4-2. En kort hierna opnieuw een mogelijkheid voor de Boys, maar deze kans werd niet benut. Het was wel duidelijk dat asv Dronten nog even aan moest zetten om niet daadwerkelijk in de problemen te komen. 


In de 75e minuut kwam van der Vlag in het veld voor Meulens. Hij wordt langzaamaan weer fitter, goed nieuws voor asv Dronten. 

Zeker nadat hij in de 77e minuut een prima voorzet gaf op de goedspelende Timmer. Martijn Timmer schatte de voorzet op waarde in en schoot de 5-2 binnen!

Yordi Schols met de bloemen van bloemenzaak 'Anemoon'

Hierna kregen Timmer en Schols een publiekswissels, beide spelers bepaalden het verschil vandaag en Schols werd met zijn 4 goals logischerwijs verkozen tot ‘man of the match.’ De Boer en van der Stoel vervingen de twee. 

In de laatste 10 minuten veranderde er niks meer aan de de uitslag en zo won asv Dronten toch wel enigszins geflatteerd, van een Hulzense Boys, dat met dit spel zeker nog punten zal gaan pakken in de 1e klasse E. 

asv Dronten is blij, dat na verlies bij Quick ’20 (dat zaterdag met 10-1 won van Goaheadkampen) en het gelijke spel van vorige week, weer eens werd gewonnen en het vindt zichzelf terug op een keurige 4e plek!

 

Volgende week wacht in Epe de wedstrijd tegen de plaatselijk sv. 

 

AvL