‘Het gaat om de punten’, mijmerde de asv Dronten minnende toeschouwers na het laatste fluitsignaal. Het was een dik verdiende 2-0 overwinning. Iedereen was het daarover eens. Het vertoonde spel (vooral de eerste helft viel erg tegen) stemde nog niet tot tevredenheid. Toch golfde er een dankbaar applaus van de tribunes toen de drie felbegeerde wedstrijdpunten binnen waren gesleept.

Alex Bindenga, Niek Telgen, Laurens Brouwer, Rémon Kroes, Yanick Leichtenberg, Rihairo Meulens, Jodi de Boer, Martijn Timmer, Nick Siebelink, Yordi Schols en Cliff de Brons vormden de door hoofdtrainer Patrick Posthuma gekozen basisopstelling.

Al na een kwartier moest hij Cliff de Brons, de geblesseerd geraakte centrale verdediger, vervangen. In het veld kwam verdediger Mark Veldman, terwijl Laurens Brouwer de positie van centrale verdediger overnam. Het publiek moest geduld hebben. Pas in de vijfentwintigste minuut kon de eerste echte kans voor asv Dronten genoteerd worden. De supporters veerden even op. Tevergeefs.

Het duurde tot de veertigste minuut voor er weer echt wat te beleven viel. De bijna in slaap gesuste toeschouwers slaakten een zalige zucht van verlichting: op rechts won Rihairo Meulens een duel en passte de bal op de vrijstaande Yordi Schols, die de 1-0 aantekende. In de extra tijd van de eerste helft kreeg doelman Alex Bindenga pas het eerste schot van SC Bemmel op zich afgevuurd. Hij pareerde het harde schot attent met beide vuisten.

Nog voor de rust aanbrak moest Nick Siebelink na een ongelukkige val het veld gehavend verlaten. Rust 1-0.

Waarschijnlijk was hoofdtrainer Patrick Posthuma ook niet geheel tevreden over het vertoonde spel in de eerste helft. Willem Jelle Bos, Jeremy de Graaf en Kelson Raven kwamen in het veld voor Jodi de Boer, Yanick Leichtenberg en de vlak voor rust geblesseerd geraakte Nick Siebelink.

Er kwamen kansen voor asv Dronten. In de zevenenveertigste minuut kon een poging van Martijn Timmer pas op de doellijn onklaar gemaakt worden door de stuntelende verdedigers van SC Bemmel. In de eenenvijftigste minuut zag de voltallige asv Dronten aanhang dat een speler binnen de lijnen van het strafschopgebied aan de arm onderuit werd getrokken. De goed leidende scheidsrechter vond het niet genoeg voor een strafschop. Misschien had hij het niet gezien.

Er kwamen nu meer kansen voor asv Dronten. In de zesenzestigste minuut werd een kopbal van Martijn Timmer (uit een voorzet van Rihairo Meulens) ternauwernood gered door de SC Bemmel doelman en de paal. Een schot van Yordi Schols ging net voorlangs.  In de drieëntachtigste minuut verliet Martijn Timmer het veld om plaats te maken voor Maikel Bosch. 

Op de valreep stelde Jeremy de Graaf met een technisch, goed geplaatst schot in de rechterbovenhoek de overwinning veilig (2-0). De drie punten waren voor Dronten.

Gezien het vertoonde spel in de tweede helft een meer dan verdiende overwinning voor de thuisclub. Had SC Bemmel in de tweede helft eigenlijk wel kansen gecreëerd?

Niek Telgen mocht na de wedstrijd de bloemen van de Anemoon in ontvangst nemen. Hij werd gekozen tot Man of the Match: voor zijn degelijk verdedigende werk en zijn nietsontziende werklust.

Balsponsor deze middag was Topmark.

IMG_3254
Niek Telgen

asv Dronten weet zich door deze overwinning te handhaven in de top vijf van de ranglijst. Volgende week volgt in Huissen de topper tegen RKHVV en kunnen de mannen van Patrick Posthuma laten zien dat ze in de top van de eerste klasse thuishoren.

 

RvdP