asv Dronten speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen Sparta Nijkerk -23. Een uitstekende gelegenheid voor trainer Posthuma om de jeugd een kans te geven en dit pakte meer dan goed uit.


asv Dronten startte met de volgende 11 namen:

Verburg, Brouwer, Scholman, van der Vlag, de Boer, Breukelman, de Brons, van der Stoel, Woertink en Frankvoort.


Op de bank:

Diepstraten, Leichtenberg, Timmer, van der Velde, Jagesar en Schinkel.


Met wat lichte regen was het veld zeer goed bespeelbaar, prima condities om de bal lekker te laten gaan en asv Dronten begon voortvarend, na enkele mogelijkheden kreeg Dinand Woertink de eerste kans, hij schoot op snelheid langs zijn directe tegenstander, maar de keeper kon zijn schot makkelijk pakken. 

Echt grote kansen ontstonden er niet in het eerste kwartier.

Na 18 minuten een domper voor Woertink, hij moest zich met een blessure laten vervangen door Jesse Jagesar. 

asv Dronten moest even zoeken hoe alles neer te zetten, en in de 24e minuut profiteerde Nijkerk van de onrust. Een vrije trap werd laag in de hoek geplaatst en had genoeg vaart om Verburg te verrassen. 0-1.


Dronten was niet lang van slag, want de ingevallen Jesse Jagesar bleek allerminst een verzwakking. Hij was zeer aanwezig vandaag en stond op de goeie plek bij een voorzet van Kevin van der Vlag: 1-1!


Onder leiding van Breukelman, die het spel verdeelde en een meer dan uitstekende wedstrijd speelde vanavond ging Dronten op jacht naar de voorsprong. In de 36e minuut was het Jodi de Boer die het volgende waarschuwingsschot afleverde, maar zijn bal ging helaas net naast het doel van Sparta Nijkerk. .


Het ondank de regen, toch nog behoorlijk opgekomen publiek, genoot van de eerste helft, die eindigde in 1-1.


Cliff de Brons en Niek Telgen mochten in de rust gaan douchen, voor hen kwamen Florijn Diepstraten en Joey van der Velde. 

En na 5 minuten was het opnieuw Jesse Jagesar, die zich liet gelden. Hij liet de verdediger staan alsof die er niet was, maar zijn schot ontbeerde kracht helaas. 


Een volgend schot trof wel doel. Kevin van der Vlag legde aan voor een schot van 25 meter en liet zien, dat hij weer helemaal terug is. De bal zeilde tegen de touwen: 2-1 asv Dronten. 

En diezelfde van der Vlag mocht twee minuten later alleen op de keeper afgaan, maar deze was scherp en pareerde zijn schot. 

Maar weer een minuut later was het wel raak. Jesse Jagesar bracht de bal voor en Dylan van der Stoel hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen: 3-1!


In de 60e minuut kwamen Leichtenberg en Timmer in het veld voor twee uitblinkers van vanavond. Jens Scholman en Pim Breukelman, de laatste solliciteert meer en meer naar een vaste plaats in de basiself van trainer Posthuma.

Maar Jens scholman speelde een prima pot!


De wedstrijd ging verder en in de 66e minuut was het Dylan van der Stoel die zijn doelpuntentotaal leek te verdubbelen, maar hij prikte de bal net naast. Na 10 ietwat rustigere minuten was het Jesse Jagesar die de kroon op zijn wedstrijd zette, na een goal en een assist was de 4-1 toch wel een juweeltje: van afstand liet hij de bal prachtig richting de kruising suizen!


Het slotakkoord was voor Jordy Verburg: Een doorgebroken speler van Sparta Nijkerk leek de 4-2 aan te gaan tekenen, maar Verburg verkleinde zijn doel uitstekend en hield de aanvaller van score af.


Een heerlijke wedstrijd op de dinsdagavond, waarbij de jeugd zich veelvuldig en op positieve manier liet zien. ‘Kopzorgen’ voor Posthuma, want de keuze wordt groter en groter, geweldig om te zien, dat er zoveel talent rondloopt op de Dronter velden.

Tevens geeft dit veel vertrouwen voor de wedstrijd van zaterdag, thuis tegen medekoploper Noordscheschut!


AvL