Waar de afgelopen weken het spel aardig was, maar de effectiviteit te wensen overliet, wist asv Dronten dat tij afgelopen zaterdag te keren. Tegen het ambitieuze Valleivogels, wist asv Dronten scherp te zijn voor de goal en zo een prima 4-0 overwinning te boeken. Grote man vanmiddag was Jodi de Boer!

In het eerste kwartier van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Wegens ziekte moest spits Faisal Kaouass op de bank beginnen, en uiteindelijk zou blijken, dat dat een groot gemis was voor de ploeg uit Scherpenzeel. Na de openingsfase waarin beide ploegen dus weinig voor elkaar onderdeden was het asv Dronten wat deed, waar het met name in de wedstrijden voor SVL ’67 moeite mee had, kansen afmaken.
Kelson Raven, die het erg goed doet op het middenveld, kwam door op de zijkant van het veld, gaf de bal goed voor en Jodi de Boer rondde met het hoofd prima af!
de Boer, die het in de eerste wedstrijd af en toe best lastig had zijn draai te vinden, behield het vertrouwen van trainer Schaap en betaalde dat uit.

Nog geen twee minuten later ging Martijn Timmer een sprintduel aan met verdediger Nick Engelen, hij bereikte de rand van de 16, hield even in, waarop verdediger Engelen hem in zijn rug raakte en Timmer naar de grond ging. Nick Engelen was na afloop duidelijk: ‘we lopen, hij stopt, ik raak hem in zijn rug en hij gaat met veel kabaal naar de grond, ik vond het geen strafschop, maar goed, dat is mijn mening.’
Scsheidsrechter Beser wees resoluut naar de stip, Jodi de Boer mocht aan leggen voor zijn tweede en rondde weer prima af: 2-0, wat een weelde!

In de 33e minuut sloeg de schrik zich om de Dronter harten: Yordi Schols sprintte richting de bal, greep naar zijn hamstring en ging naar de grond. Hij werd uiteindelijk met een brancard van het veld gedragen met een ogenschijnlijk zeer vervelende blessure.

De wedstrijd ging verder en vlak voor rust had spits Guido van Dijk zijn ploeg nog aan de aansluitingstreffer kunnen helpen, maar hij schoot in plaats van door te lopen naar de goal. Rust: 2-0.

Na rust probeerde Valleivogels wat om te zetten, maar het voetbalde vanmiddag tegen een ontketende Jodi de Boer. Na voorzetten van Fabian van der Meijden en Frank Damman schoot de Boer nog over, maar uiteindelijk in de 69e minuut was het weer Frank Damman die de achterlijn haalde, voortrok en Jodi de Boer vond, die alla Memphis Depay, de bal binnenprikte: 3-0!

Uiteindelijk mocht Martijn Timmer de eindstand op het bord zetten, nadat hij eerst een geweldig schot gekeerd zag, raakte hij in de 78e minuut toch de touwen: 4-0!

Een hele goede overwinning, waarbij asv Dronten zeer effectief was, en zelfs de score nog verder op had kunnen laten lopen!
Dronten start de competitie dus uitstekend met 10 punten uit 4 duels, het moet alleen de Lelystadse ploegen Batavia en vv Unicum voor zich dulden, zij wonnen ook hun 4e duel. Nog meer opvallend nieuws kwam er uit Lelystad, waar SVL zowaar 3 punten wist te veroveren door met 3-2 te winnen van vv Lunteren.

Volgende week moet asv Dronten het opnemen tegen AVW ’66 uit Westervoort. De wedstrijd vangt om 14:30 uur aan.