De topploegen in de 1e klasse Oost ontlopen elkaar maar weinig.

Vorige week nog verloor Quick ’20 van WHC, maar de uitslag had net zo goed andersom kunnen zijn.


Quick ’20 ging deze competitie zeer voortvarend van start. Ze wonnen hun eerste vier wedstrijden, waaronder de wedstrijd thuis tegen Dronten met 4-1. Een meer dan geflatteerde overwinning. asv Dronten stond met 0-1 voor en kreeg een enorme kans op de 0-2. 

Twee zeer dubieuze penalty’s gooiden roet in het eten.


Na deze overwinning verslikte Quick zich in Doskampen (4-3) om de week daarna de buurman Go Ahead met maar liefst 10-1 in te pakken.


Quick ’20 leek ongestoord op weg naar het kampioenschap, maar liet uiteindelijk nog bijna de eerste periode aan asv Dronten. Helaas scoorde Quick ’20 in de laatste wedstrijd van periode 1 tegen Hulzense Boys in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de 2-2 en zo werden zij winnaar van periode 1 en niet asv Dronten. 


asv Dronten zal dus azen op revanche en doet dat met een enigszins gehavende selectie. Want helaas heeft het blessurespook haar intrede gedaan binnen de selectie. Wel is het mooi om te zien, dat de jeugd zich laat zien en is er gelukkig nog genoeg kwaliteit over om er zaterdag een prachtige wedstrijd van te maken. 

asv Dronten zal met name op Jip Kemna moeten letten, hij was al meer dan eens het goudhaantje van de mannen uit Oldenzaal.

asv Dronten heeft met Yordi Schols  haar eigen goudhaantje, hopelijk dat hij, samen met het team het verschil kan maken zaterdag.


De wedstrijd op het burgemeester Dekker sportpark vangt om 14:30 uur aan.

Aansluitend zal in de kantine zanger Marcel Dool het voetbalfeest voortzetten.


AvL