asv Dronten ontving de hekkensluiter in Dronten. Achilles ’12 uit Hengelo had een lange busrit achter de kiezen voordat ze in Dronten aan de bak mochten. Dat  Achilles de huid duur verkocht bleek vooral richting het einde van de wedstrijd. Uiteindelijk was asv Dronten wel de ploeg die het gelukkigst was.


asv Dronten begon met de volgende 11 namen:

Verburg, Diepstraten, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, Meulens, Timmer, Siebelink, Schols, Breukelman, en de Brons.


Op de bank geen Bindenga, hij ontbrak net als vorige week, alleen nu door een corona besmetting. 

Wie er wel zaten waren: Telgen, van der Vlag, de Boer, van der Stoel, Woertink en van Velthoven.

Al heel snel kon de tune van de goal opgezet worden. Speaker Dirk Drogt kreeg nauwelijks tijd om zich te settelen, want Yordi Schols liet zich na 2 minuten al zien met een prima actie: 1-0! Een heerlijk begin voor de Dronter ploeg. 
asv Dronten zette door en de tegenstander kwam nauwelijks de middellijn over. En na wat mogelijkheden voor Dronten leek Yordi Schols in de 20e minuut de 2-0 op het bord te zetten. Waar iedereen de goal al telde, was het een verdediger van Achilles, die met een uiterste inspanning de bal van de lijn haalde. 

van minuut 20 tot 30 zakte het niveau en was asv Dronten niet in staat om echt door te drukken, daar waar de mogelijkheden wel waren. 

Achterin hield de Brons de rijen gesloten, als man of the match was hij vandaag één van de betere aan Dronter zijde. 

asv Dronten liet Achilles eigenlijk ongewild terug in de wedstrijd komen en gaf ze onnodig het gevoel, dat er iets te halen viel in Dronten.

Rust 1-0

Na rust was het dan ook Achilles dat wat meer druk op de Dronter goal gaf en Jordy Verburg moest enkele malen reddend optreden. Bij een onschuldige aanval kwam Verburg heel ver zijn doel uit, wat niet echt nodig leek, waarna de bal bij een speler van Achilles belandde en die kon de bal in het lege doel schieten…..1-1!

 

asv Dronten moest in de achtervolging. En zonder al te veel moeite kwam asv Dronten een paar minuten weer langszij. Een corner werd licht getoucheerd door Cliff de Brons en daarna door een verdediger van Achilles in eigen doel geschoten. 2-1.

Posthuma wisselde hierop drie spelers. Woertink, de Boer en van der Vlag kwamen in het veld voor Breukelman, Meulens en Timmer. 

De wissels sorteerde in eerste instantie niet het gewenste effect, want 4 minuten na de 2-1 en 2 minuten na de wissels een schot van Achilles, die via een rug van één van de verdedigers van Dronten van richting werd veranderd en pardoes in het doel viel. 2-2. En opnieuw kon asv Dronten in de achtervolging. 

 

De laatste 20 minuten waren bloedstollend. Beide ploegen wilden voor de overwinning gaan en probeerden vol druk te zetten. Eerst was het de ingevallen Jodi de Boer die met een mooi schot een poging deed, maar de keeper pareerde uitstekend. 

Hierna was het de beurt aan Achilles. Een grote schietkans, maar de bal zijlde over. 

In de 80e minuut leek asv Dronten te worden gered, door wie anders dan…….Yordi Schols, die zo langzamerhand uitgroeit tot het Dronter fenomeen! Hij was net wat eerder dan de keeper bij de bal, die niets anders kon, dan Schols vloeren: penalty. 

van der Vlag nam de honneurs waar en faalde niet: 3-2!

Gelijk daarna mocht Leichtenberg gaan douchen en hij werd vervangen door van der Stoel. 

 

Hierna was het Achilles dat doorkwam. Brouwer herkende het moment en maakte een professionele overtreding: gele kaart en vrije trap. De vrije trap was al gevaarlijk genoeg en belandde op de lat, maar wat volgde was een scrimmage voor Dronter doel  en deze scrimmage leek het feest in Dronten te gaan verstieren, maar na enkele katachtige reddingen van Verburg was het de Brons, die een bal van de doellijn haalde en voorkwam, dat een bijna goal gelukkig niet op het scorebord terecht kwam. 

asv Dronten ging billenknijpend richting het einde van de wedstrijd. 

Uiteindelijk leek asv Dronten dan toch de wedstrijd te gaan beslissen. Yordi Schols mocht een geweldige wedstrijd bekronen met nog een goal, maar ondanks dat hij alleen op de keeper af mocht gaan, faalde hij helaas. 

Het laatste woord was aan van der Stoel. Hij speelde zich heel goed vrij en creëerde zo een vrije schietkans voor zichzelf, maar zijn schot had te weinig kracht. 


Dankbaar nam iedereen van asv Dronten het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter in ontvangst: 3-2! Weliswaar met de hakken over de sloot, maar wie maalt daar nog om!


Volgende week reizen we af naar Oldenzaal, waar koploper Quick ’20 wacht!


AvL