Onder héérlijke omstandigheden heeft asv Dronten ongelukkig gelijkgespeeld in Kampen tegen een gelijkwaardig Goaheadkampen. De Drontenaren leken lange tijd op weg naar een 0-1 overwinning, maar capituleerden vlak voor tijd.

 

asv Dronten moest nog altijd Maikel Bosch en Mark Veldman met blessures missen. Dave van Velthoven, Jordan Frankvoort en Kevin van der Vlag speelden met het 2e elftal. 

asv Dronten startte met de volgende 11 namen:

Bindenga, Diepstraten, Telgen, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, Meulens, Timmer, Siebelink, Schols en de Brons.

 

Op de bank: Verburg, de Boer, Breukelman, Woertink en van der Stoel

Na heel even de kat uit te boom hebben gekeken, iets wat beide ploegen deden, leek de wedstrijd los te branden in de 3e minuut. Florijn Diepstraten tastte mis, waardoor de rechtsbuiten van Goahead een vrije doortocht had richting Bindenga. Hij probeerde vanaf rechterkant strafschop de bal om de keeper heen te krullen, maar Bindenga kon nog net met de vingertoppen redden. Gek genoeg, verdiende hij daarmee een doeltrap. 

 

asv Dronten wachtte niet lang om van zich te laten horen, Martijn zette vanaf rechts voor en Yanick Leichtenberg leek van dichtbij binnen te kunnen koppen, maar ook hier stond de keeper op de goede plek. 

asv Dronten kreeg iets meer de overhand en in de 10e minuut resulteerde dat in de 0-1. Een mooie aanval, waarbij Yordi Schols, oprukte door het midden en afgaf op de vrijstaande Martijn Timmer, die vanaf rechts een prima assist afleverde op Meulens, die wel raad wist met dit buitenkansje: 0-1!

asv Dronten leek de zaakjes op orde te hebben en wilde rustig toewerken naar het uitbouwen van de score. 

Het echte gif om door te drukken bleef echter weg. asv Dronten hield de bal prima binnen de ploeg, kwam niet echt in de problemen, maar ergens miste het gif om de tegenstander volledig over de knie te leggen. Rèmon Kroes is en blijft een echte aanjager op het middenveld, maar de spelers om hen heen, mogen wel iets meer van dit gif gaan overnemen. 

asv Dronten kreeg nog een mogelijkheid via wederom uitblinker Yordi Schols, een prima schot vanaf 20 meter zeilde net over de kruising, maar verder kwamen beide ploegen niet. Ruststand 0-1!

De tweede helft begon zonder wissels aan Dronter zijde. Beide ploegen oogden wat meer onzeker dan in de eerste helft, aan beide kant werd ook geprobeerd het vuurtje wat op te stoken, omdat de gezapigheid toenam. Helaas aan beide kanten op een vervelende manier. Twee forse overtredingen, waarbij eentje op Yordi Schols en de andere vàn Rèmon Kroes werden beantwoord met een gele kaart. 

De tijd tikte verder en het leek erop, alsof asv Dronten hoopte met de 0-1 het einde te halen, zonder al te veel extra inspanning te leveren. 

Patrick Posthuma probeerde wat nieuwe impuls te brengen. Jodi de Boer kwam voor Martijn Timmer. 

De Boer kreeg gelijk een klein kansje, maar hierna kabbelde de wedstrijd opnieuw verder. Ook Rihairo Meulens tastte mis en belandde op de voet van een tegenstander, wat ook hem geel opleverde. Hij werd niet lang hierna naar de kant gehaald ten faveure van Dylan van der Stoel. De speler die terugkwam van DVS ’33 moet het tot nu toe doen met spaarzame invalbeurten. 

De supporters wachten op het moment dat hij weer kan laten zien, wat hij deed voor hij vertrok, belangrijk zijn met jeugdige passie en doelpunten. 

Ook bij aanvoerder Schols leek er wat irritatie te ontstaan over het feit, dat de ploeg het tot nu toe niet lukt om het spel van vorig seizoen op de mat te leggen, waarbij Dronten, zeker in de eindfase, bijna alle teams kapot speelde en doelpunt na doelpunt produceerde. Ook hij werd door de scheidsrechter getrakteerd op geel. 

Waar bij Dronten Pim Breukelman werd ingebracht voor Niek Telgen, bracht goaheadkampen Wilbert Wessels. De boomlange en sterke spits was in de basis verwacht, maar bleek niet fit genoeg. Hij zorgde ervoor, dat Kampen aan het eind van de wedstrijd ineens wat meer uit haar schulp kroop en dat was slecht nieuws voor asv Dronten. 

Ondanks dat het nog altijd niet tot grote kansen leidde, leek Goaheadkampen iets meer spirit te krijgen en wilde het ook iets meer druk zetten richting Dronter doel. En op een grote afstand van de goal, was het Nick Veldman, die het probeerde, zijn schot belandde pardoes in de goal van Alex Bindenga. 1-1! Een domper voor de ploeg en de vele supporters die vanuit Dronten waren mee gekomen richting Kampen. 

 

Wessels spoorde zijn mannen aan door te drukken en waar er nog drie officiële minuten te spelen waren, plakte de scheidsrechter na de goal in de 87e minuut nog zo’n 10 minuten aan de wedstrijd vast. Na de goal van Goahead opnieuw een hachelijk moment voor de neus van Bindenga, maar hij redde met de voet op een schot op de vrijstaande speler van Kampen. Dronten komt heel goed weg. 

asv Dronten kreeg door de druk van Kampen ruimte en leek ook nog wel wat over te hebben. de Boer, van der Stoel, Schols en Leichtenberg kregen o.a. door snel handelen van Breukelman  en Kroes van achteruit mogelijkheden om in de counter de overwinning alsnog binnen te slepen, maar de eindpass bleek keer op keer niet bij het eindstation gebracht te kunnen worden en zo was ondanks het feit, dat asv Dronten geen goede wedstrijd speelde, het chagrijn wat overheerste na de tijd. 

 

De uitslagen op de andere velden, waarbij onder andere koploper Quick op een steenworp afstand met 4-3 verloor bij Doskampen, hadden asv Dronten nog dichter bij de top van de ranglijst kunnen brengen, maar Dronten moet genoegen nemen met een (nog altijd keurige) 6e plek. 

Een goed begin, gevolgd door een wat inspiratieloos middenstuk, afrondend in een slot, waarbij er mogelijkheden waren. Posthuma en zijn staf zullen ook hebben gezien waar het aan schort. Er is ruimte voor verbetering en daar zullen de mannen van asv Dronten naar toe gaan werken, zodat ze er volgende week thuis tegen Hulzense boys zullen staan met de passie en pit, die verwacht mag worden van onze jongens. 


AvL