Niek Telgen krijgt een oorkonde en bloemen voor zijn 100ste wedstrijd

Het resultaat was zeer teleurstellend (1-4 nederlaag), het vertoonde spel matig. Toch overheerst een zeer voldaan gevoel: een dik verdiende derde plek op de ranglijst na een prima seizoen en de uitdagende nacompetitie in het verschiet. Alles is nog mogelijk.

Vuurwerk barstte los, alles werd groen. Toen de verstikkende groene rook was opgetrokken, was inmiddels asv Dronten speler Niek Telgen gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd in het eerste elftal van de club.

 

De soeverein leidende scheidsrechter Alex van Kraay floot voor het begin van de wedstrijd. asv Dronten startte met de volgende spelers: Alex Bindenga, Kelson Raven, Niek Telgen, Rémon Kroes, Rihairo Meulens, Nick Siebelink, Yordi Schols, Mark Veldman, Cliff de Brons, Dylan van der Stoel en Maikel Bosch.

 

Vanaf de aftrap werd SVZW onder druk gezet en er kwamen kansen (Rihairo Meulens en Yordi Schols). Langzaam wist SVZW zich aan de druk te onttrekken en ontstonden mogelijkheden voor beide doelen. Doelpunten bleven uit. De in groten getale aanwezige toeschouwers genoten vooral van het zomerse zonnetje.

 

Er was alle tijd voor een gezellig gesprek met enkele SVZW-aanhangers. SVZW (Sport Vereniging Zwaluwen Wierden) viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Wij vroegen ons af waar die ‘zwaluwen’ vandaan kwamen. Uut Wierd’n, was het meer dan logische antwoord. We moesten uitleggen dat het ons om de Z van Zwaluwen ging en niet om de W van Wierden. Oh, bedoelen jullie dat. En toen kwam het verhaal van de allereerste secretaris/penningmeester die vroeger in Vlaardingen bij Zwaluwen had gevoetbald. Hij vond die naam zo mooi dat hij voorstelde de nieuw op te richten vereniging ook zo te noemen. De KNVB ging echter niet akkoord met die naam omdat die al door andere verenigingen gebruikt werd. Dat zou alleen maar tot verwarring leiden.  Op slinkse wijze omzeilde men toen dit verbod door de vereniging SVZW (Sport Vereniging Zwaluwen Wierden) te noemen. En dat mocht wel van de KNVB. Slim, toch? Dat vonden wij ook.

Rust 0-0.

Trainer Patrick Posthuma bracht na de rust Jodi de Boer voor Maikel Bosch.

In minuut 49 scoorde clubtopscoorder Frank Smit 0-1 voor SVZW na slordig balverlies op het middenveld en slap verdedigen van asv Dronten. De voorzet werd knap ingetikt. Een echte spitsengoal. Rémon Kroes en Niek Telgen verlieten het veld en werden vervangen door Dymairo Braams en Pim Breukelman.

En toen was daar weer SVZW-topscoorder Frank Smit die eerst een slecht verdedigde voorzet van rechts op de slof nam (minuut 60, 0-2) en daarna een keurige steekbal goed verwerkte (minuut 80, 0-3).

Intussen waren Wessel Buikema en Lucas Mosterd in het veld gekomen voor Mark Veldman en Rihairo Meulens. Plotseling misten wij iets. Koortsachtig telden we meerdere malen de spelers van asv Dronten. Om tenslotte tot de conclusie te komen dat er nog maar tien spelers binnen de lijnen stonden. Een verrassend nieuwe tactiek van trainer Patrick Posthuma? Tot wij Kelson Raven, die voor ons onopvallend het veld had verlaten, geblesseerd op de bank zagen zitten.

Het mooiste moment van de dag was aangebroken. Minuut 85. Wessel Buikema werd vrijgespeeld op de linkervleugel. Hij passeerde op de voor hem karakteristieke wijze enkele SVZW-verdedigers en kwam het zestienmetergebied binnen. Met zijn rechterbeen krulde hij de bal hard in de rechterbovenhoek van het doel, daarmee de desperaat grabbelende doelman kansloos latend (1-3). Een schitterende ervaring voor de JO19-speler. 

Even later profiteerde Maarten Jansen van een foutje in de verdediging van asv Dronten en bepaalde de terechte eindstand op 1-4.

MOTM Cliff de Brons

Cliff de Brons werd uitgeroepen tot Man of the Match en ontving de bloemen van bloemist Anemoon.

 

De speelbal werd aangeboden door zonnestudio Feel-Sun.

De nacompetitie kan beginnen (dinsdag 30 mei, asv Dronten- Hulzense Boys – 20.00 uur, Burgemeester Dekker Sportpark Dronten).