Na de fantastische overwinning op koploper Veensche Boys, waarmee asv Dronten ineens koploper werd, kwam er deze week opnieuw goed nieuws. Dylan van der Stoel komt na twee seizoenen DVS ’33 weer terug op het oude nest. Samen met de aanwinst Maikel Bosch, lijkt asv Dronten de zaakjes dus voorin goed voor elkaar te hebben.

 

Ook werd bekend dat het neefje van Dennis, Cliff de Brons, de verdediging van asv Dronten komt versterken volgend seizoen. Met het oog op hopelijk promotie naar de 1è klasse, goede berichten. 

Maar voor die promotie moet asv Dronten wel blijven winnen en dat moet vanmiddag gebeuren in de derby tegen SVL ’67 uit Lelystad. De mannen uit Lelystad staan onderaan, maar lijken steeds dichter tegen een overwinning aan te hinken.  Vorige week werd maar nipt verloren van buurman Batavia ’90. 

 

asv Dronten startte met de volgende 11 namen:
Bindenga, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, van der Vlag, Breukelman, Siebelink, Schols, Telgen, Brouwer en Leichtenberg.

Op de bank:
Tolhuijsen, Meulens, de Boer, Verburg, Breukelman, Stenekes en Woertink. 

 

Rèmon Kroes moest verstek laten gaan ivm een schorsing. 
Helaas moest ook Timmer tijdens de warming-up afhaken met een blessure, hij werd vervangen door Breukelman

Een domper voor Timmer, hij is een van de sterkhouders van het team de laatste weken en eigenlijk altijd een speler, die je pas mist, als hij er niet is!
Voor Pim Breukelman, na al meerdere goede invalbeurten, een kans zich te laten zien vanaf de aftrap!

 

Rond 5 over half 3 begon de wedstrijd SVL – asv Dronten onder een heerlijk voorjaarszonnetje. En asv Dronten zocht meteen ‘goudhaantje’ Schols op. Yordi Schols, sinds zijn terugkeer, als vanouds de gevaarlijkste man aan Dronter zijde. 

Niek Telgen in fel duel gewikkeld

Na een paar minuten kwam hij gelijk gevaarlijk het 16 meter gebied in, werd de voet dwarsgezet door een verdediger, maar toch kreeg van der Vlag de kans te vuren, maar hij schoot net naast de paal. De intenties van Dronten waren duidelijk: aanvallen en de overwinning zo snel mogelijk over de streep trekken. 
Na 10 minuten was het Schols zelf, die door kon lopen op links, het probeerde van afstand, maar zijn bal zeilde een paar meter over de goal van de ploeg van trainer Meloudi Zaki. 

Florijn Diepstraten wordt dwars gezeten door de Lelystadse doelman

asv Dronten hield de druk op Lelystads doel en een corner van Maljaars werd jammerlijk overgekopt door Diepstraten. Hoe lang nog voor de 1e goal zou vallen?

Maar asv Dronten moest eerst nog even alert reageren, wat overigens ook gebeurde, een aanvaller glipte door de Dronter verdediging en kon alleen op Bindenga afgaan, maar betrouwbaar als altijd, reageerde hij prima op de aanstormende speler van SVL en was hij op tijd zijn goal uit, gevaar geweken. 

Toch gebeurde het onvermijdelijke, de druk van asv Dronten werd SVL teveel en na 25 minuten was het 0-1 voor de Drontenaren. Kevin van der Vlag combineerde uitstekend door het hart van de verdediging en schoof de bal heel beheerst binnen!

En nog geen 4 minuten later was het opnieuw raak. Yordi Schols combineerde uitstekend en op aangeven van Yanick Leichtenberg kon hij de 0-2 aantekenen. Maar de honger voor de rust was nog niet gestild. 

Yordi Schols opnieuw trefzeker

Waar het na de 0-1 4 minuten wachten was, was het na de 0-2 slechts 3 minuten wachten op de volgende goal. De vervanger van Timmer, Pim Breukelman, werd op rechts de diepte ingestuurd en liet opnieuw zien, dat hij heel dicht tegen de eerste 11 aan zit. Hij schoot de bal feilloos in de verre hoek. 0-3, asv Dronten op rozen. 

Een prima ruststand zou je denken, maar de koploper in de 2e klasse G was nog niet klaar. 

Yanick Leichtenberg, de laatste weken verzekerd van een basisplaats, liet zien, dat dat niet ten onrechte is: met een fanastische beweging stuurde hij alles en iedereen het bos in en rondde vervolgens zeer beheerst af: 0-4!

Ondanks het hobbelige veld in Lelystad, leek Dronten totaal geen moeite te hebben. asv Dronten tekende nog voor één aanval voor de rust: de uitstekend spelende Kevin van der Vlag bediende Yordi Schols op maat en hij haalde zonder pardon opnieuw de trekker over. 0-5, asv Dronten met een meer dan riante voorsprong de rust in!

Na rust uiteraard geen reden tot wisselen voor Posthuma en Rijneveld. 

asv Dronten had slechts 5 minuten nodig om verder te gaan waar ze waren gebleven. En het was opnieuw Leichtenberg die zijn goede vorm kracht bijzette door een goal, hij had er twee pogingen voor nodig, maar na twee pogingen was het wel 0-6. asv Dronten maakte zich klaar voor een monsterscore. 

Kevin van der Vlag benut feilloos de toegekende strafschop

Twee minuten later werden de zorgen voor trainer Zaki alleen nog maar groter: Yordi Schols begon aan een voor hem tekenende slalom en werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter kende geen genade en stuurde de verdediger van SVL met rood van het veld. Wat overbleef was de penalty, die door van der Vlag prima in de hoek werd geschoten: 0-7!

asv Dronten liet SVL ’67 heel even bekomen van de schrik, maar sloeg 5 minuten later opnieuw toe. Een toegekende corner werd door aanvoerder Breemhaar binnengekopt. De keeper kon deze kopbal nog stoppen, maar was kansloos op de rebound van Diepstraten: 0-8! Waar zou dit eindigen?

Florijn Diepstraten(5) succesvol in de rebound

asv Dronten speelde deze middag als een kampioen, door als koploper de nummer laatst werkelijk te vermorzelen, en nadat Rihairo Meulens en Dinand Woertink in het veld waren gekomen voor Telgen en Leichtenberg, was het 5 minuten na de 0-8, opnieuw een corner, die alles wat Dronten was liet juichen. 

En opnieuw was het verdedigingsblok verantwoordelijk: Rik Breemhaar kopte de bal terug en Florijn Diepstraten mocht bij de 2e paal de 0-9 binnen werken! 

Kevin van der Vlag met de laatste

Heel even leek keeper Bindenga toch te moeten vissen. Bij een zeldzame uitbraak van SVL kwam het tot een corner. Een speler van SVL werd naar de grond getrokken: bal op de stip, maar ook nu liet Bindenga zijn kwaliteiten zien, want echte spanning zat er niet op deze penalty, maar toch dook Alex Bindenga naar de goeie hoek en hield zo de 0!

asv Dronten ging hierna door met scoren: Kevin van der Vlag was attent en schoot een rebound kiezelhard in de hoek: 0-10!

 

Ondertussen mochten Yordi Schols en Rik Breemhaar hun rust pakken, zij werden vervangen door Sean Stenekes en Jodi de Boer. En ook jeugdspeler Mateja Tolhuijsen mocht nog wat minuten maken, hij verving Nick Siebelink.

Doelman Alex Bindenga houdt zijn doel schoon

5 minuten voor tijd leek Jodi de Boer zijn invalbeurt te belonen met een doelpunt, hij omspeelde keeper, maar voor een leeg doel schoot hij helaas voorlangs. 

Dit was het laatste wapenfeit en zo won koploper asv Dronten met 0-10 bij rode lantaarndrager SVL ’67 en mag het zich opmaken voor de wedstrijd van volgende week zaterdag thuis tegen de Valleivogels, dan zal er hoogstwaarschijnlijk wat meer tegenstand zijn.

 

AvL

 

(foto’s Peter Renkema)

Yordi Schols in duel om de bal
Florijn Diepstraten passeert zijn tegenstander
spaarzame momenten voor het doel van asv Dronten