meisjes MO-11 als ballenmeisjes

asv Dronten kende voor de wedstrijd van zaterdag enige angst voor de Valleivogels. De mannen uit Scherpenzeel waren bezig aan een indrukwekkend opmars, en leek als reuzendoder de competitie door te walsen. 
Deze angst bleek ongegrond. asv Dronten kende een probleemloze middag, ondanks dat het zelf een povere wedstrijd op de mat legde. 

asv Dronten trad aan met:

Bindenga, Breemhaar, Diepstraten, Maljaars, Kroes, Meulens, van der Vlag, Timmer, Siebelink, Schols, Telgen.

 

Op de bank eindelijk weer: van der Meer en ook de Boer, Verburg, Breukelman, Brouwer en Woertink. 

Waar vuurwerk was verwacht, leek de genoemde angst en misschien het warme voorjaarszonnetje, op beide ploegen in de openingsfase verlammend te werken.

asv Dronten moest helaas de man die met zijn harde werken vaak wel voor vuurwerk zorgt, Yannick Leichtenberg missen. Hij lag helaas met koorts en keelontsteking ziek thuis. 

Ondanks het gezapige begin, kwam asv Dronten wel snel op voorsprong. van der Vlag kwam door op links, wachtte en wachtte en chipte toen de bal over de verdedigers heen, precies tot bij Meulens. Zijn schot leek houdbaar, maar de keeper viel met bal in het doel: 1-0!

de 1-0 in de maak...

Dit bleek geen sein voor één of beide ploegen om wat meer olie op het vuur te gooien. De wedstrijd kabbelde ook na de 1-0 traag voort. asv Dronten hield de bal in de ploeg en de Vogels leken niet bij machte het asv Dronten echt lastig te maken. Na 25 minuten kwam Bas Maljaars door, hij probeerde nog bij de bal te komen, maar schopte tegen de schenen van de tegenstander. Hijzelf leek hier het meeste last van te hebben. Moeizaam kwam hij overeind, maar een paar minuten later ging hij weer liggen, om zich te laten behandelen. 
Hierna leek hij weer verder te kunnen, nog geen minuut later was het einde oefening. Maljaars moest zich toch laten vervangen. Het was net als vorige week Pim Breukelman, die al vroeg in moest vallen. 

strijd op het middenveld

Breukelman kwam gelijk stevig in, als teken dat hij er was!
Hierna probeerde asv Dronten meer en meer op zoek te gaan naar de 2-0: Niek Telgen kwam door op rechts, maar zijn voorzet strandde in schoonheid. Ook Yordi Schols liet zich gelden, maar de verdedigers van de Valleivogels bleken hun huiswerk goed te hebben gedaan en hadden hem aardig in de tang. 

 

De Valleivogels mochten ook heel even ruiken aan een kans, maar ook een scrimmage vlak voor Bindenga werd vakkundig opgelost door de verdedigers van asv Dronten. 

Rik Breemhaar komt lengte tekort

In de 35e minuut een actie van van der Vlag op rechts, de bal werd helaas weggewerkt, maar weer opgepikt door Rihairo Meulens, zijn voorzet bleek te kort en dus stierf ook deze aanval in schoonheid. 

Hierna leek Yordi Schols met een corner te zorgen voor een vrije kopkans voor Rik Breemhaar, maar Meulens toucheerde de bal net voor hem en zo opnieuw een kans voorbij. 

En ook de corner hier vlak na van Pim Breukelman zorgde niet voor de gewenste 2-0.

Vlak voor rust mocht Valleivogels het nog één keer proberen vanuit een corner. Een schot kans ging richting Bindenga, maar hij was scherp als altijd: ruststand 1-0.

Rihairo Meulens kopt zodat Rik Breemhaar niet meer bij de bal komt

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: asv Dronten dat het wel enigszins probeerde, en de Valleivogels, die tot weinig of geen kansen kwamen. 

Het publiek in Dronten werd bepaald niet verwend deze middag. 

In de 60e minuut greep trainer Posthuma in om te proberen de wedstrijd de nodige impuls te geven. Timmer, Telgen en Meulens verlieten het veld. Brouwer, Woertink en de Boer vervingen hen. 

de 2-0 is een feit

5 minuten sorteerde de wissel meteen effect: Pim Breukelman, die opnieuw goed inviel, vond op links Woertink en net als bij de 1e goal ging de keeper absoluut niet vrijuit, maar was het opnieuw asv Dronten dat een goal mocht bijschrijven: 2-0, wedstrijd gespeeld. 
In de 70e minuut leek van der Vlag de wedstrijd op slot te gooien. Schols kwam door op rechts, gaf de bal aan vd Vlag op de 16, die met links de hoek zocht, maar met een reflex haalde de keeper van de Vogels de bal uit de hoek. 

 

3 minuten later kreeg Valleivogels één van de spaarzame mogelijkheden deze middag. Een hoge bal werd teruggelegd, maar vervolgens huizenhoog over geschoten. 

Alex Bindenga plukt de bal soeverein

De laatste 10 minuten leek asv Dronten te doen wat het al weken doet in de eindfase van de wedstrijden: goals scoren. 

Siebelink kwam op links door met een uitstekende actie, maar werd gevloerd. De vrije trap leek een variant, maar ook deze paste volledig in het beeld van de wedstrijd, waarbij bij beide ploegen vooral veel niet lukte!

 

Een mooi moment in de 85e minuut: van der Meer maakte eindelijk weer zijn rentree. Hij kan zich dus voetballend opmaken voor zijn afscheidstocht. Hij zal na dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen hangen. 

Het absolute slotakkoord was voor Brouwer en de Boer. 
Eerst was het Brouwer die mocht opstomen via rechts en tot aan de 5 meter niet werd aangevallen. Zijn schot vond de keeper. Maar in de allerlaatste seconde leek Breukelman dan toch de 3-0 aan te tekenen. Maar hij hing teveel achterover en schoot zo de bal richting de korfbalvelden. 

Pim Breukelman alleen voor de doelman ...
maar mist hopeloos...

 

Een 2-0 overwinning, zodat asv Dronten koploper blijft. Batavia ’90 won van Veensche Boys, zodat de titelstrijd lijkt te gaan tussen Batavia en Dronten, op 14 mei treffen beide ploegen elkaar in Lelystad.

Volgende week de uitwedstrijd tegen AVW ’66 uit Westervoort. 

AvL

Yordi Schols aardig in bedwang gehouden deze middag
Jodi de Boer op zoek naar de bal
Rihairo Meulens; maker van de 1-0
Rémon Kroes stoomt op richting vijandelijk doel
enige schoonheids foutje van doelman Alex Bindenga die de bal los laat gaan