asv Dronten deed sinds lange tijd weer mee aan het Berend Elzerman Toernooi bij VSCO in Oosterwolde. Deelnemende teams waren deze keer WVF, KHC, DOSK, asv Dronten en de organiserende vereniging VSCO. Elk team speelt tenminste 3 wedstrijden en voor trainers is dit vaak aanleiding om veel te wisselen tijdens een wedstrijd. Voor de wedstrijd is dat voor de neutrale toeschouwer en soms ook voor de eigen supporters niet altijd leuk om te aanschouwen. Trainers krijgen, dat mogen we hopen althans, op deze manier wel een beeld van de spelers hoever ze zijn in de voorbereiding op het echte werk.

Deze spelers deden mee aan het BET in Oosterwolde: Dave van Velthoven, Yordi Verburg, Alex Bindenga, Laurens Brouwer, Nick Siebelink, Rik Breemhaar, Florijn Diepstraten, Sean Stenekes, Bas Maljaars, Remond Kroes, Jodi de Boer, Niek Telgen, Yordi Schols, Pim Breukelmans, Yanick Leichtenberg, Dinand Woertink, Rihairo Meulens, Martijn Timmer, Jeroen van der Meer en Kevin van der Vlag

asv Dronten speelde in Oosterwolde louter tegen 1e klassers. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen DOS Kampen. In deze wedstrijd lieten de drontenaren zien dat ze niet onder deden tegen DOSK. asv Dronten combineerde beter dan de tegenstander die vooral fysieker sterker bleken. Op het doel stond Dave van Veldhoven die zich positief onderscheidde. DOSK startte furieus en de dronter goalie werd gelijk aan het werk gezet door een bal uit de kruising te stompen. Na het stormachtig begin nam asv Dronten geleidelijk het heft in handen. Het combineerde vaak moeiteloos naar het doel van DOSK, Jeroen van der Meer was vooral door zijn snelheid een plaag voor de tegenstander. De voorsprong, een doelpunt van Martijn Timmer, was dan ook verdiend. asv Dronten kreeg kansen op meer maar sprong slordig om met de geboden kansen. Vlak voor rust kwam DOSK op gelijke hoogte door een snelle uitval die doeltreffend werd afgerond. De 2e helft was nog maar net begonnen of DOSK kreeg een strafschop toegewezen. De rechterkant van DOSK kon vrij opstomen tot aan keeper Dave van Veldhoven. Deze kon alleen een doelpunt voorkomen door de tegenstander te vloeren. De ingeschoten strafschop was onhoudbaar en zo kon asv Dronten op jacht naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook door Jeroen van der Meer die de kamper goalie prima omspeelde en de bal in het lege doel deponeerde. Dit bleek gelijk de eindstand deze middag.

Jeroen van der Meer opweg naar de 2-2

De tweede wedstrijd was eveneens tegen een Kamper ploeg. KHC was de tegenstander op de dinsdagavond. KHC had een paar snelle en technische spelers in de gelederen. Vooral linksachterin had men grote moeite om de KHC voorwaartsen te bespelen. KHC begon furieus en de asv Dronter spelers hadden grote om de bal in bezit te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg asv Dronten meer grip op de wedstrijd. Doelpunten vielen er niet in de 1e helft. KHC begon wederom sterk aan de wedstrijd in het begin van de 2e helft. Na een overtreding van Laurens Brouwer, die een oneglukkige wedstrijd speelde, op een van de voorwaartsen van KHC kregen de kampenaren een strafschop toegewezen. Doelman Jordy Verburg was kansloos op het schot vanaf 11 meter. asv Dronten ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook door Rihairo Meulens. Een perfecte assist van Yordi Schols was voldoende om een geplaatste bal in de rechter beneden hoek te schieten. Beide ploegen kregen kansen op meer maar gescoord werd er niet meer.

Yannick Leichtenberg en de doelman in een gevecht om de bal

De laatste wedstrijd was tegen SVI uit Zwolle. Een sterke ploeg die beide vorige wedstrijden had gewonnen. De ploeg uit Ittersum liet er geen gras over groeien en zette asv Dronten vanaf de aftrap onder druk. Op doel stond stond na zijn blessure Alex Bindenga. Hij begon wat onwenning want voor hij het wist lag de bal al in het netje. Een kopbal was hem te machtig. asv Dronten kwam in het geheel niet aan voetballen toe in de eerste minuten van de wedstrijd. Wat de sterke punten waren in de twee voorgaande wedstrijden namelijk combineren lukte totaal niet. Verkeerde aannames van de bal en slordig in de passing. Toch kregen de drontenaren kleine kansjes die echter te gehaast werden uitgevoerd. Een vrije trap van SVI verdween onhoudbaar in de rechterbovenhoek, zo stond het al vrij snel 0-2. asv Dronten kwam wel beter in het spel doordat SVI de teugels wat ging vieren en asv Dronten meer tijd kreeg om de bal te controleren. De rust werd bereikt met een 0-2 achterstand.

 

Alex Bindenga is kansloos bij de vrije trap van SVII

Na rust weer een geheel nieuw team wat overigens elke wedstrijd gebeurde. In de tweede helft kreeg asv Dronten meer kansen op een tegentreffer. Onzuiverheid bleef troef in de voorhoede. Zelfs op 2 meter afstand van het SVI doel werd de bal niet in de goal geplaatst. SVI, dat eveneens volop wisselde, kreeg zelfs geen enkele doerijpe kans meer. De wedstrijd bloedde een beetje dood en de stand bleef ongewijzigd tot het einde.

Bas Maljaars; had een moeilijke middag
Nick Siebelink speelde een ongelukkige wedstrijd
Rihairo Meulens kon deze middag geen potten breken

asv Dronten eindigde als 4e in de eindstand die gewonnen werd door WVF uit Westenholte.

De selectie en staf van asv Dronten bedankt de organisatie van het BET bij VSCO en zien jullie terug in de competitie.

Dinsdagavond speelt asv Dronten een oefenwedstrijd in Dronten tegen 1e klasser Nunspeet. Aanvang is 20:00 uur.