De week van de scheidsrechter ligt achter ons.

 

Scheidsrechter LtV kreeg van het vrouwenteam van Berkum een doos chocolaatjes, waarvan we allen gretig een chocolaatje mochten meepikken van Luuk.

 

Na de laatste middagwedstrijd verscheen plotseling een schaal ‘bittere ballen’ voor een paar scheidsrechters die nog aanwezig waren. Luuk was toen al lang thuis, evenals de meeste andere scheidsrechters.

We hebben mede namens alle afwezigen de ballen dankbaar verorberd.

 

FvP

Riny van der Pluijm, verenigingsscheidsrechter asv Dronten

Zaterdag 7 oktober, op zich een gewone zaterdag, dus zoals altijd om een wedstrijd te fluiten. 

   

Op het programma staat de wedstrijd van ons eerste  Vrouwen team tegen Berkum Vrouwen 2. Beloofd een leuke pot te worden bij een prettig voetbal weertje.

 

Voor aanvang van de wedstrijd bij de toss, komt een speelster van de bezoekende partij naar voren en overhandigt namens het team aan mij een mooie doos chocolade. Een blijk van waardering, zo zegt ze, omdat er iedere wedstrijd toch maar weer een scheidsrechter staat om de wedstrijd te leiden!

 

In het kader van de Week van de Scheidsrechter (een fenomeen waar kennelijk niet bij een ieder aandacht voor is) ontvingen scheidsrechters van de KNVB een “persoonlijke” e-mail met een wat algemeen verhaal, waarin men toch ook wel zichzelf een beetje op de borst slaat. Natuurlijk ben je als scheidsrechter om betrokken te zijn bij de vereniging, het voetbalspelletje en (een poging) om beetje in shape te blijven. Maar juist zo’n geste vanuit een team/speelsters heeft dan toch echt ook wel weer wat extra’s.    

 

Op naar de volgende wedstrijd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Luuk te Velde

Verenigingsscheidsrechter asv Dronten ~

zonder de scheidsrechter geen wedstrijd!