Zaterdag is de mooiste dag van de week…….’

Elke thuiswedstrijd schalt deze tekst weer uit de boxen. Ingezet door onze trouwe speaker Dirk Drogt!

Terwijl ik dit schrijf klettert de regen tegen de ramen, maar als we de weerberichten mogen geloven, gaan we een prachtige zaterdag, ook qua weer, tegemoet! Alle reden dus om naar het burgemeester Dekker sportpark te komen.

 

We hebben er zin in: Trainer Posthuma kon van de week met 21 fitte spelers aan de gang en dat zegt, dat de selectie fitter en fitter wordt. Geblesseerde spelers komen weer terug en dat op het moment, dat we de laatste fase in gaan!

 

Een prachtig seizoen is het al, we staan 4e, hebben de top-3 nog altijd in het vizier en zijn nieuwsgierig naar wat er nog in het vat zit!

 

Zaterdag komt SVI op bezoek. De ploeg uit Zwolle staat op de rand van degradatie, met de 12e plek en 7 punten achterstand op de nummer 11 (die recht geeft op nacompetitie) lijken de dagen van SVI in de eerste klasse geteld. 

Die nacompetitie. Een heel aantal van ons herinneren zich nog 2019. Het jaar dat asv Dronten in de 2e ronde van de NC onderuit ging tegen SVI. Daarmee viel voor asv Dronten het doek. SVI stoomde door en versloeg vervolgens Sparta Enschede en in de finale, in de verlenging, SV Lelystad, waarmee het zich naar de eerste klasse speelde. 

 

Topscorer Youp Kok was daar al bij en speelt ook nu een belangrijke rol in het team van SVI. Met 11 goals is hij de absolute man om in de gaten te houden!

 

asv Dronten gaat met een heel goed gevoel richting deze zaterdag. Na twee wedstrijden waarin Yordi Schols de matchwinner was en er twee keer met 1-0 werd gewonnen is het gevoel heel goed. asv Dronten hoeft niet, maar mag wel en weet dat Quick ’20 en SVZW zaterdag de degens kruisen. 

 

En na hopelijk een overwinning zaterdag, mag asv Dronten toeleven naar de topper tegen WHC.

 

De weersvoorspelling zijn positief, het gevoel is goed en we hopen dan ook een goed gevuld sportpark te zien aanstaande zaterdag.

Aftrap asv Dronten – SVI 14:30 uur

AvL