Vorige week hebben we nader kennis gemaakt met Maikel Bosch. Deze week spreken we nieuwkomer Mark Veldman. 

Hij komt niet van ver, speelde bij de buurman Swift ’64 en maakte afgelopen zomer de overstap naar ons asv Dronten.

 

De naam Veldman is ons natuurlijk niet onbekend. Opa was jaren verantwoordelijk voor het feit, dat het sportpark en de velden er hier tip/top bijlagen en oma bestierde alles rondom de wedstrijden van alle teams binnen asv Dronten.

Nu opnieuw een Veldman, maar dan bij ons eerste elftal.

 

Mark je bent nieuw bij asv Dronten, vertel eens iets over jezelf.

Hoi, ik ben Mark, ik ben 28 jaar oud en woon in Dronten samen met mijn vriendin. Ik werk bij de Albert Heijn als manager.

 

Kun je iets vertellen over je voetbalverleden?

Ik ben vroeger begonnen bij Swift’64 met voetballen op mijn 6e. Tot aan de D-junioren heb ik elk jaar eerst in het 2e team en het 2e jaar in het 1e team gespeeld. 

Vanaf de C-junioren heb ik altijd in het hoogste team gespeeld. Toen ik naar de senioren ging ook vrijwel direct in het eerste elftal. Niet direct als basisklant maar dat werd ik uiteindelijk wel. Toevallig ook onder Patrick. (Posthuma)

Na jarenlang Swift, toch de overstap naar buurman asv Dronten, vanwaar deze keus? En hoe werd hier in Swifterbant op gereageerd?

Ik heb uiteindelijk de keus gemaakt om naar asv Dronten te gaan, omdat ik wist dat ik beter kon. 

Na 6 jaar in de 3e klasse werd het een keer tijd voor een uitdaging voor mijzelf. Ik werd ook gevraagd door asv Dronten en die kans liet ik mij niet ontnemen. Ik ben al een keer eerder gevraagd, maar toen heb ik de keus gemaakt om niet te gaan. Dit voelde voor mij als de laatste kans om een stap omhoog te maken. In Swifterbant wisten ze ook allemaal van de eerste keer dat ik gevraagd ben, dus na de 2e keer snapte iedereen mijn keuze en gunde ze mij ook een stap omhoog! 

Wat mogen we van jou verwachten dit seizoen? 
Ik hoop dit seizoen veel minuten te maken en ook belangrijk te zijn op de flank met assisten en misschien wat goals. 

 

Je naam stond bij elke wedstrijd in de voorbereiding op papier, je speelde alles, nu ben je geblesseerd, wat is er aan de hand? 

Ik ben helaas geblesseerd geraakt in de voorbereiding. Een lastige blessure die moeilijk te behandelen was, namelijk mijn buikspier. Dit gaat de laatste tijd beter en ik hoop dat ik er weer snel sta.

 

Wie is je voorbeeld, met welke speler ben je te vergelijken?

Vroeger was mijn voorbeeld David Silva. Hij speelt op een hele andere positie, maar zijn speelstijl en techniek, daar was ik altijd fan van. 

Ik weet niet goed met wie ik te vergelijken ben. Ik ben een linkerverdediger die veel van opkomen houd. Ook kan ik functioneren als centrale verdediger en eventueel als verdedigende middenvelder. 

 

Wil je nog wat kwijt aan de supporters
van asv Dronten?

Tot nu toe ben ik blij met het aantal supporters dat ik zie langs de lijn. Ze gaan hopelijk op korte termijn veel van mij zien. 

AvL