Op een heet Burgemeester Dekker sportpark in Dronten speelden het 1e elftal en FC Almere hun eerste oefenwedstrijd als voorbereiding op het komende seizoen.

De selectie van asv Dronten is afgelopen week begonnen met de trainingen hoewel de weken ervoor op vrijwillige basis door getraind kon worden. De hoofdtrainer voor dit seizoen is Patrick Posthuma die jarenlang zelf uitkwam voor asv Dronten als speler. De rest van de staf is nagenoeg gelijk gebleven.

FLORIJN DIEPSTRATEN
RIHAIRO MEULENS

Nieuw binnen de selectie zijn Florijn Diepstraten gekomen van Swift’64 maar grotendeels in de jeugd gespeeld bij asv Dronten. Rihairo Meulens komt van VVOG en zal moeten wennen aan het niveau in de  2e klasse. Verder  kwam Kevin van de Vlag terug van SDCP samen met Laurens Brouwer. Laatstgenoemde moest de wedstrijd geblesseerd, knie operatie, aan zich voorbijgaan. Rémon Kroes, Staphorst, en Yordi Verburg terug van Unicum completeren de nieuwelingen. Voor het eerst bij de selectie was ook Yannick Leichtenberg vorig seizoen nog spelend in JO19-2.

KEVIN v d VLAG
RÉMON KROES

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Beide ploegen zitten nog in de opbouw fase en het op elkaar ingespeeld raken voor de komende competitie.

FC Almere begon fanatiek na de eerste aftrap het doel van asv Dronten te bestormen maar de ‘storm’ was gauw geluwd. asv Dronten dat de eerste helft in de achterhoede grotendeels speelde met het elftal dat het vorig seizoen beëindigde nam het initiatief over en zette de gastheren meer en meer onder druk. Uit de vele kansen die ontstonden was het alleen Yordi Schols die het net vond.

YORDI SCHOLS

In de tweede helft kwamen 7 nieuwe spelers binnen de lijnen. Trainer Patrick Posthuma liet iedereen die beschikbaar was spelen en dat was gezien het warme weer geen overbodige luxe. Zoals zo vaak in oefenwedstrijden met veel wissels zakte het spelniveau in bij beide ploegen. Na een kleine opleving van de gasten was het asv Dronten die het initiatief weer overnam. De toeschouwers, bijna allen gezeten aan de schaduwzijde van het veld, moesten lang wachten op 2e doelpunt van de thuisploeg. Uiteindelijk scoorde Bob Breemhaar met een bekeken schot in de hoek.

FABIAN v d MEIJDEN in duel

De volgende oefenwedstrijd staat gepland a.s. dinsdagavond bij onze buren Swift’64.Aanvang is 20:00u