asv Dronten is de competitie gestart met een prima overwinning tegen v.v. Heerenveen. Uiteraard is er ruimte voor verbetering, maar het belangrijkste is de start met een driepunter!

 

asv Dronten kende helaas wat blessuregevallen, zo konden Mark Veldman en Niek Telgen niet meedoen, speelde ook Kevin van der Vlag niet mee, moet Posthuma Raven een half jaar missen ivm een studiereis en was Rèmon Kroes geschorst.

       

Ondanks deze zorgen stond er toch een representatief team op het veld:

Bindenga, Diepstraten, Brouwer, Leichtenberg, Meulens, Timmer, Siebelink, Schols,  Breukelman, de Brons en Woertink.

 

Op de bank: de Boer, van der Stoel, Bosch, van Velthoven en Frankvoort. 

v.v. Heerenveen startte furieus, ging vol de duels in vanaf minuut 1 en drukte asv Dronten gelijk terug. Na drie gewonnen bekerwedstrijden en een grote selectie met menig afvaller van de plaatselijke BVO leek het erop, dat v.v. Heerenveen asv Dronten volledig zou overklassen, maar al vrij snel werd de storm niet meer dan een briesje en nam asv Dronten het spel volledig over. 

De Drontenaren bewaarden de rust en na 5 minuten zag Yordi Schols de relatief kleine keeper van Heerenveen te ver voor zijn doel staan en hij probeerde het vanaf de middellijn, zijn schot stierf in schoonheid. 

 

Duidelijk was dat beide ploegen er zin in hadden en probeerden er een mooi voetbalgevecht van te maken. 

asv Dronten was degene die de eerst echte klap uitdeelde.

Een fraaie aanval bereikte Yordi Schols in de 16 en hij rondde fraai af: het eerste doelpunt in de eerste klasse was een feit! 

Na de vreugde van de goal een vervelend moment voor Yanick Leichtenberg. Na een duel strompelde hij verder om vervolgens te gaan liggen. Verzorging was nodig. 
Gelukkig voor asv Dronten kon hij worden opgelapt! asv Dronten voetbalde verder en wilde op zoek gaan naar de 2e goal. 

Bijna viel deze juist aan de andere kant. Diepstraten had de uitkomende Bindenga niet gezien, wilde de bal terugspelen, maar daar had Alex Bindenga niet op gerekend. Ternauwernood kon hij zijn voet nog tegen de bal krijgen, anders was deze in het Dronter goal gerold. 

 

Hierna was het weer asv Dronten dat via Meulens een volledig vrije kans kreeg. Maar Meulens had het vizier niet op scherp en schoot voorlangs. Ook v.v. Heerenveen liet zich in deze fase, zo na het halve uur, niet onbetuigd. Een geweldig schot vanaf de rechterkant werd door Bindenga met een reflex verwerkt. Het was opletten geblazen voor beide keepers. 

Vlak voor rust was het de goed spelende Leichtenberg, die een bal vanuit de lucht in één keer op de slof nam, maar de keeper van Heerenveen stond op de juiste plek en wist zijn schot klemvast te pakken. 

Rust 1-0.

 

Na de rust kwam asv Dronten gelijk goed uit de kleedkamer en had Leichtenberg meer geluk dan net voor de rust. Hij rondde een mooie aanval prima af en zette zo de 2-0 op het scorebord. Een perfect moment om Heerenveen duidelijk te maken dat vandaag in Dronten niets te halen viel. 

Met name Laurens Brouwer liet dit laatste ook merken, met zijn noeste arbeid en tomeloze inzet gaf hij de linksbuiten van Heerenveen geen kans om zijn acties te maken, helaas moest hij dat in de 55e minuut wel bekopen met een gele kaart. En ook Pim Breukelman ging een paar minuten later op de bon.

Posthuma zorgde na 65 minuten voor wat fris bloed om de wedstrijd wat nieuw leven in te blazen. 

Timmer, Meulens en Leichtenberg mochten gaan douchen. Bosch, van der Stoel en de Boer kwamen binnen de lijnen.

en tien minuten later ook het competitie debuut van Jordan Frankvoort, hij viel in voor Nick Siebelink. 

Het laatste  was duidelijk dat van Heerenveen weinig meer te vrezen viel en wilde asv Dronten voor die 3e en misschien wel 4e goal gaan. Die had er ook echt in gezeten en met name spits en nieuwkomer Maikel Bosch kreeg een aantal prima mogelijkheden, maar voor goals van hem moeten we nog even geduld hebben.

Zo had de score zeker hoger uit kunnen vallen, maar mag asv Dronten na de drie nederlagen in de beker, heel blij zijn met de eerste driepunter in de competitie en voor wat het waard is bezet het na 1 speelronde de 2e plek achter KHC. 


Op naar volgende week als er uit gespeeld wordt tegen DZOH, de ploeg die ook haar eerste wedstrijd won, uit bij Achilles ’12.


AvL