Kampen, 13 november, voorlopig de laatste wedstrijd waarbij publiek aanwezig mocht zijn. Een bekerkraker tussen KHC en asv Dronten. KHC dat de gelijke spelen aan elkaar rijgt en asv Dronten, dat de laatste weken wat kwakkelt. Daarbij kwam dat asv Dronten een hoop spelers moest missen vandaag: Bindenga, de Boer, Telgen, Raven, Leichtenberg en Kroes waren afwezig. 

asv Dronten startte met volgende 11 spelers:

Verburg, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, van der Meer, van der Vlag, Siebelink, Schols, Breukelman, Brouwer en Timmer.

 

Meulens, die in de basis zou starten, was toch niet helemaal okselfris en startte op bank. Naast hem namen plaats: van Velthoven, Stenekes en Woertink, een zeer smalle selectie dus. 

Van meet af aan golfde het spel op en neer en was duidelijk, dat beide partijen er een open wedstrijd van wilden maken. Allebei met één doel: doorbekeren. KHC gaf na 5 minuten al de aanzet: Na een corner kon de boomlange verdediger Florian van de Wal van KHC ongehinderd binnenkoppen. Ook Verburg had geen antwoord en zo stond al heel snel de 1-0 op het bord. 

Zoals het een echte bekerwedstrijd betaamt liet het antwoord van asv Dronten niet lang op zich wachten. Jeroen van der Meer werd op rechts weggestuurd en zijn half hoge voorzet werd door Yordi vallend binnengekopt. Beide ploegen weer op gelijke hoogte. 

5 minuten later waren de rollen omgedraaid en was het bijna al 1-2. van der Meer kopte over uit een corner van Schols. 

Yordi Schols scoort vallend de 1-1

asv Dronten kon de 1e klasser voetballend heel goed bijhouden, maar toch was het KHC dat de druk op keeper Verburg opvoerde. Eerst volgde er een daverend schot van een kamper aanvaller, die het aluminium teisterde, uit de rebound leek KHC vervolgens te scoren, maar Rik Breemhaar redde zijn doelman op de doellijn. 

Toch was Verburg 5 minuten later kansloos op een schot van de linksbuiten van KHC.  Á la de Boer in 2014 tijdens de kampioenswedstrijd destijds, kapte Giorney Rojer naar binnen en schoot de bal in de korte hoek achter keeper Verburg: 2-1 KHC. 

Florijn Diepstraten met de kans op 2-2

Ondanks deze tegenvaller bleef asv Dronten alleraardigst partij bieden en na een goede aanval was het Florijn Diepstraten die de mogelijkheid kreeg de Drontenaren op 2-2 te brengen, maar hij kopte de bal rechtstreeks in de handen van de keeper van KHC. Een grote mogelijkheid, waar helaas te weinig mee werd gedaan.  
Diezelfde Diepstraten moest het even later ontgelden bij een actie van een speler van KHC, die hem lelijk torpedeerde. Gelukkig viel de schade mee en kon hij verder. 
Nog voor rust gevaar aan beide kanten. Yordi leek een open schotkans te krijgen, maar de bal lag voor zijn ‘verkeerde’ voet, waardoor het bleef bij een schotje. Aan de andere kant reageerde Verburg met een katachtige reflex op een vrije trap van KHC. Zo bleef het voor rust bij een 2-1 voorsprong van KHC. 

Yordi Schols wordt aangetikt...
Laurens Brouwer in een fel duel gewikkeld

Na rust kwamen voor asv Dronten dezelfde 11 spelers het veld in. 

En diezelfde 11 spelers hadden blijkbaar een oppeppende speech van trainer Posthuma gekregen, want Dronten zette gelijk grote druk op het team van KHC. Binnen 5 minuten een enorme kans voor van der Meer, die deze middag zeer goed op dreef was. Kevin van der Vlag zette van der Meer op rechts vrij voor de keeper, maar de Kamper keeper verkleinde uitstekend zijn doel, waarop van der Meer tegen hem opschoot. 

De daaropvolgende corner zorgde wel voor succes: opnieuw genomen door Yordi Schols, belandde de bal op het hoofd van aanvoerder Rik Breemhaar, die de 2-2 binnenkopte!

Terwijl Laurens Brouwer net de eerste kaart van de wedstrijd ontving, was het van der Vlag, die heel leep de keeper van KHC probeerde te verschalken met een wippertje, helaas stuiterde de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Even balen, maar asv Dronten bleef niet lang bij de pakken neerzitten. 

5 minuten later dan toch de voorsprong voor een goed spelend asv Dronten. Jeroen van der Meer nam een corner vanaf links, die door een verdediger van KHC in eigen doel werd gewerkt. asv Dronten op voorsprong: 2-3!

Jeroen van der Meer scoort maar treffer telt niet

KHC had ineens haast, werd slordiger, maar kreeg 3 minuten wel een grote kans op de gelijkmaker. Gelukkig voor asv Dronten ontbrak het aan een goede afwerking. De tijd begon te dringen en de gemoederen raakten hier en daar enigszins verhit. 

In al het tumult leek asv Dronten de overwinning definitief veilig te stellen: Yordi Schols schoot, zijn schot werd gekeerd, maar van der Meer tikte de rebound binnen: maar helaas, de vlag ging omhoog. 

Vanaf de bank van KHC ontstond meer en meer commentaar op de leidsman, hier was de scheidsrechter niet van gediend en hij stuurde een bankzitter wegens commentaar met rood naar de tribune. 

katachtige redding KHC doelman
Martijn Timmer passeert 2 man

Posthuma en Rijneveld besloten wat verse aanvallende krachten te brengen voor Schols en van der Meer, die meer dan hun werk hadden gedaan en beiden een geweldige wedstrijd hadden afgeleverd. Woertink en Meulens waren hun vervangers. 

Woertink liet zich meteen zien. Martijn Timmer speelde hem vrij, waardoor hij vrij kon uithalen, maar zijn doelpoging stuitte op de keeper van KHC.

Aan de andere kant was het KHC, dat bijna de verlenging binnensleepte, maar Jordy Verburg reageerde uitstekend op een kopbal van dichtbij. Spanning alom!

Jordi Verburg heeft de bal klemvast..

Na deze laatste mogelijkheid voor KHC vond de scheidsrechter het voldoende en floot hij af.

Een enorme opsteker voor Posthuma en zijn mannen, die met een zeer smalle selectie een geweldige wedstrijd afleverden en 1e klasser KHC uit de beker stootten!


Een opsteker, die hopelijk meegenomen kan worden naar de topper van volgende week zaterdag tegen Batavia ’90. Helaas speelt asv Dronten dan thuis, zonder publiek, ivm de geldende Corona regels. 


AvL

Nick Siebelink houdt spectaculair de bal onder controle
Bas Maljaars in duel