asv Dronten kan de competitie even laten voor wat het is. En misschien is dat ook even goed. Het lijkt erop, dat asv Dronten in een enigszins neerwaartse spiraal zat en dan kan de beker een welkome afleiding zijn. 

De gedachten gaan uiteraard terug naar mei 2014, toen asv Dronten bij KHC het kampioenschap binnenhaalde en Jodi de Boer de verlossende 2-1 binnenschoot! Hij zal dit kunstje in ieder geval zaterdag niet kunnen herhalen, want hij zal schitteren door afwezigheid. Naast Jodi, moeten ook Leichtenberg en Kroes het duel aan zich voorbij laten gaan en is Alex Bindenga nog altijd geblesseerd.


Goed nieuws komt er van Niek Telgen, die weer aan het trainen is, al is dit nog individueel. 

En eveneens goed nieuws kwam er van Kelson Raven. Hij is succesvol geopereerd en kan nu aan zijn herstel gaan werken. 


Over VSCO ’61 spraken we twee weken als de koning van de gelijke spelen in de 2e klasse G. KHC draagt deze titel in de 1e klasse. Het speelde de afgelopen weken 1-1 tegen DZC ’68, tegen Dos ’37 en de Merino’s. En de week daarvoor bleef KHC steken op een 2-2 gelijkspel tegen SVI. 

Met dat voortuitzicht, zijn verlenging en penalty’s dus niet ver weg.


asv Dronten wil de beker gebruiken om weer wat kleur op de wangen te krijgen. Strijdbaar blijven de Drontenaren, aldus trainer Posthuma: ‘we hebben de slag bovenin verloren, maar de oorlog nog zeker niet!’


We hopen op een mooie bekermiddag, of er publiek aanwezig zal mogen zijn, is nog even afwachten. (persconferentie vanavond) Maar bovenal wensen we onze jongens een gang naar de volgende ronde. 


De wedstrijd wordt zaterdagmiddag gespeeld op sportpark De Venen, Veneweg 1 in Kampen en vangt om 14:30 uur aan.