In de voorbeschouwing spraken we al over SVI als een tegenstander die asv Dronten niet goed ligt en dit bleek ook zaterdagmiddag weer. SVI maakte het Dronten erg lastig, maar ondanks dat mag asv Dronten zich nog altijd medekoploper noemen.

 

asv Dronten miste afgelopen zaterdag Bosch, Woertink, Veldman en Schols door blessures. 

 

De opstelling zag er als volgt uit:
Bindenga, Diepstraten, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, Meulens, van der Vlag, Timmer, Siebelink, Breukelman en de Brons.

 

Op de bank:
de Boer, van der Stoel, Frankvoort en Verburg.

Alsof asv Dronten gewaarschuwd was voor het gevaar SVI, startte de ploeg uit Dronten furieus. Het kwam fris uit de startblokken en het was met name Diepstraten die in het eerste kwartier enkele kopkansen kreeg. 

In de 7e minuut kopte hij de bal tegen de lat en deed zo de Zwolse supporters goed schrikken en na een kwartier kreeg asv Dronten een vrije trap en nu was het niet de lat, maar de paal, die ervoor zorgde dat Diepstraten niet de 0-1 op het scorebord kon zetten. 

asv Dronten voelde zich goed in het Zwolse en had het overwicht. Na 20 minuten een mooie aanval over meerdere schijven, met Rihairo Meulens als eindstation, maar deze had het vizier niet op scherp staan en schoot over. 

De wedstrijd belandde in een wat rustiger vaarwater en beide ploegen hielden de kaarten een tijdje op zak, waarbij wel duidelijk was, dat asv Dronten de betere ploeg leek. 

Het was wachten tot de 35e minuut voordat er weer een grote kans te noteren viel. 

Martijn Timmer speelde zichzelf vrij en legde aan voor een schot, maar ook hij schoot de bal hoog over. 

En wat is het dan fijn te merken, dat keeper Bindenga, zoals altijd, scherp blijft, want in minuut 41 een enorme kans voor SVI. De Zwollenaren leken net voor de rust op 1-0 te komen, maar keeper Alex Bindenga kon pareren. 

Rust 0-0.

In de tweede helft een totaal ander spelbeeld. Gesterkt door de kans net voor rust, was het nu juist SVI, dat furieus uit de kleedkamer kwam en haar status als angstgegner voor Dronten waar maakte. 

Net na rust gelijk een schot op de rand 16 meter, maar Alex Bindenga kon de bal klemmen. 

Ook in de duels werden de mannen uit Ittersum feller, wat resulteerde in een gele kaart voor SVI in de 50e minuut. 

Na de gele kaart leek SVI nog meer geïnspireerd en een schot dreigde richting Dronter goal te gaan, maar Laurens Brouwer stak daar een stokje voor. In de 55e minuut een vrije trap op een gevaarlijke plek. De bal werd voorgebracht en op doel gekopt, maar zorgde niet voor de gewenste dreiging. 

asv Dronten had het zwaar in het eerste kwartier van de tweede helft en moest alle zeilen bij zetten om niet op achterstand te komen. 

 

In de 70e minuut twee wissels aan Dronter zijde: van der Vlag en Meulens verlieten het veld en zij werden vervangen door Dylan van der Stoel en Jodi de Boer. 

Even leek dit Dronten het zetje in de goede richting te geven, want gelijk na hun entree een grote kans voor Yanick Leichtenberg, maar zijn bal  zeilde net voor het doel langs.

 

Er volgde een spannend laatste kwartier waarbij asv Dronten het lastig had, maar uiteindelijk niet echt meer in de problemen kwam. Zelf wist het geen grote kansen meer te creëren en zo eindigde de wedstrijd zoals deze begon. 

 

Aangezien ook Noordscheschut en Quick ’20 verloren, en WHC en KHC wonnen, staat asv Dronten met KHC en WCH op de eerste plek, met allen 9 gespeeld en 18 punten.

 

Volgende week thuis de kraker asv Dronten – WHC.

 

AvL