Je kon afgelopen zaterdag over de koppen lopen op het burgemeester Dekker sportpark: asv Dronten leeft, zoveel is duidelijk! De meiden onder 20 trapten af en verloren helaas van VVOG. Na de wedstrijd werd er aandacht geschonken aan 50 jaar vrouwenvoetbal, een prachtige periode ligt achter ons en ook daar geldt: Het (asv Dronten) meiden en damesvoetbal leeft als nooit tevoren. Prachtig! Zo werden nl. ook de meiden onder 15 en onder 17 met overmacht kampioen!

 

Daarnaast werd er nog meer feest gevierd. Het 6e vierde vorige week al het kampioenschap en het team van onder de 14 werd zaterdag op doelsaldo kampioen na een 5-2 overwinning op DETO. Het team van onder de 13 zit nog in de wachtkamer, omdat de wedstrijd van concurrent Go aheadkampen werd afgelast. 

 

Dan werd er afscheid genomen van omroeper Dirk Drogt en trainer Patrick Posthuma, wat heeft hij de laatste jaren een geweldig fundament gelegd. Niet alleen bij het eerste elftal, maar op vele vlakken binnen de club! Hulde! Wij gaan hem missen.

 

Maar…….voorlopig mag hij nog aan de bak, want om 18:00 uur trapte hij met zijn mannen op een afgeladen sportpark af tegen het team van NSC Nijkerk. Inzet: een plek in de nacompetitie. Voor NSC gold, dat het punten moest pakken om niet rechtstreeks te degraderen. 

asv Dronten startte met: Bindenga, Raven, Telgen, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, de Boer (die voor de wedstrijd bijtekende voor zijn 13e! seizoen bij de eerste selectie, hij startte tevens als captain) Timmer, Veldman, P. Breukelman en Bosch. 

Op de bank: L. Breukelman, Meulens, de Graaf, Verburg, Buikema, van der Stoel en Bos. 

asv Dronten begon geconcentreerd aan de wedstrijd en al in de 2e minuut een kans voor Rèmon Kroes, maar de keeper kon redden.  En nog geen 2 minuten later was daar topschutter Yanick Leichtenberg, die zijn 13e leek te maken. Een lobje leek de keeper te machtig, maar deze tikte de bal net over. 

Vanuit NSC Nijkerk leek het er in niets op, dat er werd gestreden voor de laatste kans en asv Dronten had de controle,  was geduldig. Misschien hielpen de berichten vanuit Gendt ook mee, waar de Bataven al binnen het half uur op 2-0 stond tegen concurrent RKHVV. 

 

Nog een mooie actie, waarbij Rèmon Kroes binnen leek te kunnen tikken, maar de bal ging voorlangs. Rust 0-0.

Het publiek werd niet overmatig verwend, maar de gezelligheid op het sportpark vergoedde veel. Na een lekker hapje en drankje mocht men zich opmaken voor de laatste helft van het reguliere seizoen. 

De start van de tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. Beide ploegen leken het wel prima te vinden, hoewel de tussenstanden NSC niet bepaald gunstig gezind waren.

Posthuma wilde voor eigen publiek zeker nog wel wat druk op de ketel zetten en deed dat door Jeremy de Graaf en Willem Jelle Bos in te brengen, rond het uur. de Boer en Bosch werden vervangen. 

Beide invallers hadden er zin in, want lieten gelijk zien wat ze waard waren. Bos en de Graaf kregen een paar goeie kansen, maar de keeper van NSC had vandaag een zeer goeie dag en redde opnieuw!

Posthuma bracht nog een extra aanvaller. Rihairo Meulens kwam voor Martijn Timmer, en koud in het veld kopte hij de bal net over. Het leek nu toch wachten op een goal voor Dronten. Ondertussen stonden de Bataven met nog 10 minuten te gaan op een 4-0 voorsprong en hoefde er voor RKHVV niet meer gevreesd te worden.  En op het moment dat de 4-0 in Gendt viel, een corner voor asv Dronten genomen door Pim Breukelman. de Graaf kopte de bal tegen een verdediger aan, waarna deze voor de voeten van topscorer Leichtenberg viel, deze dacht niet na en ramde de 1-0 tegen de touwen, het sportpark onplofte!

 

Vlak hierna mocht hij moegestreden naar de kant, wat energie sparend voor de aanstaande nacompetitie. Luc Breukelman was zijn vervanger. Het slotakkoord was voor Willem Jelle Bos, die dit seizoen als invaller vaak een beslissende rol mocht vervullen. Hij maakte aan alle onzekerheid een einde, door de 2-0 binnen te schieten. Ondertussen ontvouwde zich in Gendt een knotsgekke eindfase, waarbij RKHVV in de laatste 10 minuten nog 4x scoorde en zo op gelijke hoogte kwam, maar dit had geen invloed meer op de 3e plek van asv Dronten. SDC Putten won ook en werd zo 2e en Bennekom haalde CSV Apeldoorn bij in de 2e periode en mag zich ook opmaken voor een toetje. 

 

Een fantastisch seizoen, afgesloten met een prima overwinning en zo mag asv Dronten zich op gaan maken voor een flinke reis richting Spijkenisse, waar het mag gaan proberen om de volgende ronde van de nacompetitie te gaan halen. 

 

Zaterdag 1 juni 14:30 uur Spijkenisse – asv Dronten

Woensdag 5 juni Spijkenisse/asv Dronten – Heerjansdam/DCV

 

AvL