asv Dronten oefende vanmiddag tegen mede-1e-klasser SV Argon uit Mijdrecht. 

Dronten deed dat met een gelegenheidsformatie, waarbij enkele van de spelers rust kregen en de jeugd opnieuw een kans kreeg.

Waar de zoektocht naar broers die samen in de basis van ons vlaggenschip begonnen nog in volle gang is, leek het er op, dat de gebroeders Breukelman niet weer samen aan de start mochten verschijnen, maar Jodi de Boer moest afhaken tijdens de warming-up en daarom stonden Pim en Luc Breukelman beiden alsnog in de basis. 

Ook Lucas Mostert stond aan de aftrap en de drie genoemden deden dat samen met:

Bindega, Raven, Brouwer, Kroes, Schols, Veldman, van der Stoel en Bosch.

Op de bank: Meulens, van der Vlag en Verburg. 

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje startte de wedstrijd en helaas ging het na 2 minuten al mis voor Mark Veldman. Bij een ongelukkig duel werd hij geraakt van achter en was het gelijk duidelijk, dat hij de wedstrijd niet kon hervatten. De fysio moet van de week uitsluitsel geven, maar de vooruitzichten lijken niet gunstig. 

Kevin van der Vlag moest dus koud, gelijk invallen. 

asv Dronten had voornamelijk de bal en SV Argon wachtte af. In de 20e minuut was het Yordi Schols die ouderwets door de verdediging heen slalomde, maar helaas lukte het hem niet een schot op goal te lossen. 

De wedstrijd was tot op het halve uur redelijk in evenwicht, waarbij asv Dronten toch merendeels de bal had. 

In de 25e minuut leek asv Dronten op voorsprong te komen door Yordi Schols, hij raakte het net na een mooie aanval over rechts, maar helaas voor alles wat Dronten heet, werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. 

Vanuit de spaarzame kansen voor SV Argon was het wel gelijk raak. Een steekbal door het midden bereikte de aanvaller van Argon en deze schoot hard en droog raak. Bindenga kansloos: 0-1!

Vlak voor rust was het Rèmon Kroes die Yordi Schols vrij voor de keeper zette, maar de doelman was op zijn hoede en stopte de bal.

Ruststand 0-1.

Na rust mocht Kelson Raven zijn rust pakken. Hij werd vervangen door Rihairo Meulens. 

asv Dronten was fel en wilde duidelijk wat rechtzetten.

Dylan van der Stoel mocht alleen op de keeper afgaan, werd daarna behoorlijk gehinderd en zijn schot belandde tegen de doelman van SV Argon, in de rebound was Maikel Bosch scherp, en zo kon hij de 1-1 laten aantekenen. 

Een terechte gelijkmaker. 

En niet lang hierna opnieuw Dylan van der Stoel in de hoofdrol. Van grote afstand probeerde hij de keeper van Argon te verrassen, dit lukte bijna, maar helaas kon de doelman net voor de lijn, de bal onder de lat vandaan plukken. 

Na 20 minuten in de tweede helft kwam asv Dronten dan daadwerkelijk op voorsprong. van der Vlag en Meulens zetten samen druk op de verdediging, waarbij Rihairo Meulens de bal van de voet van een verdediger wist te ontfutselen en kon binnenschieten. 

Een mooi staaltje druk zetten met een voorsprong als resultaat: 2-1!

Terwijl ook SV Argon van zich liet horen en Alex Bindenga met de voet redding kon brengen op een schot van één van de aanvallers van Argon was het Kelson Raven, die opnieuw het veld in mocht komen. Na 30 minuten rust kwam hij de moegestreden Luc Breukelman vervangen. 

10 minuten voor tijd werd het toch weer even stil op het burgemeester Dekker sportpark. Een diepe bal die tussen verdediging en keeper van Dronten viel, werd opgepikt door de spits van Argon. Hij omspeelde Alex en binnentikken was daarna een koud kunstje: 2-2.

Waar de wedstrijd op een gelijk spel leek af te stevenen, was het, net als vorige week Rihairo Meulens, die daar anders over dacht. Na een gewonnen kopduel door Dronten was het Meulens die bal oppikte en subtiel binnen schoot.

En omdat de scheidsrechter hierna de wedstrijd beëindigde bleek dit ook gelijk de winnende goal. 

Zo won asv Dronten met 3-2, speelde jeugdspeler Luc Breukelman opnieuw een prima partij en viel ook Lucas Mostert op, die zeer rustig en beheerst speelde en opviel door zijn beweeglijkheid en zijn drang naar voren. 

De jeugd heeft de toekomst!

 

We vervolgen onze voetbalreis volgende week bij Achilles ’12.

AvL