asv Dronten kreeg vandaag KHC op bezoek. De ploeg uit Kampen was koploper gelijke spelen: 6x wist de ploeg een gelijkspel te noteren. Met 9 doelpunten tegen mag KHC zich ook de minst gepasseerde ploeg noemen. 

asv Dronten wil graag blijven aanhaken bij de bovenste ploegen en hoopte een gat in het achterste blok van Kampen te gaan vinden.

 

Dat moest gebeuren met de volgende 11 mensen:

Bindenga, Raven, Telgen, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, de Boer, Siebelink, Schols en de Brons. 

 

Op de bank:

Verburg, Veldman, Meulens, van der Vlag, Breukelman en Bosch. 

asv Dronten startte met een duidelijk doel. KHC terugdringen en inderdaad dat gat vinden in de verdediging van KHC, die zo moeilijk te kloppen blijkt. Het druk zetten op de achterste linie van KHC lukt uitstekend. En al in de 4e minuut een enorme kans voor asv Dronten. Rèmon Kroes zette prima voor uit een toegekende vrije trap, Yanick Leichtenberg was scherp, maar zonder dat de keeper het doorhad, redde hij de bal met zijn knieën. 

 

De intenties van asv Dronten waren duidelijk en KHC kwam er ook eigenlijk niet aan te pas. Ondanks het feit, dat Dronten constant aan de bal was en uitstekend positiespel liet zien, leidde dit tot heel weinig èchte kansen. Het was wachten tot de 21e minuut, toen Kelson Raven vrij werd gespeeld op de 16, maar zijn schot ging naast de goal van KHC.

Het was zaak voor asv Dronten de druk op te voeren, en dat probeerde het ook wel, maar de verdediging van KHC stond, net als het hele seizoen al, als een huis.

Een schot van Timmer in de 26e minuut was niet meer dan losse flodder. Zijn bal ging ruim naast. 

 

Na rondspelen achterin bij Dronten, ging het in de 32e minuut mis. Cliff de Brons speelde de bal in de voeten van een aanvaller van KHC, die alleen op Bindega af mocht gaan. Gelukkig voor Dronten mikte hij de bal naast. 

De wedstrijd kabbelde verder en in de 40e minuut weer enige opwinding. Yanick Leichtenberg werd weggestuurd en ging vol voor de bal. De keeper van KHC was net op tijd en Leichtenberg die logischerwijs de bal probeerde te halen raakte licht de doelman van KHC. Dit kwam hem op geel te staan. 

 

Vlak voor rust nog een geweldig schot van KHC. Waar iedereen het doelpunt al telde, redde Bindenga op sublieme wijze en redde zo asv Dronten.

 

 

Niet ver hierna het rustsignaal: 0-0.

Nadat beide teams ongewijzigd waren begonnen aan de tweede helft leken de rollen in de tweede helft ineens omgedraaid. KHC had de bal en legde asv Dronten de wil op. Na 5 minuten noopte dit Alex Bindenga opnieuw tot een katachtige redding!

In de 57e mocht dan eindelijk Mark Veldman zijn opwachting maken op het hoofdveld van Dronten. Na maanden van fysiek ongemak verving hij Niek Telgen. 

 

asv Dronten besefte dat de tijd begon te dringen en begon zich weer wat meer te laten gelden. Nick Siebelink ging hier volgens de scheidsrechter iets te ver in, en ontving geel. 

In minuut 65 wilde trainer Posthuma de ploeg nog wat meer impuls geven en verving de Boer en Raven voor Meulens en Breukelman.  En dit sorteerde effect. asv Dronten nam het heft weer in handen en drukte KHC verder terug. 

Het duurde nog wel 10 minuten voordat er opnieuw een grote kans viel te noteren. Timmer kreeg de bal met een stuiter moest zich even oriënteren, en schoot toen helaas net naast. 

asv Dronten wilde wel, maar beet zich stuk op de uiterst stevige en geconcentreerde verdediging van KHC.

Het voetbal wat Meulens en met name Breukelman brachten was wellicht eerder in de wedstrijd al wel zeer bruikbaar geweest. Vlak voor tijd werd er nog meer voetbal in het veld gebracht, van der Vlag en Bosch kwamen  voor Leichtenberg en Timmer, in een alles of niets poging. 

Helaas bracht dit niet het gewenste effect voor Posthuma en zijn mannen.


Zo noteerde KHC haar 7e gelijke spel en eindigde de middag voor Dronten toch wel enigszins teleurstellend. 

Aangezien de bovenste ploegen opnieuw wonnen wordt het verschil met de top 3 groter en blijft asv Dronten op een 5e plaats staan. 


AvL