Waar de weersvoorspellingen in de week voorafgaande aan de wedstrijd asv Dronten – SVI ons zon beloofde, stopte deze abrupt te schijnen op het moment dat de wedstrijd om half 3 begon. 

Na een prachtige ochtend begon het vanaf het eerste fluitsignaal te regenen en dat bleef zo. 

Ondanks het weer, beleefde Dronten een zonnige middag, met als grote uitblinker Martijn (‘Messi‘) Timmer.

 

asv Dronten begon met de volgende 11 man aan de wedstrijd:

Bindenga, Raven, Brouwer, Leichtenberg, Meulens, de Boer, Timmer, Siebelink, Schols, Veldman en de Brons.

 

Op de bank:

Telgen, van der Vlag, Verburg, P. Breukelman en van der Stoel.

 

Kroes ontbrak door een schorsing, Diepstraten, Bosch en van Velthoven door blessures. 

Frankvoort speelde met het 2e mee.

wie wint de toss?

Posthuma had zijn team het veld ingestuurd, zonder echte spits. En de opdracht was compact te opereren. Ondanks het feit, dat SVI als degradatiekandidaat naar Dronten kwam, is in het verleden gebleken, dat de ploeg moeilijk te verslaan is en ook de statistieken van asv Dronten – SVI waren vooraf in het nadeel van de Drontenaren. 

Het eerste kwartier gebeurde er dan ook weinig, maar was wel duidelijk, dat Dronten het verdedigend uitstekend had staan.

SVI kwam er nauwelijks tot niet aan te pas en Dronten zocht naar een opening.

In de 20e minuut kwam Nick Siebelink goed door op rechts, gaf de bal door op Leichtenberg, die het de keeper dusdanig lastig maakte, dat hij de bal met de voeten weg moest werken. 

Leichtenberg, elke wedstrijd strijdend, sleurend en werkend, belangrijk voor het team, maar wat zou hij graag zijn enige doelpunt aan het begin van het seizoen een vervolg geven. 

 

Na deze kans was het SVI, die heel even haar gezicht liet zien. Een slim balletje werd door de verdediging gespeeld, maar Laurens Brouwer loste dit vakkundig op en spoorde zijn team gelijk luidkeels aan scherp te blijven. 

Nog altijd in de stromende regen, was het in de 25e minuut dan wel raak. Martijn Timmer (hij was vanmiddag bij veel beslissende momenten betrokken) zette de bal voor en tot schrik van iedereen, kopte de verdediger van SVI de bal snoeihard in het eigen doel. Wat gelukkig, maar niet minder verdiend: 1-0!

 

asv Dronten wilde doordrukken en in minuut 30 begon Yordi Schols aan een dribbel, waarna zijn voorzet bij Timmer belandde, die helaas naast schoot. 

5 minuten later liet SVI weer even van zich horen. Een balletje werd over de verdediging heen gelegd en spits Kok leek hier wel raad mee te weten, maar Alex Bindenga stond zoals altijd, uitstekend gepositioneerd en was op tijd om de bal te onderscheppen. 

Gelijk hierna wist Meulens met een sliding de bal bij zich te houden, gaf daarna een prima voorzet, die net kon worden onderschept. 

 

Vlak voor rust nog twee momenten voor het Zwolle doel. Eerst was het Timmer, die zich opnieuw liet gelden, hij kreeg de bal diep van Veldman, leek op de goal af te stomen, maar de bal sprong ongelukkig van zijn voet. (een on-Messiaans moment)

En het laatste wapenfeit voor de rust kwam van Meulens, zijn scherpe voorzet kon door de keeper van SVI net worden overgetikt. De daaropvolgende corner leverde geen gevaar op: rust 1-0.

Waar in de loop van de eerste helft asv Dronten sterker en sterker werd en vooral ook de verdediging stond als een huis, werd het klasse verschil in de tweede helft steeds duidelijker. 

Na 10 minuten in de tweede helft was het Martijn Timmer, die het opnieuw op zijn heupen kreeg en heel Dronten liet juichen met de 2-0. Een heerlijke goal!

En niet veel later leek hij ook de 3-0 te gaan maken, maar zijn kopbal ging net over. 

Om nog meer voetbal in de ploeg te krijgen werd Kevin van der Vlag binnen de lijnen gebracht. En 5 minuten later mocht Mark Veldman gaan douchen en kwam Niek Telgen het veld in. Posthuma wilde duidelijk doordrukken en de marge van 2 vergroten. 

Een paar minuten na de wissel lukte dit ook. Laurens Brouwer, die een sterke wedstrijd speelde en overal goed tussen zat, liet zich aanvallend gelden. Een schot van zo’n 20 meter leek houdbaar, maar werd mede door de snelheid en het natte veld, volledig onderschat door de keeper: 3-0 en alles spelers en begeleiders doken op elkaar!

Maar het was nog niet klaar in Dronten, want asv Dronten bleef druk naar voren zetten en had SVI bij de keel. En weer was het Timmer, die betrokken was bij een doelpunt. Zijn voorzet, kwam terecht bij Yanick Leichtenberg, en jawel, daar was ie eindelijk: de 4-0 en een doelpunt van Leichtenberg. Lang naar gezocht en nu ook gevonden. Een heerlijk moment voor de aanvaller van Dronten. 

Ondanks dat SVI er niet aan te pas kwam, kwamen ze toch op het scorebord. Vlak na de goal van Leichtenberg een voorzet van SVI en vanuit de lucht een prachtige volley, die Bindenga helaas te machtig was: 4-1!

 

Een kwartier voor tijd mochten Leichtenberg en Raven het veld verlaten, zij werden vervangen door Pim Breukelman en van der Stoel. 

10 minuten voor tijd een hoge bal, die door Meulens meteen werd dood gelegd. Hij creëerde ruimte voor zichzelf, maar schoot helaas net naast. 

Natuurlijk hielp het mee, dat SVI was lamgeslagen, maar in de laatste 5 minuten van de wedstrijd zagen we een aantal keren het samenspel tussen Pim Breukelman en Yordi Schols. Twee rasvoetballers, die elkaar heel makkelijk vonden. Waar in eerste instantie de laatste pass net mislukte, kreeg Breukelman in de 90e minuut nog een kans, nadat Schols hem prachtig vrijzette voor de keeper. Helaas net te veel naar de linkerkant, waardoor de hoek net te moeilijk bleek en de keeper redding kon brengen. 

 

 

Hiermee beëindigde asv Dronten een prima wedstrijd.

Na de wedstrijd werd duidelijk, dat Quick ’20 en SVZW na een verhit duel de punten hadden gedeeld, en dat ook WHC gelijk had gespeeld. Daarmee werd Dronten de grote winnaar van het weekend.

Met een 4e plek en slechts 4 punten achterstand op de nummer 1 kunnen er nog hele mooie dingen gebeuren. 
Daarnaast doet Dronten ook nog volop mee in de 3e periode!

 

Volgende week een kraker in Wezep, waar om half 3 wordt afgetrapt tegen WHC. We hopen dat veel Drontenaren de weg naar de Mulderssingel in Wezep zullen vinden!

 

AvL

De bloemen van bloemenzaak "Anemoon" voor MOTM Martijn Timmer