asv Dronten heeft in de thuiswedstrijd tegen vv Lunteren een keurige 4-0 overwinning behaald. Wie aanwezig is geweest, zal zich vooral de kans op dubbele cijfers voor de geest halen, die asv Dronten had kunnen en eigenlijk had moeten halen.

 

In de warming-up moest Kevin van der Vlag helaas afhaken met liesklachten. Verder blijkt meer en meer de kracht van de brede selectie,  want basisklanten Martijn Timmer en Rihairo Meulens namen plaats op de bank, waar normaal gesproken ook Kelson Raven had gezeten, ware het niet, dat hij van der Vlag mocht vervangen.

 

asv Dronten startte met de volgende namen:

Bindenga, Raven, R. Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, de Boer, Siebelink, Schols, Kroes, Stenekes, Leichtenberg. 

 

vv Lunteren startte met de volgende 11 namen:
Groeneveld, Vonk, Willemsen, van Laar, Goor, van Norden, Boekholt, Rijnders, Degenaar, Hughan, Stroomberg.

 

Het was duidelijk, dat asv Dronten van plan was de vieze smaak van de nederlaag van vorige week tegen Veensche Boys weg te spoelen. asv Dronten startte furieus en drukte vv Lunteren van meet af aan met de rug tegen de muur. Met een opnieuw sleurende Yanick Leichtenberg een middenveld met Kroes, Raven en Schols werd er volle bak druk gegeven op Lunteren, dat, het moet gezegd, Dronten ook de ruimte gaf om te voetballen.

Na een aantal mogelijkheden was het in de 7e minuut al raak. Een corner van Kroes leidde tot een scrimmage voor de goal, waarbij de bal van het hoofd van Diepstraten in het net belandde: 1-0! Diepstraten die uiteindelijk werd uitgeroepen tot man of the match, maar die die rol eigenlijk moest delen met keeper Groeneveld van vv Lunteren, die zijn ploeg op vaak miraculeuze wijze in de wedstrijd hield.

Florijn Diepstraten, niet zichtbaar, scoort de 1-0....
Yanick Leichtenberg wordt onderuit gehaald...
Jodi de Boer ziet zijn strafschop gekeerd worden...d


Want waar na de 1-0 iedereen al dacht aan dubbele cijfers was hij het, die de hoofdrol opeiste. In de 10e minuut zette Jodi de Boer Kelson Raven vrij voor een leeg doel, maar Raven schoot de bal op onbegrijpelijke wijze voor de goal langs.

Niet veel later werd Yanick Leichtenberg onderuit gehaald in het strafschopgebied: penalty. Een open kans, maar deze werd niet benut door Jodi de Boer.

Weer een minuut later ging asv Dronten met 3 tegen 1 op de keeper af, Yanick Leichtenberg vond Jodi de Boer, maar deze zag opnieuw keeper Groeneveld redding brengen. Hierna weer een kans waarbij de keeper zijn goal uit kwam en koppend redding kon brengen.

Ondertussen had Groeneveld ook nog redding gebracht bij een gevaarlijke vrije trap van Rémon Kroes.

Doelman Groeneveld redt opnieuw nu op de vrije trap van Rémon Kroes (16)

Ook keeper Bindenga liet zich gelden. Hij bezorgde een uittrap met een dropkick precies voor de voeten van Yordi Schols, die vrije doortocht had, maar ook hij vond de keeper op zijn weg. 

Het bleef kansen regenen, de supporters kwamen ogen en oren tekort, waarbij de ene kans nog mooier was dan de andere. Onbegrijopelijk was het, dat Lunteren maar druk vooruit bleef geven en de backs elke keer tot ver over de middenlijn verdedigden. Hierdoor kreeg asv Dronten alle ruimte om haar spel te spelen. 

Die ruimte werd benut door Kelson Raven, die Nick Siebelink wegstuurde, deze gaf voor op Leichtenberg, maar hij raakte de bal niet goed. Even hierna was Yanick Leichtenberg zelf aangever, waarbij Sean Stenekes binnen leek te koppen, maar de bal kon nog net gered worden. 

Pas in de 40e minuut een kans voor vv Lunteren, na een mooie solo van de spits, maar Alex Bindenga stond prima opgesteld en redde. 

Rust: 1-0, iedereen kon even bijkomen en de verbazing over zoveel gemiste kansen was groot. 

Bas Maljaars
Yanick Leichtenberg

Posthuma zal duidelijk geweest zijn in de rust, want nog geen 3 minuten na de hervatting was het dan eindelijk raak: Yanick Leichtenberg, die opnieuw een hele goede wedstrijd speelde, stuurde Yordi Schols weg en deze faalde nu niet: 2-0!

asv Dronten wilde nu door. Dirk van Driest kwam in het veld voor Kelson Raven, waarmee er nog meer voetbal in de ploeg kwam. 

Keeper Groeneveld, die al meermalen ver voor zijn goal te vinden was, werd door Bas Maljaars verrast met een afstandschot van zo’n 50 meter, met veel moeite maakte hij er een corner van. Uit de corner volgde een schot van Jodi de Boer, maar deze ging naast. In de 65e minuut dan eindelijk het officiële debuut van Rihairo Meulens, met hem heeft asv Dronten toch echt goud in handen. Het gemak waarmee hij voetbalt, laat ook de anderen beter spelen, een echte aanwinst. 

asv Dronten ging op zoek naar meer goals en leek die bijna te krijgen, maar opnieuw Jodi de Boer wist met een lobje de keeper net niet te verschalken. in de 70e minuut was het wel raak. Rémon Kroes mocht doorgaan, nadat de bal te kort terug werd gespeeld door een verdediger van Lunteren.  Hij legde af op Rihairo Meulens, die uiterst kalm bleef en binnenschoot: 3-0!

Yordi Schols op weg naar de 2-0...
doelman Groeneveld heeft het nakijken op het schot van Rihairo Meulens

In de 75e minuut kwam Martijn Timmer Jodi de Boer vervangen. 

In de 80e minuut leek Yanick Leichtenberg zijn goede wedstrijd te bekronen met een doelpunt, hij mocht alleen op keeper Groeneveld af gaan, maar schoot ipv op doel, op een zeer gevoelige plek voor de keeper, die daarmee Leichtenberg van een doelpunt af hield, maar wel met pijn verder moest keepen. Hij kon er gelukkig enigszins om lachen. 

Martijn Timmer, in het laatste kwartier zeer bedrijvig, leek zichzelf ook te belonen, hij speelde zich prima vrij in het strafschop, maar niet verwonderlijk, ook hij vond uitblinker Groeneveld op zijn weg, de rebound was echter wel besteed aan Meulens, die zijn tweede van de middag maakte: 4-0. Hiermee was ook de eindstand bereikt. 

Jodi de Boer probeert met een lob doelman Groeneveld te verschalken...
Rémon Kroes feliciteert Rihairo Meulens met zijn 2e doelpunt

asv Dronten liet dus zien, dat de geweldige voorbereiding geen incident is geweest en speelde ondanks de vele gemiste kansen, een geweldige wedstrijd! Het uitvallen van Kevin van der Vlag was een smetje, de terugkeer van Schols en Meulens pluspunten en ook Yanick Leichtenberg laat meer en meer zien, een echte aanwinst te zijn voor de selectie van Patrick Posthuma. 

Volgende week spelen we uit tegen VRC, dat met 6 punten uit twee wedstrijden koploper is in de 2e klasse G.