asv Dronten en IJVV uit IJsselmuiden treffen elkaar aanstaande zaterdag opnieuw, hetzij nu in Dronten. 

De club uit IJsselmuiden, die opgericht werd op 3 juli 1945, bestaat 75 jaar, maar helaas vanwege Corona nog geen festiviteiten. 


Het gaat zaterdag niet om een vriendschappelijk potje, maar om de knikkers. Beide ploegen spelen de laatste wedstrijd in het kader van de poulefase van de KNVB beker.

asv Dronten deed vorige week hele goede zaken tegen vv Hierden, door met 5-0 te winnen, waardoor laatstgenoemde uitgeschakeld is. Na het gelijkspel tegen vv Unicum, heeft asv Dronten aan een punt genoeg om door te bekeren.

IJVV won al van Hierden, maar verloor vorige week van een beter vv Unicum en moet winnen, wil het niet afhankelijk zijn van de uitslag van de andere wedstrijd in de poule. Er staat dus zeker wat op het spel vanmiddag.


asv Dronten zag KHC afhaken als tegenstander in de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag, en behield zo het goede gevoel, dat het tot nu toe had opgebouwd. asv Dronten speelt fris, compact en met veel plezier. De goals vallen als rijpe appelen en de spelers lijken goed in hun vel te zitten. En dat ondanks het feit, dat asv Dronten het nog altijd moet doen zonder Yordi Schols, Jeroen van der Meer, Rihairo Meulens, Frank Damman en Laurens Brouwer. Die gaten worden tot op heden uitstekend opgevuld en dat moet trainer Patrick Posthuma deugd doen. 


asv Dronten deelde vorige week dinsdag een tik uit in IJsselmuiden, de plaatselijke trots werd getrakteerd op een 0-6 nederlaag. Dat IJVV de moed niet heeft laten zakken, lieten ze afgelopen dinsdag zien. In een oefenwedstrijd richting de wedstrijd van zaterdag werd het blazoen weer aardig opgepoetst. Olympia ’28 werd met maar liefst 9-0 van de mat geveegd. 

IJVV komt dus met goed gemoed en met revanche gevoelens richting het burgemeester Dekker Sportpark in Dronten. 


Met een asv Dronten eveneens in goede doen, mag er een mooie wedstrijd verwacht worden. 


We zien u allen graag aanstaande zaterdag op het sportpark in Dronten. De wedstrijd vangt om 14:30 uur aan.