asv Dronten speelde zaterdag de laatste wedstrijd in de poulefase van het knvb bekertoernooi. Om zeker te zijn van doorbekeren was een overwinning noodzakelijk en die overwinning werd behaald.
Makkelijk ging het niet, maar uiteindelijk werd het 3-0 voor de Drontenaren.


asv Dronten startte met de volgende 11 spelers:
Bindenga, Raven, R. Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, van Driest, van der Vlag, de Boer, Kroes, Leichtenberg, Stenekes.

Op de bank: Verburg, Siebelink, van der Meijden, B Breemhaar en na een lange afwezigheid: Frank Damman!


IJVV startte met:
van de Wetering, de Kleine, Sasso, van den Berg, Arouch, Morren, L. Kalter, de Velde, Hellendoorn, Wagteveld, Wiegers.
Wissels: J. Kalter, Strieker, Spano, Meuleman.


Het was duidelijk, dat IJVV niet van plan was om zich opnieuw naar de slachtbank te laten leiden. Geleerd van vorige week, toen asv Dronten met 0-6 uit IJsselmuiden vertrok ging men er vanaf meet aan fel in. Er werden flink wat duels uitgevochten en ondanks dat dat redelijk fair ging vond de scheidsrechter het nodig veel acties snel af te fluiten. Dit kwam het spel niet ten goede.

We moesten dan ook wachten tot minuut 23 voordat de eerste kans kon worden genoteerd. Uit een corner was het Luc Kalter, die een schotje produceerde, maar deze ging over het doel van keeper Bindenga.


Bindenga die wederom een goede wedstrijd keepte, vond vlak daarna uit een uittrap Leichtenberg, maar deze kon dit kansje helaas niet tot de goal brengen, IJVV wist de bal te verdedigen.
Na een half uur volgde er een vrije trap voor IJVV, maar deze werd te zacht ingeschoten en bleek een makkelijke prooi voor de Dronter goalie.

druk op het doel van IJVV

Bij asv Dronten liep het niet, en dit leidde tot frustratie. Kroes ging hard door en dat leverde hem een gele kaart op. asv Dronten moest wakker geschud worden en dit leek te lukken, want niet lang hierna de eerste kans voor asv Dronten. Kevin van der Vlag mikte de bal net naast het doel van IJVV.

Een opstootje hierna leverde geel op voor Raven en voor van den Berg van IJsselmuiden. Dronten leek iets meer in de wedstrijd te komen, maar verder dan een aantal corners kwam het niet. Rust 0-0.

Na de rust verschenen beide ploegen ongewijzigd op het veld.

asv Dronten kwam wat frisser uit de kleedkamer en probeerde meer druk naar voren te zetten. Het was Leichtenberg, die opnieuw zeer actief was deze middag, die overschoot. Het startschot voor nog meer druk. Jodi de Boer speelde zichzelf goed vrij, mocht door op de keeper, maar werd onderuit gehaald. Een penalty: de Boer ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-0!

Jodi de Boer scoort vanaf de 11 meter

Gelijk hierna was het Kevin van der Vlag die de keeper omspeelde en leek te gaan scoren, maar een verdediger van IJVV kon nog net redding brengen. 

asv Dronten rook bloed en het was opnieuw Yanick Leichtenberg die het probeerde, maar hij schoot hoog over. Nog geen minuut later Kevin van der Vlag die uit stand de keeper probeerde te verrassen, maar hij schoot ook net over. 

De wedstrijd ging voort en asv Dronten had nu echt het heft in handen. Op zoek naar het tweede doelpunt leek asv Dronten op weg te mogen gaan naar de goal van IJVV, maar een dubieus vlagsignaal gooide roet in het eten. Waarschijnlijk mede hierdoor liet de scheidsrechter bij het volgende moment waarbij de vlag omhoog ging doorspelen en zo mocht Kroes alleen op de keeper af, hij maakte het nog spannend, slalomde om keeper en verdedigers, maar scoorde uiteindelijk wel de 2-0. Wedstrijd gespeeld

Rémon Kroes kapt de laatste verdediger uit op weg naar de 2-0

Yanick Leichtenberg wilde zijn goede wedstrijd belonen met een goal, maar zijn schot werd met een katachtige redding van keeper vd Wetering uit het doel gehaald. Vlak hierna legde hij de bal panklaar neer op het hoofd van Kelson Raven, maar deze vond slechts de lat. En ook Rik Breemhaar deed nog een duit in het zakje met een goede kopbal, maar ook hij vond niet het net. 

 

In de 80e minuut ging Bas Maljaars op avontuur, hij passeerde een man of 4, waarna Adir Sasso het genoeg vond en hem neersabelde: rood. De toegekende vrije trap werd helaas niet tot doelpunt geprolongeerd door Sean Stenekes. 

asv Dronten wisselde er nog lustig op los. Helaas kwam het alleen voor Frank Damman nog niet tot een rentree, hij zal nog even moeten wachten. 

Bob Breemhaar kwam wel in het veld en slotstuk was voor hem: eerst leverde hij een met piekfijne assist de bal af aan Kevin van der Vlag: 3-0!

Daarna was het Nick, die de kans nog bood aan Dirk van Driest en Bob Breemhaar sloot af met een verwoestend schot op de paal, die beter lot had verdiend!

Kevin van der Vlag scoort de 3-0

Eindstand 3-0. Opnieuw winst voor asv Dronten en de Drontenaren zitten in de koker voor de volgende ronde van de KNVB Beker.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het Veensche Boys van Mohammed Nouri, die op advies van Donny van de Beek de kicksen weer aantrok. Met hem speelde Veensche Boys een uitstekende voorbereiding, dus Dronten is gewaarschuwd.

Voor nu genieten van de overwinning en van een goede voorbereiding en beker ouverture en op naar de competitie!