Op een zonovergoten sportpark Wachtelenberg in Epe begonnen sv Epe en asv Dronten, de nummers 11 en 4 van de ranglijst, in wat een mooie voetbalmiddag beloofde te worden, om half 3 aan hun wedstrijd.

asv Dronten moest het vanmiddag stellen zonder Verburg, Siebelink en de nog altijd geblesseerde Veldman en Bosch, voor de laatste twee duurt het nu al een flinke tijd, dat ze schitteren door afwezigheid, we hopen op een snel herstel bij beiden.

De volgende 11 werden de wei ingestuurd door Posthuma en zijn staf:

Bindenga, Diepstraten, Telgen, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, Meulens, Timmer, Schols, Breukelman en de Brons.

Op de bank namen plaats:

van Velthoven, Woertink, van der Stoel, Frankvoort, van der Vlag en de Boer

Het heerlijke najaarszonnetje leek beide teams wat te verlammen in de beginfase, want er was in de eerste 10 minuten weinig van waarde te melden.

Het publiek had tijd om te genieten, maar dan vooral van de heerlijke zon.

Na 10 minuten dan het eerste waarschuwingsschot van Dronter zijde: Rèmon Kroes deed een poging, maar schoot naast.

De wedstrijd kabbelde verder en los van een aantal ongevaarlijke corners, kwamen beide ploegen nauwelijks in de doelmonden.

In de 25e minuut liet Pim Breukelman van zich spreken, hij probeerde het op mooie wijze, maar hij lepelde de bal maar net over. asv Dronten kreeg wel meer de overhand en het probeerde meer en meer druk te zetten op het Eper doel.

Het duurde tot 37e minuut voordat Dronten ècht loon naar werken kreeg. Waar asv Dronten vorige week bij het laatste doelpunt was blijven steken op een samenwerking tussen Schols en Timmer, waren het opnieuw deze twee, die vandaag samen zorgde voor de openingsgoal.

Op aangeven van aanvoerder Schols omspeelde Martijn Timmer de doelman en liet de 0-1 aantekenen.

Voor rust nog een enorme kans voor Cliff de Brons. Na opnieuw een corner kopte hij de bal in en waar heel Dronten de 0-2 al telde, pareerde de keeper van Epe de bal op miraculeuze wijze.

Rust 0-1.

Na rust kwamen beide elftallen ongewijzigd uit de kleedkamer. De tweede helft begon zoals de eerste, beide ploegen keken ietwat de kat uit de boom en leken te wachten op de fout van de ander. Na een minuut of 5 was het de bedrijvige Martijn Timmer, die zijn snelheid benutte op rechts, hij probeerde Yordi Schols te bereiken die op de 11 meter stond te wachten, maar de bal bereikte de aanvoerder net niet.

10 minuten later was het wel raak. Opnieuw Martijn Timmer kwam op snelheid door op rechts en nu bereikte zijn voorzet wel een medespeler, Rihairo Meulens stond op de juiste plek en rondde keurig af: 0-2. asv Dronten op rozen!

Na de 0-2 leek Epe, dat tot dan toe weinig had in te brengen, wakker geschud en nog een 5 minuten na de 0-2 was het een aanvaller van de thuisploeg die zijn snelheid benutte en een schot op het doel van Bindenga loste, maar de keeper van asv Dronten was op zijn hoede en hield de bal prima tegen.

Martijn Timmer liet zich hierna gelden door een aanval van Epe te stoppen, maar dit kostte de middenvelder wel een gele kaart.

Het was ook het sein voor trainer Posthuma om een frisse kracht in te brengen. De goed spelende Martijn Timmer werd in de 75e minuut vervangen door Kevin van der Vlag, die zo opnieuw minuten kon gaan maken.

2 minuten na deze wissel een vrije trap waarbij Yordi Schols achter de bal ging staan, maar hij wist het net niet te vinden, zijn bal ging net over.

asv Dronten leek niet meer in de problemen te gaan komen en was op zoek om de genadeklap uit te delen.

In de 80e minuut Rihairo Meulens die de bal voorgaf en het was Yanick Leichtenberg die op een haar na de 0-3 liet aantekenen, maar zijn bal ging rakelings naast.

In de 87e minuut mocht Dylan van der Stoel zijn opwachting nog maken. Hij verving de moegestreden Yanick Leichtenberg, die weer veel (sleur)werk verrichtte voorin!

Het was dezelfde van der Stoel, die koud ingevallen, een enorme kans op de 0-3 kreeg, maar zijn kopbal ging net voorlangs.  Dit had toch een enorme opsteker kunnen zijn voor de teruggekeerde aanvaller, die meer dan hem lief is, de bank warm houdt bij asv Dronten.

Dit bleek ook het laatste wapenfeit. asv Dronten boekte een prima, alsmede zakelijke overwinning op sv Epe.

En de vele supporters die meegereisd waren uit Dronten konden tevreden huiswaarts keren.

Op naar volgende week als Noordscheschut op bezoek komt. de Ploeg uit Drenthe doet het uitstekend en won ook vandaag, waardoor het koploper Quick ’20 op de hielen zit.