asv Dronten kende een wervelende start van de competitie. Na ongeslagen de bekerwedstrijden door te zijn gekomen, wist het vv Unicum op een pak slaag te trakteren en zo het zelfvertrouwen opnieuw een enorme boost te geven.

Het vervolg was qua spel minder fraai, maar ook vorige week bij FC Horst stond asv Dronten haar mannetje en wist het met een gehavende selectie de overwinning over de streep te trekken: 0-3!


Aanstaande zaterdag mag asv Dronten zich melden op sportpark de Bree-West in Scherpenzeel en speelt het tegen de Valleivogels. 

De wedstrijden van de Valleivogels kenmerken zich tot nu toe in één gemene deler: ze zijn nimmer saai!

In de beker ging de ploeg door na een 6-2 overwinning en twee gelijke spelen, 1-1 en 3-3! In de competitie ook twee heerlijke wedstrijden, alleen haalde de ploeg uit Scherpenzeel nog maar 1 schamel puntje, en dat mag met recht te weinig genoemd worden.


De Valleivogels startten tegen twee ploegen uit Lelystad.

Tegen SVL ’67 gebeurde er van alles. De vogels kwamen voor, kregen een penalty tegen, die gestopt werd door keeper van den Berkt, maar nog voor het uur moest de jarige keeper toch twee keer capituleren: 1-2! Een rode kaart voor SVL bracht hoop en in de 89e minuut werd deze omgezet in gejuich: ook Valleivogels mocht een penal nemen en deze werd wel benut: 2-2!


Afgelopen zaterdag leek een punt er heel lang ook in te zitten, zeker toen Rick Huijser een enorme kans kreeg een kwartier voor tijd, maar hij mikte zijn schot op de paal. 5 minuten voor tijd kregen de vogels de deksel op de neus: 1-0 voor Unicum. van Eem had het punt alsnog kunnen redden, maar schoot in de 90e minuut net over. 


asv Dronten zal zijn derde zege op rij willen boeken, maar het is de vraag met welke spelers dat gaat gebeuren. Met een heel aantal geblesseerden en zieken is er ineens niet meer zoveel te kiezen voor coach Posthuma. 

Zaterdag rond 16:30 uur weten we meer.


De wedstrijd Valleivogels – asv Dronten vangt om 14:30 uur aanstaande zaterdag aan. Locatie: Willaerlaan 123, Scherpenzeel


AvL