asv Dronten toog vandaag naar Scherpenzeel. Opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen de Valleivogels. Een stugge ploeg, die de afgelopen wedstrijden te weinig hadden gekregen en gebrand waren op een goed resultaat.


Deze week een vervelend bericht uit de ziekenboeg. Kelson Raven kreeg te horen, dat zijn voorste kruisband gescheurd blijkt te zijn. Een operatie en revalidatie volgen en de kans dat Kelson dit seizoen nog binnen de lijnen te bewonderen is, lijkt nihil. Vanaf deze plek heel veel sterkte. asv Dronten en de supporters zullen je missen!


asv Dronten miste naast Raven, ook Meulens, van der Meer en Telgen door blessures. 

De opstelling: Bindenga, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, Timmer, Siebelink, Schols, Breukelman, Brouwer en Leichtenberg. 

Wissels: van der Vlag, de Boer, van Velthoven, Stenekes en Woertink. 


Waar asv Dronten vrijwel alle wedstrijden begint met een offensief, was dat vandaag niet anders. Yordi Schols zette druk op de verdediging, onderschepte de bal en had zo alle ruimte om de bal af te leggen op de eveneens alerte Pim Breukelman. Breukelman aarzelde niet, schoof de bal beheerst onder de doelman door en scoorde alweer zijn 3e doelpunt van het seizoen. Niet gek voor een debutant in de selectie! 7e minuut: 0-1!

Yordi blijft zijn vorm etaleren, want niet veel later een voor hem zo kenmerkende solo, slalommend door de verdediging, maar alleen voor de keeper schoot hij de bal net naast de paal. 


De Valleivogels kende erg veel moeite met het van achteruit opbouwen, wat asv Dronten de nodige kansen opleverde. 


Tegen het half uur was het opnieuw raak. De druk werd de ploeg uit Scherpenzeel te machtig en het was Bas Maljaars, die Schols diep wegstuurde en aanname en schot waren zeer fraai en goed voor de 0-2. asv Dronten nog voor rust op rozen!


Rèmon Kroes speelde een prima pot op het middenveld,  bewaakte de balans tussen aanval en verdediging en trad op waar nodig. Helaas zag de scheidsrechter in een ogenschijnlijke actie op de bal een overtreding met geel als gevolg. 


Aan de andere kant waren de frustraties merkbaar over het uitmuntende spel van Yordi Schols, want hij werd genadeloos neergelegd: geel, waar rood op zijn plaats was geweest. Gelukkig liet Schols zich niet kennen, hij werd opnieuw vrijgespeeld door Bas Maljaars, maar krulde de bal net langs de kruising. 


Rust 0-2!


Na de rust kropen de Vogels iets meer uit hun schulp, en creëerden hier en daar wat mogelijkheden, maar Alex Bindenga was vandaag opnieuw scherp en nauwelijks op een zwak moment te betrappen. 
Pim Breukelman lijkt meer en meer zijn draai te vinden in het team van trainers Posthuma en Rijneveld, hij schoot de bal uit de draai op de paal, een mooi schot, maar net geen 2e goal voor de jongeling. 


Ondanks dat de Valleivogels dreigender werden, was het Yanick Leichtenberg, die de wedstrijd in het slot leek te gooien. Hij omspeelde de keeper, maar rekende buiten een verdediger, die zijn inzet net op tijd weg kon werken. Ook Bas Maljaars deed nog een duit in het zakje. Op aangeven van Martijn Timmer,  haalde hij uitstekend uit, maar de keeper wist de bal te redden. 


Pim Breukelman mocht gaan rusten, Kevin van der Vlag kwam voor hem in het veld.

Hierdoor werd asv Dronten nog dreigender voor de goal van de tegenstander en opnieuw leek Yanick Leichtenberg de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn goal werd afgekeurd ivm buitenspel. Helaas!

Waar zijn vorige poging van de lijn werd gehaald, was het nu aan de andere kant Nick Siebelink, die goed oplette: uit een corner haalde hij de bal van de lijn en voorkwam zo de aansluitingstreffer. 


Kevin van der Vlag zorgde voor een frisse wind en kreeg twee goede mogelijkheden. Eerst belandde zijn schot tegen de keeper van de Valleivogels en vervolgens kreeg hij de bal wat gelukkig mee, maar haalde hij vervolgens prima uit, helaas net voorlangs. Een 3e goal kon niet lang uitblijven. 
Ondanks de druk van Dronten, waren het de Vogels, die twee keer keeper Bindenga testten. Eerst werkte Alex Bindenga een vrije trap uitstekend naast de goal, daarna onderbrak hij op reguliere wijze een aanval, waarbij een doorgebroken aanvaller alleen op hem af kwam. Het was even alle hens aan dek bij asv Dronten.

Voor Patrick Posthuma het sein verse krachten in te brengen: Woertink, de Boer en Stenekes mochten binnen de lijnen komen voor Schols, Timmer en Brouwer. 


Deze wissels sorteerden effect, want niet veel later een prima actie van de ingevallen Woertink over links, hij combineerde met de ingevallen van der Vlag, die op zijn beurt de bal af gaf aan de Boer, die de keeper volledig kansloos liet: dan toch nog de bevrijdende 0-3!


asv Dronten had vanmiddag het beste van het spel en was geduldig. Daarnaast stond Bindenga er, op de moment dat dat moest, heerlijk om zo’n betrouwbare sluitpost in het doel te hebben staan. 


asv Dronten deelt de koppositie nu met Batavia ’90 en Veensche Boys, die ook beiden hun eerste drie wedstrijden in winst wisten om te zetten.


Volgende week zaterdag ontvangt asv Dronten AVW ’66 op het burgemeester Dekker Sportpark. We hopen dan vanaf 14:30 uur weer net zoveel supporters langs het veld te zien, als tegen vv Unicum. 


AvL