asv Dronten heeft zich met een regelmatige overwinning op een ploeg die duidelijk in de hoek zit waar de klappen vallen, weten te handhaven in de top van de ranglijst.
asv Dronten speelde uit bij rode lantaarndrager Be Quick Zutphen. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Waar asv Dronten hoopte, dat de ziekenboeg langzaam leeg zou stromen, lijkt daar toch weer een kentering zichtbaar. Bas Maljaars en Lucky Akot lijken nog altijd niet aan te kunnen sluiten. Frank Damman, Martijn Timmer en Fabian van der Meijden zijn ook langdurig uit de roulatie en afgelopen donderdag kwam er een blessure bij. Ook Jodi de Boer moet voorlopig even toekijken, hij raakte geblesseerd op de training.

Zo moest vandaag opnnieuw Chris van Maanen mee met de selectie van asv Dronten 1 en werd ook jeugdspeler Julian den Bakker geposteerd, naast reservekeeper Niels Spaapen. Een zeer karige bank qua aantal spelers en in het veld moest Dirk van Driest, misschien wel eerder dan verwacht zijn opwachting in de basiself maken.


asv Dronten begon met: Bindenga, Stenekes, R. Breemhaar en Braam (beiden hebben nog niet laten weten of ze doorgaan bij asv Dronten volgend seizoen), Siebelink, Schols, Raven, van Driest, van der Meer, van der Stoel en B. Breemhaar.


In een winderig Zutphen bleek asv Dronten meteen de bovenliggende partij en was het Be Quick, dat van plan was vooral de bus te parkeren. De ploeg uit Zutphen maakte een geïrriteerde en opgefokte indruk, maar als je elke week verliest is dat misschien ook wel ergens te begrijpen.


asv Dronten kwam al snel op voorsprong. Dylan zette Yordi prachtig vrij en de keeper was kansloos bij zijn schot: 0-1!

asv Dronten probeerde Be Quick ver van de goal te houden en zelfs Rik waagde het een aantal maal om mee te gaan naar voren. Dit sorteerde effect, want een overtreding op hem in de 16 leverde een penalty op, die door Jeroen van der Meer feilloos werd binnengeschoten. Ruststand 0-2.


Een matig asv Dronten speelde plichtmatig en leek zonder al te veel problemen richting de overwinning te gaan.


De tweede helft was gezapig en kwam even tot leven met een opstootje. Een speler van Be Quick ging zonder reden op de rug van Bob Breemhaar staan, wat zorgde voor boosheid aan Dronter zijde. De scheidsrechter staakte de wedstrijd, maar na een korte afkoelingsperiode mochten de spelers toch weer verder.


Chris van Maanen kwam in het veld voor Bob en Julian den Bakker kwam in het veld voor Jeroen.

Na een gele kaart voor Yordi Schols, was het slotakkoord voor Dylan, die de bal van 20 meter met een heerlijke schuiver onhoudbaar in de hoek schoot: 0-3!
Een zakelijke, maar zeker ook zeer nuttige overwinning op een duidelijke kat in ’t nauw. De rest van de top 4 behaalde ook een overwinning en daarom blijft de top van de ranglijst ongewijzigd.


Na een weekje rust speelt asv Dronten op 29 februari thuis voor de RIXAX cup tegen SV Marknesse en vervolgt het de competitie op zaterdag 7 maart met een thuiswedstrijd tegen SV Lelystad ’67.