Verslag Edo Oosting.

De tegenstander van vandaag, SEH JO12-1, was een oude bekende. In de najaar competitie kwamen we deze ploeg 2x tegen en in beide gevallen moesten we het onderspit delven. In de eerste wedstrijd niet geheel kansloos en niet terecht. In de tweede wedstrijd hadden we niet zoveel in te brengen.

Hoe anders was dit vandaag. De frustratie aan de kant van SEH JO12-1 was tekenend voor het goede spel dat de 12-2 op de mat legde. We zijn de laatste weken beter gaan combineren en er is beweging zonder bal. De ruimtes worden gezien en de organisatie op het veld is in aanvallend opzicht verbeterd. Tijn was vandaag afwezig vanwege een blessure. Daan had nieuwe handschoenen maar had voor de zekerheid wat reserve meegenomen. 4 paar handschoenen mee is volledig normaal, dat doen de profs ook.

Met Jeroen als eerste wissel mocht de opstelling dan ook geen verrassing heten. Finn mocht starten in de spits samen met Martijn, Guido, Seth en Annick bezetten het middenveld en Derrik en Thomas mochten met Daan het achterin uitvechten.

Vanaf de aftrap ging het aardig op en neer waarbij asv Dronten 2 kansen kreeg op de openingsgoal. Het geluk zat niet echt mee. Finn liep positioneel goed en kon uithalen maar zag zijn schot naast gaan. Even later kon hij weer schieten waarbij zijn schot werd gekeerd door de keeper. Jeroen was alert en schot de 0-1 binnen. SEH was in het eerste kwart veel op de helft van asv Dronten en waren wat sterker in de duels. De 0-1 was dus een mooie tegenactie. De tegenstander was gewaarschuwd voor de tandem Jeroen en Martijn. Daan had de opdracht de bal over Seth heen te schieten en zo direct de aanval in te spelen. Seth krijgt dan de ruimte om aan te sluiten in plaats van dat er direct een speler in zijn nek hijgt. Daan voerde dat een paar keer perfect uit waarbij Derrik en Thomas zich direct vrijmaakten om de bal terug te kunnen krijgen.

Net voor het fluitsignaal van de scheidsrechter kwam de tweede goal. Finn werd in het  midden vrijgespeeld en kon de bal op de bewegende Martijn en Jeroen spelen maar zette met een weergaloze actie twee man op het verkeerde been. Hij glipte er tussendoor en schoot op de goal. De bal kwam bij Martijn die niet genoeg controle kreeg en de bal langs zich zag stuiteren. Jeroen stond iets verder van de goal af en volleerde de bal langs de keeper, 0-2. Achteraf een perfect moment om te scoren. In het tweede kwart was het SEH dat goed oplette en een knappe redding van Daan in de rebound toch in de goal wist te prikken. Daar stonden we even minder goed op te letten.

Ook nu weer zaak om je niet gek te laten maken want inmiddels had asv Dronten het meeste balbezit en waren de combinaties goed vanwege alle spelers die meebewogen op het veld. De uitvoering liet soms nog wat te wensen over maar als het eenmaal goed loopt dan tik je de tegenstander finaal van het veld. Dat blijkt uit de derde goal. Daan trapt uit en legt de bal op Jeroen, deze controleert goed en legt breed op Seth , Seth speelt de breed lopende Finn in die meegeeft in Martijn die al in voorwaartse beweging is en vrij op de keeper af kan. Hij tikt de bal binnen en rond deze fantastische aanval prima af. Het sprankje hoop werd meteen de grond in geslagen door deze goal.

In de tweede helft bleven de koppies goed en werd er geconcentreerd verder gebald. Annick kon langs de lijn haar man passeren en een sneaky passje buiten om naar binnen draaien op Martijn die de diepte zocht. Ook nu bleef Martijn koelbloedig en rondde prima af, 1-4.

Derrik en Thomas wonnen vrijwel alle duels en dat bracht de tegenstander wat van slag. Bij een spelhervatting aan de rechterzijde stond Derrik op de goede afstand maar werd de bal 2-3 x tegen hem aangeschoten waardoor elke keer een nieuwe intrap moest worden genomen. Speler en coaches begonnen zich wat op te winden. De vierde poging besloot de tegenstander met een schijnbeweging voor te zetten maar deze bal ging helaas voor hem over de achterlijn. Even later was er wat onrust bij een duel. De wat wild draaiende tegenstander raakte Derrik op zijn oog. Derrik moest even afkoelen voordat hij verder kon, het goedbedoelde handje van de tegenstander was nog te vroeg en dat liet Derrik duidelijk merken. De rest van de wedstrijd verhuisde de speler naar de andere kant van het veld. Thomas greep een paar keer goed in door voor zijn man te kruipen en met de bal op te lopen. Seth nam goed zijn positie over zodat de veld bezetting weer klopte.

Het spel werd iets ruwer en wat een mooie manier om je gelijk te halen.

Aan Seth was niet te merken dat hij een slaapfeestje achter de kiezen had. Hij had donderdag avond zich al slim ingedekt door te zeggen dat we rekening moesten houden met het slaapfeestje☺.

Guido speelde wat slimmer op het middenveld en zocht duidelijk meer de combinatie. Hij moest met wat fors duw werk een mannetje van SEH van het lijf houden die wat aandrong maar kon gelukkig gewoon verder spelen. Een paar afstand schoten van Guido troffen vandaag geen doel. Hij komt al wel wat dichterbij het doel en zoekt naar de juiste momenten om te vuren. Gebeurde er dan helemaal niets meer?

Nee hoor, asv Dronten bleef gevaarlijk en roken na de 1-4 bloed want de tegenstander leek het op te geven. De 1-5 kwam er ook door een mooie voorzet van Guido die de bal op het hoofd legde van Martijn. Hij hoefde alleen maar de bal te schampen en ja hoor, de keeper had geen antwoord. Er valt natuurlijk ook niet tegen Martijn op te springen met zijn 2 m 20.  Annick werd aan de rechterkant goed vrij gespeeld door Jeroen die de bal van Finn ontving van links nadat Martijn de bal weer goed teruglegde.  Annick kon aannemen en even de tijd nemen voor het schot. Ze had een kanonskogel in gedachten zoals we op de trainingen regelmatig terugzien. Helaas voor haar ging het schot in het zijnet. Een paar probeerde ze het waarbij aangetekend moet worden dat het niet allemaal makkelijke ballen waren. Ze had vandaag geen succes.

Derrik mocht nog even aan de kant voor Annick. De laatste vijf minuten gaf de 12-2 nog twee cadeautjes weg door het te laten lopen en niet alert te zijn. De technische staf maakte zich geen zorgen ook al baalde Derrik aan de kant dat deze goals vielen. Met een 3-5 floot de scheidsrechter af en was de dik verdiende overwinning binnen.

Marcel zijn evaluatie gesprek met de coach van SEH leverde wat tegenstrijdigheden op. De conclusie van SEH is dat zij een off day hadden (volgens de coach). Onze conclusie is dat wij dat hebben afgedwongen en gewoon beter zijn geworden. Ons veldspel was duidelijk beter en combinaties waren af en toe betoverend. Er ontstaat inzicht in het gebruiken van de ruimte en de juiste timing in vragen van de bal en bewegen zonder bal. De kracht van de 12-2 als je het mij vraagt ligt dan ook duidelijk in het samenwerken.

Volgende week en de week er op staat er geen wedstrijd op het programma en zijn we vrij. Wie weet volgt er nog een activiteit. Daarover meer de aankomende week. Dinsdag gewoon weer trainen en donderdag een vrije avond.

Bedankt weer voor een geweldige wedstrijd jongens en meisje, we hebben weer genoten.