2-okt-2021

Zonder de geblesseerde Jort en met een licht geblesseerde Stijn trad de 14-1 in Epe aan voor wat een spannende wedstrijd zou blijken. Jesse en Stijn begonnen op de bank. Daardoor had de technische staf een lastige keuze te maken wie Jeroen voorin moest helpen.

Opstelling:

Leon op de goal, Derrik en Pepijn op de links en rechtsback, Evan en Annick in het centrum. Het middenveld had geen verrassingen met Seth, Lucas en Henrik. Voorin mocht Benjamin het in de spits proberen met Thomas en Jeroen op de vleugel.

Het spel golft wat op en neer in de eerste 5-10 minuten waarbij vrij snel duidelijk is dat Epe een beter combinerende ploeg heeft die op het middenveld makkelijk de vrije man vindt. Epe staat veel op de helft van ASV Dronten en prikt af en toe wat met uitbraken over de vleugels. Derrik weet dat goed onschadelijk te maken en aan de andere kant is er voor Pepijn een goede rugdekking. Ondanks dat het spelbeeld in het voordeel is van Epe is het toch ASV Dronten dat de score opent. De bal komt vanuit het middenveld terecht bij Derrik. Hij heeft veel ruimte voor zich en kan oplopen tot ver op de helft van Epe. Zijn afdraaiende voorzet wordt door Jeroen verlengd waarna de bal tussen de keeper en Thomas in komt te liggen. De keeper is eerder bij de bal maar is wat zenuwachtig door de inlopende Thomas waardoor hij de bal loslaat. Thomas tikt de bal tegen de keeper omhoog waarna Benjamin de bal simpel het doel in kan tikken over de liggende keeper heen, 0-1.

Epe begint wat meer aan te dringen na de tegengoal wat uitmondt in een paar corners die gevaarlijk zijn. Annick en Evan waren scherp en ruimen veel ballen weg. Leon wordt een paar keer ingespeeld en blijft rustig aan de bal, speelt zijn verdediging in als hij onder druk wordt gezet. Als de bal geruimd moet worden aarzelt Leon niet en roeit hij de bal naar voren. De vrije man wordt gevonden in de opbouw achterin. Seth komt veel in de duels net als Lucas en Henrik. Dat maakt het combinatie spel van asv Dronten niet beter. Epe zet goed druk op het middenveld en kan er gevaarlijk mee worden. Ze nemen de aanval over en de bal gaat veel naar links waar de linkerspits vrij op het doel af kan dribbelen na een pass de diepte in. Ze is te onrustig en schiet huizenhoog over.

Even later komt vanuit de corner een scrimmage voor de goal waarbij asv Dronten de bal niet weg krijgt. Een harde knal op de lat is wat Epe er aan over houdt. Het aandringen van Epe wordt uiteindelijk toch beloond. Na balverlies op het middenveld waarbij asv Dronten in voorwaartse richting is wordt de bal diep gestuurd op de rechterspits. Derrik uit positie en Evan en Annick die de spits niet meer konden achterhalen, 1-1. Leon was kansloos.

Jeroen beweegt veel en is vaak aan de bal, Benjamin werkt hard maar heeft nog niet echt goed door wat hij moet doen in de spits, niet geheel onlogisch. Thomas loopt weer veel meters maar kan niet gevaarlijk worden. Derrik levert de bal in na een pass richting het midden. Deze belandt in de voeten van Epe dat direct oprukt richting de goal. Hun poging levert een corner op die door Evan wordt geruimd. De ploeg uit Epe staat veel buitenspel, Joop mag weer lekker veel de vlag omhoog steken. Zelfs de coach van Epe tiert even wat tegen zijn ploeg als er commentaar ontstaat richting de scheidsrechter over het buitenspel staan. Zelfs de coach ziet nog dat zijn spelers buitenspel staan!!!!

Er wordt gefloten voor de rust. Een paar ouders van Epe verbazen zich dat de kleedkamers op worden gezocht en denken dat asv Dronten bepaalt dat de teams richting de kleedkamers gaan. Vrije keuze lijkt mij.

Na de rust mogen Stijn en Jesse de weide in. Derrik mag de bank opzoeken waardoor Benjamin op zijn vertrouwde plek achterin komt. Stijn gaat zoals duidelijk is rechtsvoor spelen met Jesse in de spits. Jeroen blijft aan de linkerkant. Thomas mag ook even uitrusten na al die meters. Epe moet even wennen aan Stijn en is wat verrast door de hogesnelheidstrein die nu op het veld staat. Stijn zijn eerste wapenfeit is op rechts waarbij hij een mooi sprintduel heeft met de aanvoerder van Epe die het hem moeilijk maakt. Het levert een corner op die genomen wordt door Seth. De bal komt terecht bij Evan die zijn sterke lichaam gebruikt om de tegenstander weg te zetten en de bal af te schermen. Hij maakt zo de bal vrij om in te schieten. Zijn schot verdwijnt achter de doelman en plotseling staat asv Dronten weer op voorsprong, 1-2.

Leon is scherp en weet de afstand schoten over zijn doel heen te werken. Hij pakt ook nog een mooie 1 op 1 en staat lekker te keepen.

Het volgende moment wordt de bal de rechterhoek in gestuurd. Seth en Stijn kunnen allebei bij de bal komen maar Seth laat het verstandig aan Stijn die op volle snelheid over de flank dendert en er een corner uitsleept na een schot op de goal. Jeroen laat zich veel en goed zien maar staat alleen vaak buitenspel waardoor hij niet echt gevaarlijk kan worden. Hij combineert goed en vindt vaak het aangesloten middenveld. Bij weer een aanval zet hij goed door in het duel, verovert de bal en kan Jesse inpassen. Deze stuurt Stijn weg die van rechts op de goal af gaat. Zijn schot gaat strak over de grond links voor de goal langs.

De volgende goal komt van de voet van Jesse. Na het goed wegruimen van de bal door de verdediging (Evan?) komt de bal hoog over Jesse heen bij de verdediger van Epe terecht. Jesse zet de verdediger goed onder druk. Een fout volgt van Epe, de verdediger verslikt zich in de bal en Jesse kan 1 op 1 op de keeper af. Hij faalt niet en maakt met een bekeken schot de 1-3. Nu gaat het snel want nog geen twee minuten later ligt de 1-4 er in met nog een 15 minuten te spelen.

Stijn omspeelt de linksback van Epe door er met de bal mooi omheen te rennen. Ook de aanvoerder van Epe kan Stijn niet meer achterhalen. Stijn schiet strak over de grond binnen en noteert de 1-4. Doet Epe dan niets terug? Nee dat is niet zo, ze blijven goed combineren maar worden ook wat moedeloos van de sterke verdediging van asv Dronten. Evan die vandaag 1 duel niet heeft gewonnen, volgens zijn eigen woorden, komt de rest van de duels als winnaar uit de bus. Annick die het hoofd koel houdt en overal haar benen voor heeft.

Een niet te vermijden doelpunt door Epe wordt door Annick toch voorkomen nadat zij in de buurt van de penalty stip een schot van Epe op het laatste moment blokt door zich er met een vliegend blok voor te gooien. Uitstekende timing moet ik eerlijk zeggen. De er in gekomen tweede nummer 10 wordt het beu en haalt Annick rond de middenlijn neer als ze met de bal opstoomt tussen een paar tegenstanders door. Jesse heeft een mooi duel aan de zijlijn en weet op kracht te winnen. Epe schiet een aantal keer op de goal maar het is allemaal ver uit de richting.

Het middenveld komt niet meer zoveel in de duels en krijgt met Jesse als aanspeelpunt meer ruimte om te combineren. Pepijn doet waar hij het best in is. In een paar fikse duels kletst hij er in en weet zo de angel uit een aanval te halen. Doordat asv Dronten goed druk op de bal blijft houden op het middenveld kan Epe wel drukken maar niet gevaarlijk worden.

Lucas wordt dichtbij de zestien van Epe neergelegd waarna Jesse de vrije trap mag nemen. De 1-5 wordt alvast genoteerdJ. Helaas, de bal wordt door Jesse recht in de handen van de kleine keeper geschoten. Haal de typex maar weer tevoorschijn. Even later kan Jesse Thomas weer op pad sturen die er weer ingekomen is. Thomas loopt net buitenspel maar haakt af in de aanval. Stijn die achter hem gestart is haalt de bal wel maar er is al afgefloten, jammer voor de goed anticiperende Stijn die er duidelijk zin in heeft. Tussendoor is hij weer even gewisseld na zijn goal.

Epe prikt nog wat met afstand schoten die geen doel treffen. De scheidsrechter besluit dat het lang genoeg heeft geduurd. asv Dronten heeft de tweede overwinning binnen. Ook vandaag weer geen gebrek aan vechtlust en hard werken. Een matige eerste helft werd gevolgd door een sterke tweede helft waarin de teamprestatie beter naar voren kwam, het middenveld beter de ruimtes kon benutten en uit de duels bleef en een aanval die alle sterke punten van dit team benut. 4 verschillende doelpunten makers zegt ook wat.

Op naar volgende week als de tegenstander SVI JO14-1 is. Aanvang 09.45 uur.