Na de memorabele seizoensopening vorige week tegen vv Unicum was het contrast deze zaterdagmiddag groot. asv Dronten kampte met ziekte en blessures en moest met een gehavend elftal de overwinning tegen Unicum een positief vervolg geven. 

Gelukkig lukte het de Drontenaren met wilskracht en een dosis inzet de overwinning over de streep te trekken.

asv Dronten startte met:

Bindenga, captain Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Timmer, Siebelink, Schols, Breukelman, Brouwer, Leichtenberg en Woertink.

De bank werd warm gehouden door:

Verburg, van der Vlag, de Boer, van der Velde en voor even terug van weg geweest, Frank Damman. 

 

Raven, Telgen, van der Meer en Stenekes ontbraken door blessures, Kroes en Meulens moesten zich ziek afmelden.

Dat het uiteindelijk een lastig middag werd, bleek nog niet in de beginfase. asv Dronten mocht al na 5 minuten juichen. Op zijn kenmerkende wijze was het man in bloedvorm, Yordi Schols, die de bal van Woertink kreeg en met een verdekt schot de 1-0 aantekende. Een prima begin. 

Na een kwartier een scrimmage, Dinand Woertink bracht de bal voor, maar in de melee van spelers kregen Schols en Timmer de bal niet in het doel. Gemiste kans. 
Niet lang hierna was Dinand Woertink opnieuw betrokken bij een grote kans voor asv Dronten. Hij werd vrijgespeeld door Breukelman, maar een mooi stiftje strandde in schoonheid.

Er gebeurde vervolgens niet veel noemenswaardigs. asv Dronten had de zaken achterin op orde en speelde de bal rustig rond, al ging het hier en daar maar net goed, doordat balletjes te kort werden door gepasst. In de 40e minuut ging het dan ook bijna mis bij het rondspelen achterin, maar asv Dronten haalde de rust met een 0-1 voorsprong. 
FC Horst was feller, de scheidsrechter liet ook veel toe, en asv Dronten had het betere van het spel, maar een gelopen race was het bij rust geenszins. 

Na de rust was het meteen Schols, die asv Dronten op 0-2 leek te zetten, maar zijn inzet werd voor de lijn weggewerkt. In de 60e minuut was het wel raak. Een mooie uitbraak over links, Schols legde de bal prima af en Yanick Leichtenberg kreeg een niet te missen kans: 0-2! asv Dronten op rozen!


FC Horst baalde en stopte die energie in het proberen asv Dronten uit de tent te lokken met hard spel. Helaas voor Maljaars kostte hem dat een gele kaart, die hem aangesmeerd werd. Gelukkig was Bindenga op zijn hoede en de spaarzame momenten van FC Horst voor het Dronter doel, werden door hem vakkundig in de kiem gesmoord. 


Posthuma greep in door van der Vlag en Damman te brengen voor Schols en Woertink en in de 80e minuut resulteerde dit in de bevrijdende 0-3. 
Na zijn prachtige goal van vorige week, was het Pim Breukelman, die een mooie combinatie tussen Leichtenberg en van der Vlag prima afrondde!


Mannetjesputter Martijn Timmer ging voor het slotakkoord. Vanmiddag opnieuw een dikke voldoende scorend, begon hij aan een solo, maar helaas schoot hij de bal net over het doel. 
Nadat ook Joey van der Velde nog zijn debuut mocht maken was het afgelopen in Horst. 


Het was af en toe hard werken en hier en daar ook tackles ontwijken, maar asv Dronten mag tevreden zijn, dat met zo’n gehavende selectie de overwinning over de streep werd getrokken.


Op naar volgende week, opnieuw een uitwedstrijd. Dan spelen de Drontenaren tegen de Valleivogels, die deze zaterdag met 1-0 verloren van Unicum. 


AvL