Waar de zon vanmiddag hevig brandde, brandde het bij de spelers van asv Dronten en Batavia van ambitie kampioen te worden. In een meeslepende derby in Lelystad spatte het vuur van de wedstrijd af en lijkt asv Dronten de meest gelukkige te zijn. 


In Lelystad keerde Jeroen van der Meer na een lange afwezigheid weer terug in de basis.

Die basis zag er alsvolgt uit:
Bindenga, Breemhaar, Diepstraten, Maljaars, Kroes, van der Meer, de Boer, Schols, Telgen, Stenekes en Leichtenberg.

Op de bank:
Verburg, Meulens, Timmer, Breukelman, Stenekes en Woertink.


Kevin van der Vlag ontbrak wegens ziekte. Martijn Timmer was wegens schouderklachten niet in staat te starten en Laurens Brouwer haakte tijdens de warming-up geblesseerd af. Al met al geen gelukkige voorbereiding. 


asv Dronten wilde, maar het was Batavia ’90 dat van meet af aan duidelijk maakte de 3 punten verschil heel graag weg te willen poetsen. Vol passie trokken zij ten aanval op een goed gevuld sportpark in Lelystad. En in de 13e minuut resulteerde dit in de verdiende 1-0 voorsprong. Een vrije trap raakte de muur, maar in de rebound vanaf een meter of 18, schoot Bob Brilleman fantastisch binnen. 


Lang kon Batavia niet genieten van de voorsprong, want een korte corner belandde bij Yordi Schols, die kapte twee man uit en vanaf de rand 16 schoot hij de bal op doel. Via een speler van Batavia ging de bal tegen het net: 1-1! De vlag van de grensrechter ging meteen omhoog, maar deze werd genegeerd door scheidsrechter O’Neill. 


In de 20 minuut een geweldige steekpass van Yanick Leichtenberg alleen voor keeper van der Graaf zette, maar van der Graaf pareerde uitstekend. 


5 minuten later moest asv Dronten helaas toch weer een achterstand toestaan. Ondanks nu een vlagsignaal van de grensrechter van asv Dronten wegens buitenspeel, mocht Batavia door en de altijd trefzeker Guido Pauw wist wel raad met dit buitenkansje, hij liet Bindega kansloos. Batavia op een 2-1 voorsprong. 


asv Dronten zette een tandje bij en liet zien waarom het de trotse koploper is. Maljaars ontfutselde de keeper de bal en gaf voor, maar Schols schoot helaas hoog over. 

Ook een volgende kans was niet aan Yordi Schols besteed. Een prachtige pass van Rèmon Kroes op Schols werd prachtig aangenomen, Schols kapte naar binnen maar schoot voorlangs. 


Dezelfde Schols mocht even later een vrije trap nemen, die belandde op het hoofd van Breemhaar, maar de aanvoerder kopte over. Hoe lang nog tot de 2-2 zou vallen?


Net voor rust leek de gelijkmaker daar te zijn: Sean Stenekes, eindelijk weer eens in de basis, gaf een prachtige bal op Yanick Leichtenberg, maar uit de draai vond ook hij het net helaas niet.

Rust 2-1.


Rihairo Meulens verving aan het begin van de tweede helft Jeroen van der Meer en hij pakte gelijk een hoofdrol. Eerst schoot Batavia de bal tegen hem op en waar heel Lelystad schreeuwde om een penalty, legde O’Neill uit waarom dit niet zo was. Handen hingen prima naast het lichaam.

Aan de andere kant was O’Neill wederom resoluut maar nu gaf hij wel een penalty. 


Meulens kreeg de bal in de 16, maakte een actie en viel, met twee verdedigers naast hem leek het op een overtreding, maar velen twijfelden of dit een penalty waard was. Deze werd wel gegeven. 

de Boer ging achter de bal staan en schoot in de 68e minuut Dronten naast Lelystad!


de Boer werd hierna vervangen door Woertink en een heet laatste kwartier was aanstaande. 

Waarbij het startschot werd gegeven door Rihairo Meulens, die op aangeven van Yordi Schols net naast schoot. 


Hierna een smerige overtreding  van van Beveren, die al rijp was voor rood, maar de scheidsrechter spaarde hem met geel. Mohammed Al Haydar, die al geel had, bleef doormekkeren richting de scheidsrechter en met een tweede gele kaart mocht hij gaan douchen. 

asv Dronten met 11 tegen 10 op rozen. 


Martijn Timmer viel in de 85e minuut toch nog in voor de moegestreden Leichtenberg. Hij liet zich meteen gelden, maar dan in negatieve zin. Net over de middellijn maakte hij een smerige en tevens onnodige overtreding. Zijn invalbeurt was van korte duur, hij mocht meteen gaan douchen. 


Het werd nog even billenknijpen voor asv Dronten, maar tot een goal kwam het niet meer en zo was asv Dronten de gelukkigste in een zeer meeslepende derby!


asv Dronten behield de 3 punten voorsprong en heeft tevens een veel beter doelsaldo. 


Er volgen nog 3 finales. Volgende week thuis tegen OWIOS, dan uit naar OVC ’85, dat vandaag Unicum op 2-2 hield en op 4 juni eindigen we thuis tegen Renswoude. 


AvL