Blije, tevreden en toch ook trotse gezichten na de late gelijkmaker van Rihairo Meulens vorige week, waarmee de nacompetitie en 3e plek veilig werden gesteld.

Het is  bijna allemaal ‘goud‘ wat er blinkt in Dronten. 

Een fantastisch seizoen als promovendus, een 3e plek en de nacompetitie!

asv Dronten kan zich dus al op gaan maken voor die nacompetitie, maar heeft aanstaande zaterdag de mogelijkheid het seizoen nòg een stukje mooier te maken, dan het al is.


Nummer 2 SVZW komt op bezoek en bij winst nemen de mannen van trainer Posthuma plek 2 over en mag het de eerste ronde van de nacompetitie zelfs overslaan. (die eerste ronde staat gepland op dinsdag 30 mei aanstaande)

Bij de wedstrijd in Wierden bleken de krachtsverschillen zeer minimaal en het is dan ook niet verrassend dat beide ploegen zo dicht bij elkaar op de ranglijst staan. 


Wel lijkt het er op, dat SVZW de beste papieren heeft voor aanstaande zaterdag. Topschutter Frank Smit keerde weer terug, met 16 goals is hij de grote man bij SVZW, maar met Yessin Maskoul en Jasper Groothuis heeft SVZW nog twee schutters in de gelederen, waar asv Dronten bedacht op zal moeten zijn.

asv Dronten kent daarentegen wat personele problemen. Martijn Timmer viel vorige week in de warming-up uit, het is afwachten hoe het met zijn blessure verder gaat, Florijn Diepstraten is natuurlijk al langere tijd uit de roulatie en ook voor Leichtenberg en van der Vlag is het aankijken hoe hun blessures zich ontwikkelen. 

Het zal dus puzzelen worden en aan de andere kant, we hebben het al eerder gezegd: asv Dronten mag en moet niet. 

De ploeg kan dus héérlijk vrijuit voetballen en zaterdagmiddag rond half 5 weten we dan of we dinsdag 30 mei of zaterdag 3 juni onze weg in de nacompetitie gaan vervolgen.


De nummer 2 en nummer 3 in een rechtstreeks duel aanstaande zaterdag vanaf 14:30 uur op het burgemeester Dekker sportpark.


Zorg dat je er bij bent!


AvL