Op een avond waarop je misschien liever bij de warme kachel had gezeten met een kop warme chocolademelk of met een pan stomende stoofperen van ‘oma’ speelde asv Dronten de 2e ronde van de beker tegen het gerennomeerde DETO.

Een paar uur voor de aftrap moest aanvoerder Schols helaas afhaken ivm ziekte, een behoorlijke aderlating. Daarnaast moest Posthuma ook Leichtenberg missen.

 

Wie er wel startten?

Bindenga, Brouwer, Kroes, Meulens, de Boer, Siebelink, Veldman, Breukelman, de Brons, Bosch en Bos

 

Op de bank:

Telgen, Raven, de Graaf, Timmer, Verburg en van der Stoel. 

asv Dronten kende een vliegende start, want al in de 2e minuut was het raak. Siebelink kwam door op rechts, zette voor en hoewel de goal Willem Jelle Bos graag gunnen, ging de bal (onder uitstekende druk van Bos) via de rug van een verdediger van DETO in eigen goal. 1-0!

DETO liet zich niet echt van de wijs brengen, want de ploeg uit Vriezenveen was het grootste gedeelte van de tijd aan de bal, maar de laatste pass van de mannen uit de 4e divisie was ronduit dramatisch. 

Hierdoor kwam asv Dronten totaal niet in de problemen en kon zo de 1-0 zonder al te veel moeite vasthouden. 

In de 18e minuut speelde de keeper van DETO de bal pardoes in de voeten van Breukelman, maar helaas kon de middenvelder geen groot gevaar stichten. 

Na 24 minuten was het DETO dat voor de eerste keer echt gevaarlijk werd. Een voorzet werd op een presenteerblaadje gelegd voor de lange spits van DETO, maar deze vergat de bal te raken en zo kwam Dronten heel goed weg. Niet veel later weer gevaar van DETO, maar het was de Brons die de bal uitstekend blokte. De verdediger was net als zaterdag een ware rots in de branding en ontmantelde menig aanval. 

Op het half uur probeerde Bos een aanval van de Vriezenveeners te stoppen, maar deed dit wat onbehouwen: geel en een vrije trap. Deze kon net niet tot kans verlengd worden door de aanvallers van DETO, duidelijk was wel, dat DETO gevaarlijker werd. 

asv Dronten leek dit ook te voelen en kroop een kwartier voor de rust wat meer uit haar schulp. Maikel Bosch liet zich een aantal keren goed gelden, door zijn lichaam uitstekend in een duel te zetten, maar tot echt grote kansen kwam het helaas niet. 

Heel even sloeg vlak voor rust de schrik de Drontenaren om het hart: Brouwer ging op een vervelende manier neer, waarbij hij zijn knie leek te verdraaien, maar de schade bleek uiteindelijk mee te vallen. 


Rust 1-0

Een aantal spelers bleven na rust achter in de kleedkamer. Meulens, Siebelink en Bos. Voor hen kwamen de Graaf, Raven en Timmer.

Het was duidelijk dat DETO het heft meer in handen wilde nemen. Het schoof ex-prof Ben Rienstra door naar het middenveld, waar hij zich nadrukkelijker met het spel ging bemoeien. asv Dronten had het hier duidelijk lastig mee. Na 10 minuten leek de spits van DETO alleen door te kunnen, maar Veldman wist met een sliding de bal corner te glijden. 

De corner mondde uit in een aanval, waarbij een aanvaller van DETO een vrije doortocht kreeg, op de achterlijn, toen het gevaar geweken leek, maakte Veldman opnieuw een sliding, die gepromoveerd werd tot penalty. Een koud kunstje: 1-1! Zure gezichten bij de Drontenaren. 

Toch was het Dronten, dat de rug rechtte en Breukelman die een prachtige pass op Raven gaf. Deze kon doorlopen, maar de aanval strandde in schoonheid. Gelijk hierop een voorzet van Breukelman, die op het hoofd van Cliff de Brons terecht kwam, maar hij kon de bal te weinig kracht meegeven. asv Dronten leek weer wat kleur op het gezicht te krijgen, maar in de 65e minuut een uiterst ongelukkige actie van de altijd zo betrouwbare sluitpost Bindenga. 

Een ogenschijnlijke achterbal, werd door de linksbuiten van DETO hoog voorgebracht. En waar Bindenga dacht dat de bal over ging, belandde deze voor zijn neus, waarop hij ‘m pardoes in het doel sloeg. Een moment om door de grond te zakken……

asv Dronten oogde verslagen, waarbij ook gezegd moet worden, dat DETO uitstekend stond. Vooral achterin gaf de ploeg zo goed als niks weg en stond het als een huis. Heel even kwam Jeremy de Graaf los. Hij werd gelijk naar de grond gewerkt. De toegekende vrije trap ging helaas net naast. 

Met nog 10 minuten te gaan een bal van Raven, die het midden hield tussen een voorzet en een schot, die door de keeper in paniek werd weggestompt. 

In de 83e minuut een op het oog prima sliding op de bal van de Brons, maar de scheidsrechter oordeelde anders, hij kreeg geel, DETO een vrije trap, die voor het nodige gevaar zorgde. 

En even later was het de Brons zelf, die gevaar stichtte. Hij gaf een prachtig hakje op Dylan van der Stoel, die zijn goeie schot geblokt zag. De tijd begon te dringen. 

De Brons die inmiddels als spits gepositioneerd was, kopte de bal door en leek de Graaf te bereiken, maar deze kon net niet bij de bal. 

Het laatste moment was ook voor de Graaf, in het strafschopgebied ging hij neer, maar waar heel Dronten hoopte op een penalty, wuifde de scheidsrechter de situatie weg. 

 

En zo mocht Dronten een helft lang ruiken aan de volgende ronde, maar moest het uiteindelijk haar meerdere erkennen in een sterk DETO. 

Een ervaring rijker, een illusie armer.

Op naar aanstaande zaterdag, als er weer een zware dobber wacht: uit naar nummer 3 DTS ’35 uit Ede.

 

AvL