Een zonnig sportpark, de 3e bekerwedstrijd, iedereen had er zin in. 

asv Dronten kende een moeilijk begin tegen Doskampen, maar de wedstrijden tegen IJVV en Urk boden ruimte voor veel positiviteit, de verwachting was dan ook, dat asv Dronten hier op voort zou borduren. 

 

asv Dronten startte met de volgende 11 namen:

Bindenga, Raven, Diepstraten, Telgen, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, de Graaf, Timmer, Schols en Veldman.

 

Op de bank:

Verburg, de Boer, Breukelman, Bosch en Bos. 

asv Dronten begon wat stroef en Go Aheadkampen leek gelijk het middenveld in handen te willen nemen en slaagde daar gedeeltelijk in. In de beginfase konden beide ploegen echter niet komen tot echt grote kansen. Het warme weer leek daar ook invloed op te hebben. 

Het spel was loom en beide ploegen waren zoekende. 

Na een kwartier het eerste echt hachelijke moment voor de goal van Dronten. Maar De Drontenaren kwamen met de schrik vrij, mede ook doordat de aanvallers van Go Ahead niet scherp genoeg bleken. 

De wedstrijd kabbelde verder en er gebeurde eigenlijk weinig opzienbarends. 

Tot minuut 27, waarin Go Aheadkampen een schotkans kreeg en Alex Bindenga op katachtige wijze zijn doel schoon hield!

 

Op het half uur een wissel. Diepstraten werd vervangen door Breukelman. Florijn Diepstraten die langzaamaan probeert terug te keren, het is afwachten wat de reactie op de 30 minuten speeltijd zal zijn. 

De volgende 10 minuten brachten ook weinig vertier, maar 5 minuten voor rust ontbrandde de wedstrijd toch nog enigszins. Jeremy de Graaf, kwam uitstekend voor zijn man, maar de keeper kon redding brengen op zijn schot. 
Hierna was het Go Aheadkampen dat een reuzekans kreeg, maar Alex Bindenga stond weer uitstekend op zijn plek en pareerde!

De Kampenaren roken bloed en wilde Dronten voor de rust pijn doen. Na een kopkans, die te weinig kracht mee kreeg, volgde een voorzet van de zijkant, die Martijn Timmer nog net kon aanraken, waardoor een grote kans voorkomen werd. 

Hierna floot de scheidsrechter voor de rust. stand 0-0.

Na de rust kwam asv Dronten anders uit de kleedkamer. Er leek meer drive in te zetten en asv Dronten had duidelijk een peptalk van trainern Posthuma gekregen. Na 5 minuten werd dit ook omgezet in een mooie aanval, een voorzet leek bij Jeremy de Graaf in de voeten te komen, maar de instormende Kelson Raven zag hem over het hoofd en raakte de bal, waar hij er beter van af had kunnen blijven, kans verkeken. 

Toch waren de intenties van Dronten duidelijk.

Deze intenties werden kracht bijgezet door twee wissels. In de rust bleven Leichtenberg en Kroes achter in de kleedkamer, Jodi de Boer en Maikel Bosch waren de vervangers. 

Het betere spel in de tweede helft werd na een kwartier dan ook echt beloond. Martijn Timmer kwam heel slim voor de man in het strafschopgebied, werd aangetikt: penalty. Jeremy de Graaf ging achter de bal staan, de keeper leek de bal te houden, maar via de doelman belandde de bal toch in het doel: 1-0!

In minuut 68 de volgende wissel. Willem Jelle Bos kwam in het veld voor Martijn Timmer. 

Bos had er duidelijk zin in en was gelijk betrokken bij een mooie aanval. Samen met Schols en Veldman zocht hij de combinatie, maar tot een echte kans kwam het net niet. 

Met nog een kwartier te gaan voerde Dronten de  druk op Go Aheadkampen flink op, dit onder aanvoering van Schols, die de schwung weer aardig te pakken leek te krijgen. Na een mooie actie zonder resultaat in minuut 77, was het 10 minuten voor tijd weer een mooi teamcombinatie tussen: Schols, Raven, de Graaf en Breukelman die zorgde voor gevaar, maar helaas werd de mooie combinatie niet gepromoveerd tot doelpunt.

Het slotakkoord was voor Jeremy de Graaf. Hij leek een grote kans te krijgen om de 2-0 te maken, maar besloot de bal voor te geven. Helaas ook hier zonder doelpunt als gevolg. 


asv Dronten kende een moeizame eerste helft, maar herstelde zich de tweede helft en kwam boven: 1-0, een 2e plek in de poule, dus door naar de volgende bekerronde!


Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd: RKHVV uit Huissen komt dan op bezoek. 


Aanvang 14:30 uur. 


AvL

ps: na de overwinning volgde de feestavond voor alle vrijwilligers van asv Dronten. Mooi om te zien dat alle spelers en staf acte de présence gaven om alle vrijwilligers te voorzien van een hapje (BBQ) een een drankje! Hulde!